Deze 9 bekende Vlamingen scherpen hun dartpijlen op VTM2!

woensdag 20 oktober 2021
Foto: VTM © DPG Media 2021

Darts is hot! Vlaanderen smult sinds vorig jaar van de dartswedstrijden op VTM2. Tijd om ook bekend Vlaanderen eens te testen op hun dartstalenten. In aanloop van het nieuwe WK Darts verdiepen 9 bekende Vlamingen zich in deze prachtige precisiesport. 'BV Darts', binnenkort bij VTM2!

Vorig jaar walste Dimitri Van den Bergh zich vlot door de eerste grote internationale tornooien en ‘Dancing Dimi’ werd in no time een fenomeen. Tijdens de belangrijke wedstrijden van Dimitri op VTM 2 zaten tot 400.000 kijkers te supporteren voor de nieuwe coming man uit Merksem.


In aanloop naar het nieuwe Wereldkampioenschap dat op 15 december van start gaat -en ook op VTM 2 te zien is- zullen 9 Bekende Vlamingen zich 6 weken lang verdiepen in deze prachtige precisiesport. We volgen de nieuwbakken darters ook thuis bij hun eerste initiatie en tijdens de intensieve trainingen die extra druk leggen op hun dagdagelijkse activiteiten.

Dit zijn de 9 bekende Vlamingen!

OLIVIER DESCHACHT
Voormalige Rode Duivel Olivier Deschacht (40) hing eind vorig seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak. Van een zwart gat is er gelukkig geen sprake voor de voormalige Anderlecht verdediger. Hij werd intussen assistent-coach van de nationale beloften en ontdekte dat er één sport nog plezanter is dan voetbal: darts. Als voetballer had Olivier bij zowel tegenstanders als medespelers de reputatie absoluut niet tegen zijn verlies te kunnen. Hopelijk verliest The White Walker in BV Darts niet te veel wedstrijden, of het zou er wel eens kunnen tegenzitten...

CELINE VAN OUYTSEL
Voormalig Miss België Celine Van Ouytsel (25) is een beauty met brains en een buitengewone drive om BV Darts te winnen. Haar mama twijfelt nog aan Celines darttalent en laat dochterlief daarom niet in de woonkamer oefenen. Gelukkig kan dat Celine niet tegenhouden om uren te trainen. Cece staat bekend als een eeuwige optimist, hopelijk doet BV Darts haar het lachen niet vergaan.

THIBAULT CHRISTIAENSEN
Zanger-muzikant-radiomaker Thibault Christiaensen (26) is sinds de steile opgang van Dimitri Van den Bergh een enorme fan van de dartsport. In BV Darts krijgt Thibullseye de unieke kans om zijn nieuwe idolen van dichtbij aan het werk te zien en wie weet zelfs te overtreffen na een flinke dosis intensieve training. Deze Equal Idiot nam zijn dartbord zelfs mee in de backstage van verschillende festivals, kwestie van de entourage al te laten wennen aan zijn nieuwe passie.

JINNIH BEELS
Jinnih Beels (45) is schepen van Onderwijs en Jeugd in Antwerpen. Vooraleer ze politica werd, was Jinnih politiecommissaris. De uren op de schietstand hebben haar niet alleen heel precies leren mikken, maar hebben haar nu blijkbaar ook een unieke darts houding opgeleverd. G.I. Jinnih heeft in het leven niets cadeau gekregen. Misschien levert dat haar nu wel de extra brandstof om in BV Darts alle concurrenten naar huis te gooien en de prestigieuze titel op haar naam te schrijven?

KENJI GOORIS
Kenji Gooris (19) is de jongste telg uit het gezin Gooris-Pfaff en is dus voorzien van de ideale genen. Van grootvader Jean-Marie kreeg hij het gigantisch talent om te sporten, vader Sam leerde hem dan weer de massa entertainen. Combineer dat met zijn jeugdige ‘no-stress’-attitude en Kenji Gooris lijkt wel geboren voor het darts. Of krijgen enkele onverwachte missers de onoverwinnelijke Dart Vader toch aan het wankelen?

HANNELORE SIMOENS
Politiek journaliste Hannelore Simoens (31) staat niet alleen in de Wetstraat bekend als een doorbijter, ook thuis laat ze niet met zich sollen. Voor BV Darts nam ze zonder verpinken de ‘mancave’ van haar vriend in. Nu is ze zo gebeten door de dart microbe dat hij die misschien nooit meer terug krijgt. Met haar lastige vragen heeft Hannelore al vele politici doen zweten, hopelijk krijgt de Blue-Eyed Bullet ook haar tegenstanders in 'BV Darts' aan het wankelen.

VINCENT FIERENS
Qmusic-dj Vincent Fierens (29) had voor hij aan 'BV Darts' begon nog nooit een pijltje van dichtbij gezien. Nu is The Grand Slam niet meer voor zijn bord weg te slaan. Zijn collega’s bij Qmusic hadden hem bijna als vermist opgegeven omdat Vincent altijd maar aan het gooien is. Benieuwd of al de noeste trainingsarbeid deze Antwerpsupporter de titel zal opleveren. Aan zijn enthousiasme zal het alvast niet liggen.

KAMAL KHARMACH
Komiek Kamal Kharmach (29) komt uit Antwerpen, en dat is niet toevallig de dart hoofdstad van ons land. Ondanks een drukke agenda maakte Kamal met de glimlach tijd voor dit dart avontuur, met de rotsvaste overtuiging alle medespelers te vermorzelen. Bullseye Borgerhout ontpopt zich in 'BV Darts' tot een echt trainingsbeest, ten koste van vooral … zijn garagepoort.

ANDY PEELMAN
Ze zeggen dat Andy Peelman (38) een moderne homo universalis is die kan zingen, acteren, presenteren, autoracen en occasioneel boeven arresteren. Met BV Darts wil Andy ook darts aan zijn rijkgevulde CV toevoegen. Krijgt The Engine zijn motor op het juiste toerental of moet hij voorlopig zijn andere jobs nog niet opgeven? Andy wordt in BV Darts alleszins gesteund door een buslading trouwe supporters, maar dat zorgt misschien ook voor te zware druk op zijn schouders…

SEAN DHONDT IS MASTER OF CEREMONIES
De John McDonald van de PDC wordt Sean Dhondt van DPG. Als Master of Ceremonies zal Sean alle deelnemende BV's op gepaste wijze aankondigen vlak voor hun walk on op het podium. En dat is doorgaans met iets meer decibels dan een standaard presentator. Verder praat Sean met vrienden en familieleden in het publiek en polst hij naar de zenuwen en emoties van de BV darters vlak voor en na de wedstrijden.  

WEDSTRIJDVERLOOP
Er worden 3 voorrondes gespeeld in poules van 3 spelers.

POULE 1 (4/11): Andy Peelman - Kamal Kharmach - Jinnih Beels
POULE 2 (11/11): Olivier Deschacht - Kenji Gooris - Thibault Christiaensen
POULE 3 (18/11): Hannelore Simoens - Vincent Fierens - Celine Van Ouytsel

Per poule gaan twee BV's door naar de halve finales. Daar spelen we opnieuw in poules van 3 spelers. (Halve finale 1 op 25/11 en halve finale 2 op 2/12).

Ook hier gaan er telkens twee spelers door naar de finale. Daar maken dus nog 4 BV darters kans op de eindoverwinning tijdens de finale op 9 december.

'BV Darts', vanaf donderdag 4 november bij VTM2!

BV Darts op tv
Zondag 5 december 2021 om 21u00  »
VTM 2
In de tweede halve finale strijden Hannelore Simoens, Kenji Gooris en Kamal Kharmach voor de twee overgebleven finaleplaatsen.
Donderdag 9 december 2021 om 20u35  »
VTM 2
Finale. Welke BV kroont zich tot dartskampioen van deze eerste editie?)
Zondag 12 december 2021 om 21u00  »
VTM 2
Finale. Welke BV kroont zich tot dartskampioen van deze eerste editie?)

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Londen, 1970. De jonge Farrokh Bulsara heeft een baantje op de luchthaven van Heathrow, maar droomt van een carrière als muzikant. Na een optreden van de band Smile biedt Farrokh zijn diensten aan omdat hun leadzanger net is opgestapt. De band Queen wordt geboren en Farrokh verandert zijn naam in Freddie Mercury. De rest is geschiedenis. Queen wordt een van de grootste rockbands aller tijden en heeft wereldwijd succes met hits als 'Bohemian Rhapsody', We Will Rock You', 'We are the Champions' en 'Radio Ga Ga'. In 1985 staat de band op het legendarische concert Live Aid. Niet lang daarna wordt bij Mercury zelf aids geconstateerd.

'Bohemian Rhapsody', film uit 2018 met Rami Malek als Freddie Mercury, om 21.25 uur op Eén.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 14:05
  Het hoogste bod
  14:35
  Les Petits Meurtres d'Agatha Christie
 • 10:00
  Ketnet Junior
  19:05
  Life and death in paradise
 • 14:30
  Prinsessia
  14:45
  Peter Pan
 • 13:35
  Chicago P.D.
  14:40
  Baba Yega
 • 13:40
  Rich House, Poor House
  14:35
  Helse bruiden
 • 14:30
  Men in Black
  16:15
  The Kids Are Alright
 • 14:00
  Xena, The Warrior Princess
  15:00
  Relic Hunter
 • 14:20
  Beestig
  14:50
  Lang Leve Koning Julien
 • 10:55
  Joe
  16:05
  Vinger aan de poot
 • 14:20
  Het feestmenu van ...
  15:20
  Stukken van mensen
 • 14:00
  Criminal Minds
  14:50
  Geen uitzending
 • 14:00
  NCIS
  00:00
  CSI: NY
 • 14:30
  E.R. - Emergency Room
  19:30
  Ten Years Younger in Ten Days
 • 13:35
  De Chalet, Hollandse Maatjes
  14:45
  De sterrenkaart
 • 14:25
  Business Branding Ekomenu
  14:35
  Fleet TV
 • 14:00
  Hart Voor Muziek
  15:00
  Nieuwelingen
 • 14:28
  De ambachter
  14:36
  Zelfbouw van a tot z
 • 00:30
  Geen programmagegevens beschikbaar
  05:30
  De Koepelzaal
 • 13:15
  Superprestige veldrijden: Boom (vrouwen)
  14:35
  Superprestige veldrijden: Boom (mannen)
 • 14:05
  Agatha Raisin
  15:05
  Death in Paradise
 • 14:20
  Storage Wars
  16:30
  Below Deck Mediterranean
 • 13:41
  De Wereld van Morgen
  14:38
  De grote klimaatkwis
 • 14:21
  Max Maakt Mogelijk - Special
  14:37
  Rauw Curaçao
 • 14:20
  Zapp Your Planet
  14:42
  Weekoverzicht SpangaS: De Campus