Piet Huysentruyt start zondag nieuw seizoen 'SOS Piet'
'SOS Piet' gaat vanaf zondag 27 september 2009 weer de boer op om de ervaren en minder ervaren kookliefhebbers uit de culinaire rats te helpen. Sinds de start van het programma in 2004 heeft Piet Huysentruyt al meer dan 400 kookproblemen aan huis opgelost en de missers omgevormd tot gastronomische pareltjes. En toch blijkt uit de massa mails dat er nog veel werk aan de winkel is.
P
iet Huysentruyt doorkruist in het 11de seizoen van 'SOS Piet' met veel goesting Vlaanderen van Aalst tot Zolder en heeft zowel Vlaamse klassiekers als internationale hapjes op het menu staan. En die passen in alle categorieën: van voorgerechten over soepen en hoofdschotels tot sauzen, desserten en patisserie.
Rijstkroketten, fajitas, rabarberconfituur, stokbrook, goulashsoep, mousse van ham, pindasaus … het is maar een kleine greep uit de smaakvolle thema's die vanaf 27 september 2009 aan bod komen in 'SOS Piet'.
Piet Huysentruyt helpt zijn moeder uit de culinaire rats
Saus met dobbelsteentjes van tomaten : Piet Huysentruyt start het nieuwe seizoen van 'SOS Piet' in de keuken van zijn moeder, die hem de passie voor koken heeft bijgebracht. De bomma heeft op restaurant een lekker sausje met dobbelsteentjes van tomaten gegeten. Ze heeft dit meteen thuis geprobeerd, maar is met een mousse geëindigd. Piet lost het culinair probleem van de bomma in drie stappen op.
Rijstkroketten: De rijstkroketten van Yvonne vallen uit mekaar en dat is niet de bedoeling. Piet Huysentruyt geeft deze keukenprinses tips om het vettige misbaksel om te zetten in een culinair hoogstandje.
Appeltaart: Juf Marie-Jeanne heeft samen met haar leerlingen appeltaart gebakken, maar dat is een fiasco geworden. De taart zakt als een pudding in mekaar en het deeg is niet voldoende gebakken. Piet is niet verrast dat het fout is gegaan, want de juf weegt de ingrediënten niet af. En dat is meteen les 1.
'SOS Piet' altijd bij de hand
Sinds deze week is het 3de 'SOS Piet'-kookboek verkrijgbaar in de handel en via iWatch. In deze editie serveert de chef naast overheerlijke Vlaamse schotels ook internationale toppers als gazpacho, loempia en rösti. Zoals steeds is de uitleg in gewone mensen-taal en met duidelijke stap voor stap-foto's. Wie graag kookte met SOS Piet 1 en SOS Piet 2 vindt zonder twijfel in SOS Piet 3 tientallen heerlijke nieuwe gerechten en veel culinaire inspiratie.
'SOS Piet', nieuw seizoen vanaf 27 september 2009, iedere zondag om 18.25 uur op vtm en in de herhaling op zaterdag om 13.50 uur op vtm.