X Factor: Helena reageert...

maandag 3 oktober 2005

De 31-jarige Helena Fontyn zal de eerste aflevering van X Factor niet al te snel meer vergeten. Met haar versie van "Stop" werd ze tot barrages gedwongen tegen de groep R'Mny. Liliane St-Pierre redde het vel van deze talentvolle zangeres uit de fab 4 van Kris Wauters. Onze reporter Bart vroeg na de uitzending een eerste reactie van Helena.


ONG>Helena, hoe voelt het na een bewogen eerste aflevering van X Factor. Ben je al bekomen?
In het begin heb je zoiets van: "Verdorie, dit loopt niet goed af." En tijdens de ultieme proef is het gewoonweg erop of eronder. Er is geen weg meer terug.

Heeft jouw jarenlange ervaring geholpen?
Absoluut. Ik moet in X Factor mezelf meer loslaten en durven zingen. Er staat me niets anders te wachten dan dat ik er volledig moet voor gaan.

Wat is er nu fout gelopen in jouw ogen?
Ik vermoed dat ik met te veel beheersing heb gezongen. Op technisch vlak was alles waarschijnlijk in orde, maar de bezieling ontbrak.

Ga je dat veranderen de komende weken?
Uiteraard. Ik ga er zeker aan werken. Het belangrijkste is vooral dat ik voor mezelf beslis dat ik de controle wat meer moet loslaten. En wat meer van de muziek geniet.

Het mag vooral niet stoppen dit verhaal.
Liefst niet nee (lacht).

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers