Vlaams Belang boos over aanpak 'Verkiezingen 07'

dinsdag 8 mei 2007

Het Vlaams Belang wordt niet uitgenodigd voor de grote verkiezingsdebatten die de VRT plant op 20 mei en 3 juni. In een open brief stelt partijvoorzitter Frank Vanhecke de ondemocratische houding van de VRT aan de kaak en kondigt hij aan te zullen onderzoeken welke politieke en juridische stappen het Vlaams Belang tegen de discriminerende houding van de openbare omroep kan ondernemen.

In z

ijn open brief twijfelt Vanhecke aan de objectiviteit van de openbare omroep. Gisteren ontvouwde de VRT zijn plannen voor de verkiezingsstrijd in aanloop van 10 juni. Daaruit bleek dat in de grote debatten enkel 'kandidaat-premiers' aan bod moeten komen. Vlaams Belang is echter van mening dat het de kiezers zijn die daarover beslissen en niet de VRT. Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke stelt dat Belgi geen rechtstreeks kanseliersverkiezingen kent en verwijst hiervoor zelfs naar Yves Leterme die volgens hem hetzelfde zegt.

Vlaams Belang zegt dat de enige objectieve graadmeter bij de selectie van kandidaten de uitslag van de verkiezingen voor het Vlaams Parlement is. In zijn brief vraagt de partij dan ook of Kris Hoflack, hoofdredacteur van de VRT-nieuwsdienst alsnog Vlaams Belang-kandidaten uitnodigt. Zoniet zal de partij onderzoeken welke politieke en juridische stappen mogelijk zijn.

Voorlopig is er nog geen reactie van de VRT. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Reageren kan, klik door naar het TV-Visie Forum!

Bron: De Morgen

DOSSIER: Verkiezingen 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers