X Factor: Helena reageert...

maandag 3 oktober 2005

De 31-jarige Helena Fontyn zal de eerste aflevering van X Factor niet al te snel meer vergeten. Met haar versie van "Stop" werd ze tot barrages gedwongen tegen de groep R'Mny. Liliane St-Pierre redde het vel van deze talentvolle zangeres uit de fab 4 van Kris Wauters. Onze reporter Bart vroeg na de uitzending een eerste reactie van Helena.


ONG>Helena, hoe voelt het na een bewogen eerste aflevering van X Factor. Ben je al bekomen?
In het begin heb je zoiets van: "Verdorie, dit loopt niet goed af." En tijdens de ultieme proef is het gewoonweg erop of eronder. Er is geen weg meer terug.

Heeft jouw jarenlange ervaring geholpen?
Absoluut. Ik moet in X Factor mezelf meer loslaten en durven zingen. Er staat me niets anders te wachten dan dat ik er volledig moet voor gaan.

Wat is er nu fout gelopen in jouw ogen?
Ik vermoed dat ik met te veel beheersing heb gezongen. Op technisch vlak was alles waarschijnlijk in orde, maar de bezieling ontbrak.

Ga je dat veranderen de komende weken?
Uiteraard. Ik ga er zeker aan werken. Het belangrijkste is vooral dat ik voor mezelf beslis dat ik de controle wat meer moet loslaten. En wat meer van de muziek geniet.

Het mag vooral niet stoppen dit verhaal.
Liefst niet nee (lacht).

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over Water' fictie op En

John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.

'Over Water', om 20.50 uur op En.

Dossiers