'Formula One: Drive to Survive' staat dit voorjaar op poleposition op Netflix - VIDEO

woensdag 20 februari 2019
Foto: © Coopr/Netflix 2019

'Formula One: Drive to Survive' is een aangrijpende, 10-delige serie vol met rokend rubber, razende motoren en torenhoge adrenaline. De serie geeft een exclusief kijkje in de belangrijkste race competitie ter wereld.

De serie - gemaakt door de producers van de films 'Senna en Amy' - onthult het waargebeurde verhaal achter de sport. Het gaat niet alleen om de strijd om als eerste te eindigen, maar ook om de strijd van het hart, de ziel en richting van dit miljardenbedrijf.


De Formule 1 ondergaat een enorme verandering sinds de overname van Liberty Media in januari 2017. Alle ogen zijn gericht op de sport vanwege de metamorfose die het ondergaat waarbij consistentie en passie centraal staan in de sport. De serie 'Formula One: Drive to Survive' biedt een inkijkje in het leven van de topcoureurs, teambazen en eigenaren ten tijde van deze verandering en staat stil bij de offers en uitdagingen van degenen die alles hebben gewijd aan hun liefde voor 's werelds snelste sport.

En nu er een nieuwe generatie coureurs op staat uit de schaduw van de oudere meer ervaren rivalen, ontstaat er een ingrijpend nieuw scenario op het circuit met alle uitdagingen van dien.

De serie volgt wereldwijd alle races en start in Melbourne, waar de sport van veel risico’s met een hoge inzet, adrenaline en passie van start gaat. Vanaf daar reist de serie mee met de teams en de races; van Bahrein tot Canada, Oostenrijk, Singapore, Austin, Brazilië en als laatste de race in Abu Dhabi.

Paul Martin van Box to Box Films: 'Netflix biedt het perfecte podium om het verhaal over deze ongelooflijke sport te vertellen. Formule 1 was lang een wereld van kleurrijke personages en supergrote ego's, spanning en drama, overwinning en tragedie maar tot nu toe is die wereld grotendeels verborgen en geheim gehouden voor de fans. 'Formula One: Drive to Survive' neemt de kijker mee naar het hart van deze wereld en laat zien hoe het is om te leven, te werken en te racen in de snelste sport ter wereld.'

Deze serie is geproduceerd door Academy-Award winnaar James Gay Rees ('Senna') en Paul Martin voor Box to Box Films. Sophie Todd is de showrunner.

'Formula One: Drive to Survive', vanaf vrijdag 8 maart exclusief te zien op Netflix.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers