Plotse dood van Bart veroorzaakt schokgolf in 'Familie'

vrijdag 29 mei 2015

De emoties laaiden deze week hoog op in 'Familie'. Het overlijden van Thomas (Pieter Verelst) zit bij iedereen nog vers in het geheugen, maar op vrijdag 29 mei kreeg de familie een nieuwe klap te verwerken.

Bart Van den Bossche – een rol voor Chris Van Tongelen – knalde op weg naar een congres met zijn wagen tegen een boom en slaagde er niet in om uit het brandende wrak te ontsnappen. Hij overleed ter plaatse. De plotse dood van Bart betekent ook meteen het afscheid van acteur Chris Van Tongelen, die 14 jaar lang gestalte gaf aan het personage.


'Het afscheid van Bart slaat in als een bom', zegt Chris Van Tongelen. 'Ik ben bijzonder blij met deze verrassende verhaallijn, want zijn dood zal nog lang blijven nazinderen. Met twee doden in één week heeft 'Familie' volgens mij geschiedenis geschreven (lacht). Voor mij valt na veertien jaar het doek over een onvergetelijke periode bij 'Familie'. De sfeer op de set ga ik natuurlijk missen, maar mijn exit in 'Familie' geeft me de mogelijkheid om me meer op de andere projecten in mijn drukke agenda te storten. Zoals Ian Thomas en De Romeo's, bijvoorbeeld. Want vele mensen vergeten dat ik eigenlijk een zanger ben die is gaan acteren.'

Het spreekt voor zich dat de Van den Bossches en co deze dagen door een diep dal gaan. Niemand had de dood van Bart zien aankomen. De band met zijn gezin leek de voorbije dagen hechter dan ooit, zijn liefde voor Trudy (Silvia Claes) was onvoorwaardelijk. Voor hen is de klap dan ook bijzonder zwaar om dragen. Net zoals voor Jan (Jef De Smedt), die op één week tijd zijn zoon én zijn kleinzoon verloor. Samen met het ongeloof rijzen bij de honderdduizenden trouwe 'Familie'-kijkers ook heel wat vragen. De aanleiding? De terugkeer van Greet Baele (Amaryllis Temmerman), de vrouw met wie Bart Trudy vorig jaar nog bedroog. Krijgt zijn dood door haar toedoen nog een staartje?

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - Wim Opbrouck

'Bake Off Vlaanderen' slaat haar iconische witte tent op in de tuin van de Koninklijke Villa in Oostende. Gastheer Wim Opbrouck en juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn zijn opnieuw van de partij, samen met tien nieuwe gepassioneerde amateurbakkers.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers