Mooie woorden voor 'The Big Bang Theory'

woensdag 9 oktober 2019

Tijdens de uitreiking van de Nobelprijs voor de Natuurkunde afgelopen dinsdag gaf secretaris-generaal Goran Hansson een mooi compliment aan de populaire Amerikaanse sitcom 'The Big Bang Theory'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Hansson meent namelijk dat de serie wetenschap en techniek weer populair heeft gemaakt bij een groot publiek verspreid over de hele wereld. Ulf Danielson, ook lid van het comité dat de Nobelprijzen uitreikt, haalde zelfs de eerste regels van de begingeneriek aan. Op die manier zit de tekst van het lied voor altijd in de annalen van de Nobelprijzen.


'The Big Bang Theory' startte in 2007 en liep tot 2019. Wereldwijd volgden tientallen miljoenen fans 279 afleveringen lang de avonturen van Sheldon, Leonard, Penny en de andere personages. Daarnaast maakten ook enkele bekende wetenschappers zoals Stephen Hawking regelmatig hun opwachting in de serie. De Nobelprijs voor Natuurkunde ging dit jaar naar James Peebles, bekend door zijn onderzoek naar - hoe kan het ook anders - de 'Big Bang'.

Bron: Het Laatste Nieuws, IMDB

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers