Voorjaar 2022: Dit zijn de guilty pleasures bij VTM 2

woensdag 12 januari 2022
Foto: VTM 2 - © DPG Media 2022

Wie zijn de superhelden die elke dag opnieuw verwaarloosde huizen, overvolle beerputten en ruimtes vol ongedierte schoonmaken? De kijkers leren hen kennen in het nieuwe seizoen van 'De Vuilste Jobs van Vlaanderen'.

20 professionele cleaners uit het hele land met elk hun specialisatie en bijhorende onwaarschijnlijke verhalen.


'Welkom bij Botanic Sanctuary Antwerpen' - later dit voorjaar
In 'Welkom bij Botanic Sanctuary Antwerpen' krijgt de kijker een exclusieve blik achter de schermen van één van de meest innoverende en prestigieuze hotelopeningen van dit decennium. In het hartje van de Belgische hoofdstad van diamant en high fashion verrijst het meest exclusieve sterrenhotel van de Benelux. Met wereldberoemde sterrenchefs achter het fornuis van maar liefst vier gastronomische restaurants, 1.000m2 aan wellnessruimte en een adembenemende Botanische Tuin ontpopt Botanic Sanctuary Antwerp, lid van the Leading Hotels of the World, zich tot een oase van luxe en rust midden in de stad, voor de ervaren reizigers, zakenmensen en enthousiaste Vlamingen.  Maar voor de eerste gasten hun intrek kunnen nemen in het voormalige 15de eeuwse klooster, is een stevige renovatie aan de orde. De kijker maakt kennis met de straffe mensen achter dit unieke project. Van gedreven bouwvakkers tot topprofessionals uit het Vlaamse hotelwezen, voor hen is deze adembenemende locatie met al zijn luxe en historie de dagelijkse werkvloer.

'De Grootste Lefgozer' - later dit voorjaar
Wie kan zijn hartslag onder controle houden terwijl zijn auto onder water terechtkomt? Wie raakt enkel en alleen op de tast zo snel mogelijk uit een bewaakt fort? Wie bewaart zijn cool onder hoogspanning? Wie is niet bang om álles van zichzelf te tonen in een spel vol bluffen en durven? Wie wordt De Grootste Lefgozer en gaat met de vetste prijs naar huis?

'Lady Truckers' - later dit voorjaar
De 'Lady Truckers' kruipen weer met veel goesting achter het stuur van hun tientonner. In het derde seizoen van de succesvolle realityreeks bewijzen oude bekenden meer dan ooit dat ze niet moeten onderdoen voor hun mannelijke collega’s en nemen opvallende nieuwe gezichten de kijker mee on the road. De vrouwelijke truckchauffeurs vertellen over hun liefde voor de job, tonen hoe het is om vrouw te zijn in een mannenbastion en geven een inkijk in het leven onderweg, dat niet altijd op wieltjes loopt.

'Villa Zuid-Afrika' - later dit voorjaar
Kathleen Aerts doet de kijker weer wegdromen van het exotische Zuid-Afrika, waar ze samen met haar grote liefde Steven en twee stoere zoontjes keihard haar grote droom najaagt: een luxueuze guesthouse openen. Die is gekocht na een zoektocht met veel ups en downs, maar nu start het échte werk. Voor de bouwvallige guesthouse tot de ‘Droom-guesthouse’ kan omgedoopt worden, moet deze stevig onder handen genomen worden. En die verbouwingen zijn, met de ene tegenslag na de andere, loodzwaar. In het gezin lopen de spanning en de emoties hoog op. Halen ze de race tegen de klok of moeten de eerste gasten onder de blote Zuid-Afrikaanse hemel slapen?

'Dat Eet Dan Gelukkig Zijn' - later dit voorjaar
Jonas van Boxstael, beter bekend als Bockie De Repper, kan de beste chef-koks van het land zijn maten noemen, kent de menu’s van alle restaurants en snackbars van Vlaanderen uit het hoofd en wanneer hij niet in één of andere sterrenzaak vertoeft laat hij zijn eten aan de deur leveren. Zijn eigen keuken vergaart intussen stof en Bockie heeft geen idee van wat de pot bij de gewone Vlaming thuis schaft. Daarom trekt hij als ‘een vettig Kuifje’ op culinaire queeste doorheen het land om aan te schuiven aan de keukentafel van de gewone Vlaming. Hij ontdekt wat mensen op doordeweekse dagen eten en stelt ‘op zijn Bockie’s’ vragen die niemand anders durft stellen. Het leidt tot boeiende gesprekken en doet straffe verhalen bovendrijven.

Darts - vanaf 28/1
Darts is hot! De Vlaming raakte massaal verslingerd aan het spel, ‘Dancing Dimi’ werd in no time een fenomeen en termen als ‘bull’s eye’ en ‘one hundred eighty’ vliegen ons om de oren. Nadat bekende Vlamingen dit najaar hun pijltjes scherpten in het succesvolle 'BV Darts', staat ‘donderdarts’ dit voorjaar helemaal in het teken van de Premier League. Daarin vechten de 10 beste darters van het moment uit wie de allerbeste is. Opwarmen kan de kijker met de Darts Masters, het eerste grote toernooi op de planning.

'Wauters in de Woestijn' - later dit voorjaar
10 jaar geleden verkondigde Koen Wauters dat hij nooit meer zou deelnemen aan de Dakar rally. Vandaag vind je hem weer terug in de woestijn achter het stuur van zijn rallywagen. De lokroep van het lawaai, het stof, de snelheid en de benzinegeur werd te luid. 'Wauters in de Woestijn' volgt de populaire zanger, tv-maker en rallypiloot gedurende 19 dagen en 6.500km in de zandbak van Saudi-Arabië, waar hij deelneemt aan de Dakar Classic. De weg is lang en doorspekt met obstakels en avontuur, maar ook met ontroerende en spectaculaire verhalen uit Koen zijn verleden.

'Champions League' - vanaf midden februari
Ook de voetbalfan wordt bij VTM 2 op zijn wenken bediend. In de knock-out fase van de UEFA Champions League nemen de 16 beste ploegen van Europa het tegen elkaar op. In meer dan de helft van de matchen kan de kijker supporteren voor een Rode Duivel. Zullen Thibaut Courtois en Eden Hazard het sterrenensemble van Paris Saint Germain naar huis spelen? Of zal PSG met topspelers Messi, Mbappé en Neymar eindelijk de beker in de lucht kunnen steken? Dan zal Messi wel zijn eeuwige rivaal Real Madrid moeten kloppen en ook Manchester City aast met een herboren Kevin De Bruyne op de titel…


DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ferry' (foto: © Netflix/De Mensen 2021)

Amsterdam 2008. De bikkelharde Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry's mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden en af te maken. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd raakte, de terugkeer naar het kamperleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder zijn stalen pantser. Zijn spannende zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld.

'Ferry', om 21.10 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 19:00
  Het journaal - Sportweekend
  19:55
  Het Weer (avond)
 • 18:55
  Rolkrant
  19:30
  Vranckx
 • 19:05
  #LikeMe
  19:30
  Kingsize Live
 • 19:00
  VTM Nieuws 19 uur
  19:45
  Het weer
 • 19:10
  Supernanny US
  20:05
  Spice Girls: How Girl Power Changed the World
 • 18:35
  Grown Ups
  20:30
  The Green Hornet
 • 18:25
  Top Gear
  19:30
  SAS: Who Dares Wins Australia
 • 19:05
  Arthur & De Minimoys
  19:30
  The Mr. Peabody & Sherman Show
 • 18:55
  Super 50
  19:55
  Schone schijn
 • 18:45
  James De Musical
  19:55
  De brandweer NL
 • 18:50
  Criminal Minds
  20:35
  FBI
 • 18:30
  America's Top Dog
 • 19:15
  Inside The Children's Hospital
 • 18:50
  Het Weekmenu - reeks 2
  19:30
  Peppe's Toscane
 • 14:45
  Herhalingslus
  08:00
  Z-Extra VOKA nieuwjaarsreceptie 2022
 • 19:00
  al-1-maar-hits
  21:00
  Hadiemicha
 • 19:14
  Hoe wordt beton gepolijst?
  19:34
  De tip
 • 19:00
  De Koepelzaal
  09:00
  Onderzoekscommissie PFOS - De Koepelzaal Live
 • 18:25
  ATP Cup Sydney & WTA500 Adelaide
  20:40
  Brighton - Crystal Palace
 • 19:00
  All Creatures Great and Small
  20:00
  Around the World in 80 Days
 • 19:15
  CSI: NY
  20:05
  Resident Alien
 • 18:58
  NOS Studio Sport Eredivisie
  20:00
  NOS Journaal (laat)
 • 19:29
  Tijl en de Negende van Beethoven
  20:19
  De tranen van Tito
 • 19:21
  Mensjesrechten
  19:43
  3 op Reis