Ontdek de nieuwe rubrieken van 'De Laatste Show'

dinsdag 25 augustus 2009

10 jaar 'De Laatste Show', maar toch weet En zijn kijkers ieder seizoen opnieuw te verrassen. Dit jaar is er een gloednieuwe presentator, een nieuw decor, maar ook enkele verrassende rubrieken. Naar goede gewoonte zijn er dat vier, n voor elke dag. Naar iets minder goede gewoonte zijn er nu nog maar drie bekend. TV-Visie geeft alvast een overzicht!

<


STRONG>Goed gevonden
In de rubriek 'Goed gevonden' ontmaskeren Neveneffecten Jelle De Beule en Lieven Scheire elke week een Groot Complot. Bijvoorbeeld: Waarom viel koning Albert I van de rots in Marche-les-Dames? s hij wel gevallen? Of is hij geduwd? Maar door wie dan? En waarom? Wie zegt trouwens dat het Albert was, die van de rotsen viel? Ws het wel een rots? En zo ja, stond die wel in Marche-les-Dames? En Marche-les-Dames, bestaat dat wel? Is iemand daar ooit geweest om dat te checken? Maar bovenal: wat heeft de val van koning Albert te maken met de diefstal van de Rechtvaardige Rechters?

'Goed Gevonden' in 'De Laatste Show'Kritische geest Jelle De Beule en mede-Neveneffect Lieven Scheire stellen de vragen die niemand durft te stellen en proberen meteen een sluitend antwoord te formuleren. Ze leggen verbanden die niemand legt en staan stil bij dingen waar iedereen aan voorbijgaat. Trouwens, wie zijn die Jelle De Beule en Lieven Scheire eigenlijk? Waarom begroeten ze elkaar steeds met die vreemde "handdruk"? En waarom dragen ze van die "normale" kleren? En van die doodgewone kapsels?

De boekenberg
In De boekenberg maakt een bekende Vlaming een hoogstpersoonlijke keuze uit het recentste boekenaanbod. Elke week verschijnen er in Vlaanderen massa's nieuwe boeken. Honderden. In alle kleuren, maten en gewichten, over de meest diverse onderwerpen, in de meest diverse genres. Het is een geruststelling dat de meeste van die boeken niet voor iedereen even interessant zijn, maar wat gedaan met die enkele pareltjes die verloren gaan in de modderstroom? Wel, er is hulp op komst. Elke woensdag maakt een bekende Vlaming een hoogstpersoonlijke keuze uit het recentste boekenaanbod. Hij of zij gidst de kijkers over De boekenberg heen en geeft persoonlijke tips. En zo zijn we, zelfs zonder een letter te lezen, toch weer helemaal mee.

Goed gezien
In Goed gezien toont applausmeester Sven De Leijer elke week wat hij op televisie heeft gezien. Sven is de publieksopwarmer van 'De Laatste Show'. Avond na avond zorgt hij ervoor dat het publiek zich thuisvoelt in de studio. Hij brengt hen aan het lachen en regelt het volume van hun applaus. Sven doet die job al jaren, niet alleen voor 'De Laatste Show', maar voor allerlei programma's waar het publiek belangrijk is. Hij is dan ook een van de besten in zijn vak. Zoniet de allerbeste.

En dat komt omdat Sven houdt van zijn vak. Sven houdt van televisie. Al heel zijn leven lang. Wanneer hij niet aan het werk is, zit hij thuis zelf te kijken. Dagen, nachten aan een stuk. Iemand die het medium televisie zo door en door kent, en zo veel kijkt als Sven, ziet dingen die u en ik niet zien. Want u en ik, wij kijken wel naar de televisie, maar Sven ziet televisie. Sven ziet dingen waar wij overheen kijken, schijnbaar onopvallende details, onverklaarbare verbanden, kleine, mooie momenten. En die dingen wil hij graag delen. Met humor, enthousiasme en verwondering. Zelden kreeg een rubriek in 'De Laatste Show' zo veel applaus.

De uitsmijter
Het is een gezonde traditie in 'De Laatste Show' dat het programma na het nummer van 'De Laatste Show'-band nog niet helemaal afgelopen is. Wie blijft kijken, wordt beloond met een korte, geestige afsluiter. Vorig jaar toonde 'De Laatste Show' dat bekende Vlamingen wel degelijk iets 'kunnen', dit jaar laat het zien dat ze bovendien een groot hart hebben. Elke dag zal een bekende mens iets veilen voor het goede doel. Dat doel wisselt week na week. Wat ze veilen, hangt volledig van hen zelf af, maar er hangt steevast een persoonlijk verhaal aan vast. Wie wil weten welk voorwerp ze kunnen kopen van Erik Van Looy, Koen Wauters of Evi Hanssen, zal met plezier blijven kijken tot de allerlaatste minuut.


'De Laatste Show', vanaf maandag 31 augustus, van maandag tot donderdag rond 22.00uur op En.


 

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Joanna doet haar uiterste best om haar relatie met Alan Statham geheim te houden. Caroline heeft minder geluk wanneer iemand haar samen met Guy ziet toekomen. Guy is in de wolken met de geruchten die de ronde doen en dikt ze met plezier wat aan. Maar dat laat Caroline niet zomaar gebeuren... Ondertussen gaat Martin op zoek naar zijn vermiste sojayoghurt en leert Statham stijlvol door de gangen flaneren.

'Green Wing', om 23.35 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:30
  Sporza op zondag
  18:04
  Het journaal (vooravond)
 • 10:00
  Ketnet Junior
  18:00
  Sporza: EK Atletiek Indoor
 • 16:10
  Mush Mush & de Zwammetjes
  16:35
  Mini ninjas
 • 16:15
  Lisa
  17:05
  VTM Nieuws 17/18 uur
 • 13:45
  UK Open Darts
  17:30
  Boer zkt Vrouw Australi
 • 14:30
  Men in Black
  16:30
  Anger Management
 • 16:05
  Vossenstreken
  17:55
  De Raf & Ronny Show
 • 16:20
  Draken: Race naar de rand
  17:05
  Lego Ninjago
 • 15:40
  Onderbreking
  16:40
  Binnen zonder bellen
 • 15:55
  Komen eten
  18:35
  Bye Bye Belgium
 • 16:10
  The Rookie
  20:35
  Coroner
 • 16:20
  Two And a Half Men
  19:55
  Journey to the Center of the Earth
 • 16:05
  De Garde van Gert
  16:40
  Nuances
 • 13:35
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 16:00
  Jukebox
  17:00
  100 Seconden
 • 16:10
  Luxebadkamer bouwen 9
  16:32
  Mijn tuin
 • 16:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
  16:30
  De Koepelzaal
 • 15:35
  NOS Studio Sport
  17:58
  Socutera
 • 15:15
  NOS Sport: Tennis ABN AMRO finale
  17:50
  Jacobine op 2
 • 15:30
  Antboy
  16:40
  Willem Wever Flits