Restaurant Matizze bijna failliet

dinsdag 5 januari 2010

Het gaat niet goed met het Antwerpse restaurant Matizze, uit de eerste reeks van het vtm-programma 'Mijn Restaurant!'. Eigenares Lins Mommen zal meer dan waarschijnlijk het restaurant moeten sluiten. Ondanks het nakend faillissement is er misschien wel een nieuwe toekomst voor het restaurant, want een andere koppel uit 'Mijn Restaurant!' toont interesse om Matizze over te nemen.

Een gigantische schuldenberg en een pak minder klanten sinds de economische crisis hebben restaurant Matizze op de rand van het faillissement gebracht. Eigenares Lins had een tijdje geleden haar ex-man David uit de zaak gekocht. Naar eigen zeggen zijn er nadien een aantal 'lijken' uit de kast gevallen. Er doken een aantal onbetaalde facturen op, maar ook de kosten om het pand te huren en te onderhouden vallen zwaar uit.

Voor Lins is het faillissement van Matizze ook een persoonlijk drama. Haar hele privé-vermogen zit in het restaurant. 'Ik bezit geen rotte bal van mezelf. Als het restaurant moet sluiten, dan ben ik alles kwijt', aldus Lins.

Op dit moment zoekt Lins naarstig naar een overnemer. Mogelijke kandidaten zijn Chris en Wendy uit het tweede seizoen van 'Mijn Restaurant!'. Dat koppel is al een tijdje op zoek naar een geschikt pand om opnieuw een restaurant te starten.

Lins lijkt een totaal andere weg op te gaan. 'Mogelijk ga ik een opleiding volgen om massages en dergelijke te geven. Hoe er intussen brood op de plank moet komen, weet ik niet', vertelt Lins in Dag Allemaal.

Bron: De Standaard

Word 'fan' van TV-Visie op FacebookLees ook:
Restaurant Matizze verder zonder David
'Mijn Restaurant'-koppel David en Lins uit elkaar
Antwerps restaurant Matizze verliest chef Yvan

DOSSIER: Mijn Restaurant

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Blacklist@home' (foto: Ketnet - © VRT 2020)

Oona Coppens is twaalf jaar oud en wil met Tom Waes naar Engeland zeilen. En klein probleem: ze kan niet zeilen. En groot probleem: ook Tom kan niet zeilen. Op vier dagen tijd willen ze zichzelf klaarstomen voor de grote oversteek. Lukt het hen om het Kanaal over te zeilen?

'De Blacklist', om 20.10 uur op En.

Dossiers