VTM-gezichten geven aftrap van najaar vol emotie en spektakel

donderdag 19 augustus 2021

De crème de la crème van bekend Vlaanderen trapt vandaag het najaar van VTM en VTM 2 af. Nooit eerder was dat najaar zó goed gevuld. De VTM-zenders trekken alle registers open met maar liefst 31 programma's van eigen bodem.

Kijkers worden dubbel verwend: VTM serveert niet één, maar twee showprogramma’s, niet één maar twee prestigieuze dramareeksen, niet één maar twee porties dagelijkse fictie. Kortom, een rijkelijk gevuld najaar voor het hele gezin. Daarnaast zorgt VTM 2 voor een stevige shot intrigerende reality en binnenkijken in buitengewone levens van (buiten)gewone mensen. Beide zenders zijn samen goed voor maar liefst 15 gloednieuwe programma’s met daarbovenop heel wat nieuwe afleveringen van bestaande succesrecepten.


Exact 1 jaar geleden breidde familiezender VTM uit naar een 'familie van zenders' met VTM 2, VTM 3 en VTM 4. De VTM-zenders palmden in het voorjaar een stevig marktaandeel in van 38% in de doelgroep VVA 18-54. Ten opzichte van het voorjaar van 2019 boeken de zenders zo als enige zendergroep een groei van 0,8%. Moederschip VTM scoorde in het voorjaar een stabiel marktaandeel van bijna 25% tov 2020 en groeide zelfs met 0,9% tov 2019. Een sterke evolutie is te zien bij VTM 2, dat in het voorjaar maand na maand in primetime wist te groeien tot 8% marktaandeel in mei. Het online videoplatform VTM GO ging de afgelopen maanden door het dak tot maar liefst 100.000.000 views. VTM GO is daarmee de grootste gratis streamingservice van België.


VTM pakt uit met waanzinnige shows en verslavende fictie: niet één, maar twee van elk
VTM belooft dit najaar een dubbele portie tv-plezier. En dat met maar liefst 21 eigen programma’s: 10 splinternieuwe titels en 11 terugkerende successen. In het weekend zijn er met 'Belgium's Got Talent' en 'K2 zoekt K3' niet één, maar twee grote entertainmentshows voor het hele gezin. De zender pakt ook uit met twee prestigieuze fictiereeksen: het internationaal bejubelde 'Red Light' en het langverwachte 'De Bende van Jan de Lichte'. Ook Luk Alloo brengt dit najaar twee gloednieuwe programma’s: 'Alloo bij de Verkeerspolitie' én 'Alloo Live'. De kijker krijgt bovendien een dubbele portie Coppens met nieuwe afleveringen van het succesvolle 'Camping Coppens' en 'Code van Coppens'.

Ook twee fonkelnieuwe tv-duo’s maken dit najaar hun opwachting bij VTM. In 'De Sterkste Handen' onderwerpen Natalia en Sergio Quisquater 10 hardwerkende Vlamingen aan een ongeziene krachtproef. Axel Daeseleire en Jacques Vermeire gooien in 'Eenmaal Andermaal' dan weer hun passie voor kunst en antiek in de strijd om unieke stukken op de kop te tikken en met de hoogste meerwaarde door te verkopen.

Ook plezier en ontroering vinden hun weg naar VTM. Net zoals de voorbije jaren blijft de zender stevig inzetten op muziek. In 'The Best Of' bepaalt Vlaanderen zélf de top 5 van muzikale iconen Axelle Red, De Kreuners, Dimitri Vegas, Raymond van het Groenewoud, Natalia, De Mens, Urbanus en Gorki. Julie Van den Steen laat onbekende Vlamingen een totaal nieuwe identiteit aannemen in het mysterieuze spelprogramma 'Welkom in de Familie'. En 'Helden van Hier: Politie Oostende' zoomt in op de spanning en adrenaline bij de interventies in de grootste kuststad van ons land.

Maarten Janssen, channel manager VTM: 'Bij VTM telt het najaar dubbel. We beloven onze kijkers een dubbele portie entertainment met twee 'shiny floor shows'. 'Belgium’s Got Talent' krijgt een hele nieuwe jury en 'K2 zoekt K3' belooft nu al de spannendste en meest spraakmakende zoektocht van het jaar te worden. We pakken ook uit met twee fictiereeksen van de bovenste plank, met een absolute topcast. Luk Alloo is er met twee gloednieuwe programma’s en Staf en Mathias beloven twee keer zo veel Coppens-fun. Voeg daar nog twee kersverse tv-duo’s aan toe en de kijker zal niet weten waar eerst naar te kijken. We verwennen hen meer dan ooit met 21 programma’s van eigen bodem en staan er zo 7 dagen op 7 met topentertainment.'

Davy Parmentier, creatief directeur: 'Dit najaar zetten we meer dan ooit in op creatieve vernieuwing, samen met de sterkste Vlaamse productiehuizen. Dat vertaalt zich in 15 nieuwe programma’s voor VTM en VTM 2, waarvan ruim 80 procent eigen ontwikkeling is. En daar zijn we best trots op. Uiteraard is het risico en de aanlooptijd bij die programma’s groter, maar je creëert er wel een eigen 'smoel' mee en een verrassend aanbod waarmee je het verschil maakt. Zo pakken we op muzikaal vlak uit met 'The Best Of', 'Regi Academy' en 'K2 zoekt K3'. Stuk voor stuk titels die hier bedacht en ontwikkeld zijn. Maar ook 'Eenmaal Andermaal', 'BV Darts' en 'Welkom in de Familie' zijn ideeën van eigen bodem. Uiteraard kijken we ook naar wat werkt in het buitenland. 'De Sterkste Handen' bijvoorbeeld is gebaseerd op het Amerikaanse succesrecept van 'Tough As Nails'.'

VTM 2 stoerder dan ooit: camera’s volgen Regi, Kathleen Aerts, Anouk Matton en de familie Gooris, en BV’s slaan aan het darten
Straffe mensen met straffe verhalen, daarvoor zit je goed bij VTM 2. De zender vuurt de komende maanden liefst 10 lokale programma’s af, waaronder 5 nieuwe titels. Met daarin ook heel wat celebrity sparkle. In 'Regi Academy' gaat hitmachine Regi samen met zijn fab four op zoek naar een nieuwe ster voor zijn volgende hit. De flamboyante flapuit Kathleen Aerts jaagt samen met haar gezin in 'Villa Zuid-Afrika' haar jarenlange droom na: een luxueuze guesthouse openen in het idyllische Zuid-Afrika. Ook Anouk Matton, mevrouw Dimitri Vegas, laat de camera’s toe in haar privéwereld. Een wereld van luxe, glitter en glamour met business-woman Anouk als middelpunt. 'Anouk Matton Privé' volgt haar in de weken voor en na de geboorte van haar zoon London Takis Thivaios. Ook helemaal nieuw is 'Expeditie Gooris', waarin het sympathiekste gezin van Vlaanderen voor het eerst samen de wereld intrekt. Sam, Kelly, Shania en Kenji reizen naar bestemmingen die hen na aan het hart liggen.

VTM 2 kreeg Vlaanderen massaal aan het darten. In een zaal vol uitzinnige fans mikt 'Dancing Dimi' dit najaar opnieuw op de roos in verslavende toernooien. De dartsmicrobe springt ook over op bekend Vlaanderen. In 'BV Darts' smijten 9 verrassende BV’s zich in de dartsgekte. Wie gooit een one-hundred-and-eighty? Ook voor het allerbeste voetbal heeft de kijker een afspraak met VTM 2. De UEFA Champions League brengt op dinsdag én woensdag straffe clashes tussen Europese teams.

Naast 6 nieuwe titels keren ook heel wat succesprogramma’s terug bij VTM 2. Zo komt Kelly Pfaff met nieuwe afleveringen van 'Waar Voor Je Geld?', wisselen arm en rijk van leven in 'Steenrijk Straatarm' en doorkruisen de 'Lady Truckers' opnieuw de snelwegen. Vlaamse gezinnen gaan het avontuur van hun leven aan in 'Ik Vertrek uit Vlaanderen' en 'De Vuilste Jobs van Vlaanderen' volgt de bijzondere mensen die met veel passie een job doen waar iedereen zijn neus voor ophaalt.

Kristine Willems, channel manager VTM 2: 'Met VTM 2 hebben we het voorbije jaar al heel wat kunnen realiseren. We hebben de zender op kruissnelheid gebracht en de kijker overladen met eigen lokale programma’s. Programma’s als 'Lady Truckers', 'De Vuilste Jobs van Vlaanderen' en 'Ik Vertrek uit Vlaanderen' werden een vaste reality-afspraak en worden dit najaar verlengd wegens succes. En daar voegen we nog een stevige lading nieuwe titels aan toe. Met voor het eerst ook heel wat bekende Vlamingen die bij VTM 2 een inkijk geven in hun leven. Straffe mensen en straffe verhalen: dat is waar VTM 2 op inzoomt.'

Meer details? Check onze TV-Gids!


DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (VTM)

CIG Nestel is een centrum voor integrale gezinszorg in Vlaanderen, waar de veiligheid van het kind centraal staat. Hier worden diverse gezinnen ondergebracht en 24/7 begeleid. Axel krijgt zoals elk gezin een appartement en leeft mee met de gezinnen en de begeleiding. Hij beseft nog maar eens hoe belangrijk een warm nest is om in op te groeien als kind en kijkt terug op zijn eigen jeugd.

'Axel Gaat Binnen', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:45
  Journaallus
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 00:30
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 23:45
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen uitzending
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 03:35
  Geen uitzending
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:40
  Geen uitzending
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 02:05
  Geen uitzending
  00:35
  Walker, Texas Ranger
 • 04:10
  Married ... With Children
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:20
  Geen uitzending
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:35
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 02:55
  Geen uitzending
  01:25
  ER
 • 04:20
  Geen uitzending
  01:10
  Go-Big Show
 • 01:40
  Geen uitzending
  01:10
  MasterChef UK
 • 01:15
  Geen uitzending
  07:35
  Mystery 101
 • 00:30
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 04:17
  Zo doe je het!
  00:00
  Oh What A Night
 • 03:55
  De Gastentafel
  01:35
  Open Vuur
 • 03:50
  Tennis: Internazionali BNL d'Italia 2024
 • 04:15
  Silent Witness
  01:35
  Ghosts
 • 04:00
  Below Deck Sailing Yacht
  01:40
  NCIS: New Orleans
 • 02:42
  NOS Journaal
  01:32
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 01:51
  Nieuwsuur
  01:27
  Ongehoord Nieuws
 • 03:53
  Sophie & Jeroen
  01:51
  Poldermocro's