Mooie woorden voor 'The Big Bang Theory'

woensdag 9 oktober 2019

Tijdens de uitreiking van de Nobelprijs voor de Natuurkunde afgelopen dinsdag gaf secretaris-generaal Goran Hansson een mooi compliment aan de populaire Amerikaanse sitcom 'The Big Bang Theory'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Hansson meent namelijk dat de serie wetenschap en techniek weer populair heeft gemaakt bij een groot publiek verspreid over de hele wereld. Ulf Danielson, ook lid van het comité dat de Nobelprijzen uitreikt, haalde zelfs de eerste regels van de begingeneriek aan. Op die manier zit de tekst van het lied voor altijd in de annalen van de Nobelprijzen.


'The Big Bang Theory' startte in 2007 en liep tot 2019. Wereldwijd volgden tientallen miljoenen fans 279 afleveringen lang de avonturen van Sheldon, Leonard, Penny en de andere personages. Daarnaast maakten ook enkele bekende wetenschappers zoals Stephen Hawking regelmatig hun opwachting in de serie. De Nobelprijs voor Natuurkunde ging dit jaar naar James Peebles, bekend door zijn onderzoek naar - hoe kan het ook anders - de 'Big Bang'.

Bron: Het Laatste Nieuws, IMDB

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers