TV-Visie interview : Patrick en Carina (X Factor)

zondag 23 oktober 2005

Het duo Patrick & Carina is absoluut één dan de opvallendste kandidaten uit X Factor. "We weten maar al te goed dat Jean ons een potentiële hitmachine heeft genoemd. Maar daar ben je op het moment dat je in de gevarenzone zit helemaal niets mee. Het doet ons echt wel wat de juryleden in ons geloven .Want wij geloven ook in hen." Onze reporter Bart had na de show een babbeltje met Patrick & Carina over een tot nu toe al vrij bewogen eerste drie weken van X Factor.


ONG>Patrick & Carina, how do you do?
C: Op dit moment voel ik me niet zo goed. Morgen zal het iets mindere gevoel wel omslaan in bijdschap omdat ik nog steeds in de running ben. Maar met het vertrek van de Three Cats verliezen we drie goede vriendinnen. Het gaat nu een pak stiller zijn zonder hen. The Three Cats waren echt drie fantastische madammen, die niet verdienden om er uit te liggen. Sommige kandidaten hebben vanavond een veel slechtere prestatie dan hen neergezet. Maar ze zijn wel gered door hun fans. Kris Wauters zei ook dat het een 'klote'job was om mensen naar huis te sturen.

It's a hell of a job but someone has to do it.
P: Ik vind het vooral verschrikkelijk voor Jean. Alweer een groep weg! Ik had het vandaag zo niet bekeken.
C: Ik had al een vermoeden dat er iets ging gebeuren. Zelf ben ik iemand, die bepaalde dingen nogal vrij scherp kan aanvoelen. Noem het maar gerust een zevende zintuig!
P: De mensen maken u of ze kraken u! Ik ben eerlijk wanneer ik zeg dat ik al betere weken achter de rug heb.
C: De jury gelooft in ons. En wij geloven in de jury. We mogen dankbaar zijn dat we deze 2 stemmen hebben gekregen. De andere juryleden zorgden er voor dat Jean niet moest kiezen. Dan pas had het erg geweest. Maar bij de volgende show gaan we zeker uitpakken met iets. We gaan de eer van de groepen hoog houden. Onrechtstreeks gaan we een eerbetoon houden voor iedereen die al uit de wedstrijd is moeten stappen.
P: We vonden het tof dat we vandaag ook RM'ny achter ons hadden staan. We denken nog dagelijks aan hen. Ze horen gewoon bij X Factor en dat zal nooit veranderen. Daarom vond ik de commentaar ook erg dat niemand begreep waarom ze daar stonden. Ze worden nu voor de tweede keer weggestuurd.

Hoe moeilijk is het om het nummer "How do you do" te zingen voor een zangcoach?
C: Dit nummer is wel iets moeilijker dan de schlager, maar gemakkelijker dan "Islands in the stream". Maar dat is een echte meezinger en zo willen we ons na X Factor ook gaan profileren. We willen als echte ambiancemakers de baan op. Een goede tweestemmige zang, maar dan op een plezante manier gebracht.

Jean Blaute omschreef jullie als een potentiële hitmachine.
P: Tja, maar wanneer je na zulke commentaar in de gevarenzone terechtkomt, denk je daar niet mee aan.
C: Onze coaches geloven in ons. En dat sterkt ons.

Wat hebben jullie nu na enkele weken uit X Factor geleerd?
C: Hoe we met de media moeten omspringen. Ik heb nog altijd geen woorden voor sommige dingen, die verschenen zijn. Voor de rest heb ik wel geleerd dat niet alles rozengeur en maneschijn is.
P: Weet je .. In de Dikke Van Dale zou het woord 'gunnen' in het vet moeten staan. Wij gunnen iedereen al het succes van de wereld.
C: Er is plaats voor iedereen in het muzikale wereldje. Wij staan niemand in de weg en wij gunnen iedereen ook zijn succes. Maar we zouden heel graag hebben dat iedereen ons ook het succes gunt. We hopen gewoon dat de waarheid ooit eens boven komt drijven en dat bepaalde mensen zich komen excuseren bij ons. Dat is onze vurigste wens!

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica. Terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin schrijft hij in één nacht de code voor 'Facemash', een website waar gebruikers uit twee willekeurige studentes kunnen kiezen wie de aantrekkelijkste is. De site is zo populair bij de studenten dat de servers op de campus crashen. Zuckerberg wordt geschorst, maar de tweelingbroers Winklevoss, leden van een prestigieuze studentenclub, zoeken hem op om zijn revolutionaire idee uit te werken.

'The Social Network', film uit 2010 met oa. Justin Timberlake en Andrew Garfield, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers