VTM: 'Wel fout, geen onterechte exit Adil uit Idool 2007'

dinsdag 10 april 2007

Is Adil Aarab vorige vrijdag onterecht naar huis gestuurd? Was het einde van zijn 'Idool 2007'-avontuur onterecht? Blijkbaar heeft een menselijke fout gezorgd voor een vergissing bij het oproepen tot stemmen. VTM laat vandaag de zaak onderzoeken door zijn deurwaarder.

De f

out gebeurde tijdens het JIM-programma dat live wordt uitgezonden tussen de twee delen van 'Idool 2007' op VTM. Bij twee interviewtjes werd een verkeerde code getoond waardoor fans van Adil mogelijk hun steun ongewild aan een andere kandidaat gaven.

Op het einde van de show bij VTM werd bekend dat de 17-jarige Adil moest vertrekken. De jonge finalist neemt het 'foutje' vrij goed op. 'Vrienden hebben me erop gewezen. Ik ga hier niet moeilijk over doen en ik kan best tegen mijn verlies, maar ik hoop dat zo'n vergissing ook niet bij andere, toekomstige kandidaten wordt gemaakt.', aldus Adil in de Gazet van Antwerpen.

VTM zit verveeld met de hele zaak en geeft toe dat er een fout gebeurd is bij JIM. Toch heeft de zender ook al verder onderzocht of de fout ook rechtstreekse gevolgen had voor de resultaten. Hieruit bleek duidelijk dat Adil al na tien minuten het minst aantal stemmen kreeg, iets wat nadien niet meer veranderde. Om alle vermoedens van bedrog uit de wereld te helpen, zal de bevoegde gerechtsdeurwaarder vandaag de zaak uitpluizen.

Een onterechte exit? Praat mee in het TV-Visie Forum!

Bron: GVA

DOSSIER: Idool 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De laatste dagen van WOII. De 19-jarige korporaal Willi Herold vindt een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse luchtmacht. Vermomd als Hauptmann Herold verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren.

'Cinema Canvas - Der Hauptmann', film uit 2017 met oa. Max Hubacher, om 21.25 uur op Canvas.

Dossiers