'Steracteur Sterartiest': Bab Buelens

dinsdag 31 oktober 2017
Foto: Eén - © VRT 2017

Donderdag 2 november start de gloednieuwe reeks van 'Steracteur Sterartiest' op En met de eerste liveshow. Het succesrecept blijft hetzelfde: acteurs zingen de ziel uit hun lijf voor het goede doel, in negen verrassende liveshows. We stellen een voor een de deelnemers aan je voor.

'Mijn grootvader, de man van mijn leven, zal zo fier zijn als hij hoort dat ik meedoe aan Steracteur sterartiest. Ik kan niet wachten om het hem te vertellen.'


Bab is de jongste van deze lichting steracteurs. Maar zeker niet de minste. Ze heeft best al wel wat muzikale ervaring, want op haar dertiende liet ze haar stem horen in de Belgische voorrondes van het 'Junior Eurovisiesongfestival'. Ze schopte het daarbij tot in de finale, waarin ze tweede werd.

Ze bracht een aantal singles uit, maar zette daarna haar muzikale carrière op een laag pitje voor andere uitdagingen. Zo presenteerde ze een aantal tv-programma's, en stortte ze zich ook op het acteren. Dat leverde rolletjes op in 'Loslopend Wild' en 'Professor T', maar door de rol van Emma in 'Familie' steeg haar populariteit plots enorm. Die rol leefde zelfs verder naast het televisiescherm, want in de zomer trok ze dat personage door in de online spin-off 'Jacht op Guido en Emma'.

Ook in het echte leven is familie voor Bab heel belangrijk: haar broer, vader en grootvader zijn de belangrijkste mannen in haar leven. Met haar vader liep ze als kind de deur plat van menig muziekwinkel, en tokkelde ze daar op allerlei gitaren en piano’s. Haar grootvader schonk haar dan weer een grote dosis 'je m’en foutisme' dat haar helpt in al haar professionele beslissingen.

Benieuwd of ze met haar deelname aan 'Steracteur Sterartiest' kan tonen dat de liefde voor muziek nooit helemaal is verdwenen.

Goede doel: Cliniclowns
De Cliniclowns bezoeken al sinds 1994 dagelijks Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen met één enkel doel: de pijn verlichten. De clowns brengen afleiding en plezier aan kinderen en jongeren die door ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling of andere verzorgende omgeving verblijven.

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen specifieke wensen en behoeften. Dat vraagt om verschillende soorten afleiding en vermaak die passen bij het kind en zijn omgeving. De Cliniclowns brengen op een artistieke en sociale manier afleiding en plezier door middel van humor, spel, verbeelding en creativiteit. Die kracht tovert telkens weer een lach op het gezicht van vele kinderen.

Die kracht mocht Bab aan den lijve ondervinden. Als tienjarige lag ze zelf in het ziekenhuis – gelukkig voor niets ernstigs - en ze herinnert zich nog levendig hoe een Cliniclown haar toen liet gieren van het lachen. Ze vond dat zo straf dat ze nu met plezier haar stembanden laat trillen ten voordele van de Cliniclowns.

'Steracteur Sterartiest', vanaf donderdag 2 november om 20.40 uur op Eén.


Lees ook:
'Steracteur Sterartiest': Hilde De Baerdemaeker
'Steracteur Sterartiest': Koen Van Impe
'Steracteur Sterartiest': Giovanni (Gio) Kemper
'Steracteur Sterartiest': Tinne Oltmans
'Steracteur Sterartiest': Nicky Langley

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficinter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op En.

Dossiers