Deze 9 bekende Vlamingen scherpen hun dartpijlen op VTM2!

woensdag 20 oktober 2021

Darts is hot! Vlaanderen smult sinds vorig jaar van de dartswedstrijden op VTM2. Tijd om ook bekend Vlaanderen eens te testen op hun dartstalenten. In aanloop van het nieuwe WK Darts verdiepen 9 bekende Vlamingen zich in deze prachtige precisiesport. 'BV Darts', binnenkort bij VTM2!

Vorig jaar walste Dimitri Van den Bergh zich vlot door de eerste grote internationale tornooien en ‘Dancing Dimi’ werd in no time een fenomeen. Tijdens de belangrijke wedstrijden van Dimitri op VTM 2 zaten tot 400.000 kijkers te supporteren voor de nieuwe coming man uit Merksem.


In aanloop naar het nieuwe Wereldkampioenschap dat op 15 december van start gaat -en ook op VTM 2 te zien is- zullen 9 Bekende Vlamingen zich 6 weken lang verdiepen in deze prachtige precisiesport. We volgen de nieuwbakken darters ook thuis bij hun eerste initiatie en tijdens de intensieve trainingen die extra druk leggen op hun dagdagelijkse activiteiten.

Dit zijn de 9 bekende Vlamingen!

OLIVIER DESCHACHT
Voormalige Rode Duivel Olivier Deschacht (40) hing eind vorig seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak. Van een zwart gat is er gelukkig geen sprake voor de voormalige Anderlecht verdediger. Hij werd intussen assistent-coach van de nationale beloften en ontdekte dat er één sport nog plezanter is dan voetbal: darts. Als voetballer had Olivier bij zowel tegenstanders als medespelers de reputatie absoluut niet tegen zijn verlies te kunnen. Hopelijk verliest The White Walker in BV Darts niet te veel wedstrijden, of het zou er wel eens kunnen tegenzitten...

CELINE VAN OUYTSEL
Voormalig Miss België Celine Van Ouytsel (25) is een beauty met brains en een buitengewone drive om BV Darts te winnen. Haar mama twijfelt nog aan Celines darttalent en laat dochterlief daarom niet in de woonkamer oefenen. Gelukkig kan dat Celine niet tegenhouden om uren te trainen. Cece staat bekend als een eeuwige optimist, hopelijk doet BV Darts haar het lachen niet vergaan.

THIBAULT CHRISTIAENSEN
Zanger-muzikant-radiomaker Thibault Christiaensen (26) is sinds de steile opgang van Dimitri Van den Bergh een enorme fan van de dartsport. In BV Darts krijgt Thibullseye de unieke kans om zijn nieuwe idolen van dichtbij aan het werk te zien en wie weet zelfs te overtreffen na een flinke dosis intensieve training. Deze Equal Idiot nam zijn dartbord zelfs mee in de backstage van verschillende festivals, kwestie van de entourage al te laten wennen aan zijn nieuwe passie.

JINNIH BEELS
Jinnih Beels (45) is schepen van Onderwijs en Jeugd in Antwerpen. Vooraleer ze politica werd, was Jinnih politiecommissaris. De uren op de schietstand hebben haar niet alleen heel precies leren mikken, maar hebben haar nu blijkbaar ook een unieke darts houding opgeleverd. G.I. Jinnih heeft in het leven niets cadeau gekregen. Misschien levert dat haar nu wel de extra brandstof om in BV Darts alle concurrenten naar huis te gooien en de prestigieuze titel op haar naam te schrijven?

KENJI GOORIS
Kenji Gooris (19) is de jongste telg uit het gezin Gooris-Pfaff en is dus voorzien van de ideale genen. Van grootvader Jean-Marie kreeg hij het gigantisch talent om te sporten, vader Sam leerde hem dan weer de massa entertainen. Combineer dat met zijn jeugdige ‘no-stress’-attitude en Kenji Gooris lijkt wel geboren voor het darts. Of krijgen enkele onverwachte missers de onoverwinnelijke Dart Vader toch aan het wankelen?

HANNELORE SIMOENS
Politiek journaliste Hannelore Simoens (31) staat niet alleen in de Wetstraat bekend als een doorbijter, ook thuis laat ze niet met zich sollen. Voor BV Darts nam ze zonder verpinken de ‘mancave’ van haar vriend in. Nu is ze zo gebeten door de dart microbe dat hij die misschien nooit meer terug krijgt. Met haar lastige vragen heeft Hannelore al vele politici doen zweten, hopelijk krijgt de Blue-Eyed Bullet ook haar tegenstanders in 'BV Darts' aan het wankelen.

VINCENT FIERENS
Qmusic-dj Vincent Fierens (29) had voor hij aan 'BV Darts' begon nog nooit een pijltje van dichtbij gezien. Nu is The Grand Slam niet meer voor zijn bord weg te slaan. Zijn collega’s bij Qmusic hadden hem bijna als vermist opgegeven omdat Vincent altijd maar aan het gooien is. Benieuwd of al de noeste trainingsarbeid deze Antwerpsupporter de titel zal opleveren. Aan zijn enthousiasme zal het alvast niet liggen.

KAMAL KHARMACH
Komiek Kamal Kharmach (29) komt uit Antwerpen, en dat is niet toevallig de dart hoofdstad van ons land. Ondanks een drukke agenda maakte Kamal met de glimlach tijd voor dit dart avontuur, met de rotsvaste overtuiging alle medespelers te vermorzelen. Bullseye Borgerhout ontpopt zich in 'BV Darts' tot een echt trainingsbeest, ten koste van vooral … zijn garagepoort.

ANDY PEELMAN
Ze zeggen dat Andy Peelman (38) een moderne homo universalis is die kan zingen, acteren, presenteren, autoracen en occasioneel boeven arresteren. Met BV Darts wil Andy ook darts aan zijn rijkgevulde CV toevoegen. Krijgt The Engine zijn motor op het juiste toerental of moet hij voorlopig zijn andere jobs nog niet opgeven? Andy wordt in BV Darts alleszins gesteund door een buslading trouwe supporters, maar dat zorgt misschien ook voor te zware druk op zijn schouders…

SEAN DHONDT IS MASTER OF CEREMONIES
De John McDonald van de PDC wordt Sean Dhondt van DPG. Als Master of Ceremonies zal Sean alle deelnemende BV's op gepaste wijze aankondigen vlak voor hun walk on op het podium. En dat is doorgaans met iets meer decibels dan een standaard presentator. Verder praat Sean met vrienden en familieleden in het publiek en polst hij naar de zenuwen en emoties van de BV darters vlak voor en na de wedstrijden.  

WEDSTRIJDVERLOOP
Er worden 3 voorrondes gespeeld in poules van 3 spelers.

POULE 1 (4/11): Andy Peelman - Kamal Kharmach - Jinnih Beels
POULE 2 (11/11): Olivier Deschacht - Kenji Gooris - Thibault Christiaensen
POULE 3 (18/11): Hannelore Simoens - Vincent Fierens - Celine Van Ouytsel

Per poule gaan twee BV's door naar de halve finales. Daar spelen we opnieuw in poules van 3 spelers. (Halve finale 1 op 25/11 en halve finale 2 op 2/12).

Ook hier gaan er telkens twee spelers door naar de finale. Daar maken dus nog 4 BV darters kans op de eindoverwinning tijdens de finale op 9 december.

'BV Darts', vanaf donderdag 4 november bij VTM2!


DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 22:50
    Chateau Planckaert
    07:55
    Journaallus
  • 21:30
    The Post
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 22:45
    Gestrand op Honeymoon Island
    05:30
    Geen uitzending
  • 22:40
    S.W.A.T.
    03:10
    Geen uitzending
  • 22:20
    The Expatriate
    09:00
    Geen uitzending
  • 22:20
    Emmanuelle, l'Antivierge
  • 22:40
    JAG
    07:50
    Beverly Hills, 90210
  • 23:05
    Nonkel Jef
    06:00
    Joe
  • 22:55
    Don't Worry, Be Happy
  • 22:25
    NCIS: New Orleans
    05:00
    Geen uitzending
  • 22:15
    London Has Fallen
    02:20
    Backroad Truckers
  • 22:20
    Tattoo Fixers on Holiday
    05:00
    Geen uitzending
  • 23:00
    CSI: Miami
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 22:59
    Simple diy
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 23:00
    De Garde van Gert
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 21:45
    MIDMID
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 23:00
    The Chelsea Detective
    02:35
    Vienna Blood
  • 22:19
    Op1
    02:02
    EenVandaag
  • 22:18
    Ondertussen aan de Hofvijver
    08:00
    Vroege Vogels
  • 22:51
    3voor12 presenteert..
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal