Tv-pionier en ex-omroepster Nora Steyaert overleden

dinsdag 17 maart 2020

Maandag raakte bekend dat Nora Steyaert overleden is en zo verliest Vlaanderen een tv-icoon. Samen met Paula Sémer en Terry Van Ginderen was ze namelijk een van de eerste tv-gezichten van het toenmalige NIR.

Nora Steyaert was amper 21 jaar toen ze bij de start van het NIR (huidige VRT, nvdr.) in 1953 aan de slag ging als omroepster, maar werd al snel erg populair. Zo presenteerde ze onder andere het legendarische 'Tienerklanken' en was ze ook te zien als gastvrouw van 'Kijkuit'.

In 1956 trouwde Steyaert met de Vlaamse auteur Aster Berkhof, ook een graag geziene gast op de openbare omroep. Na haar carrière trok ze zich grotendeels terug uit het publieke leven, terugblikken op haar carrière en de pioniersjaren van de Vlaamse televisie hoefde niet voor haar. Nora Steyaert werd 87 jaar.

Bron: VRT NWS


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers