Ontdek de nieuwe rubrieken van 'De Laatste Show'

dinsdag 25 augustus 2009

10 jaar 'De Laatste Show', maar toch weet En zijn kijkers ieder seizoen opnieuw te verrassen. Dit jaar is er een gloednieuwe presentator, een nieuw decor, maar ook enkele verrassende rubrieken. Naar goede gewoonte zijn er dat vier, n voor elke dag. Naar iets minder goede gewoonte zijn er nu nog maar drie bekend. TV-Visie geeft alvast een overzicht!

<


STRONG>Goed gevonden
In de rubriek 'Goed gevonden' ontmaskeren Neveneffecten Jelle De Beule en Lieven Scheire elke week een Groot Complot. Bijvoorbeeld: Waarom viel koning Albert I van de rots in Marche-les-Dames? s hij wel gevallen? Of is hij geduwd? Maar door wie dan? En waarom? Wie zegt trouwens dat het Albert was, die van de rotsen viel? Ws het wel een rots? En zo ja, stond die wel in Marche-les-Dames? En Marche-les-Dames, bestaat dat wel? Is iemand daar ooit geweest om dat te checken? Maar bovenal: wat heeft de val van koning Albert te maken met de diefstal van de Rechtvaardige Rechters?

'Goed Gevonden' in 'De Laatste Show'Kritische geest Jelle De Beule en mede-Neveneffect Lieven Scheire stellen de vragen die niemand durft te stellen en proberen meteen een sluitend antwoord te formuleren. Ze leggen verbanden die niemand legt en staan stil bij dingen waar iedereen aan voorbijgaat. Trouwens, wie zijn die Jelle De Beule en Lieven Scheire eigenlijk? Waarom begroeten ze elkaar steeds met die vreemde "handdruk"? En waarom dragen ze van die "normale" kleren? En van die doodgewone kapsels?

De boekenberg
In De boekenberg maakt een bekende Vlaming een hoogstpersoonlijke keuze uit het recentste boekenaanbod. Elke week verschijnen er in Vlaanderen massa's nieuwe boeken. Honderden. In alle kleuren, maten en gewichten, over de meest diverse onderwerpen, in de meest diverse genres. Het is een geruststelling dat de meeste van die boeken niet voor iedereen even interessant zijn, maar wat gedaan met die enkele pareltjes die verloren gaan in de modderstroom? Wel, er is hulp op komst. Elke woensdag maakt een bekende Vlaming een hoogstpersoonlijke keuze uit het recentste boekenaanbod. Hij of zij gidst de kijkers over De boekenberg heen en geeft persoonlijke tips. En zo zijn we, zelfs zonder een letter te lezen, toch weer helemaal mee.

Goed gezien
In Goed gezien toont applausmeester Sven De Leijer elke week wat hij op televisie heeft gezien. Sven is de publieksopwarmer van 'De Laatste Show'. Avond na avond zorgt hij ervoor dat het publiek zich thuisvoelt in de studio. Hij brengt hen aan het lachen en regelt het volume van hun applaus. Sven doet die job al jaren, niet alleen voor 'De Laatste Show', maar voor allerlei programma's waar het publiek belangrijk is. Hij is dan ook een van de besten in zijn vak. Zoniet de allerbeste.

En dat komt omdat Sven houdt van zijn vak. Sven houdt van televisie. Al heel zijn leven lang. Wanneer hij niet aan het werk is, zit hij thuis zelf te kijken. Dagen, nachten aan een stuk. Iemand die het medium televisie zo door en door kent, en zo veel kijkt als Sven, ziet dingen die u en ik niet zien. Want u en ik, wij kijken wel naar de televisie, maar Sven ziet televisie. Sven ziet dingen waar wij overheen kijken, schijnbaar onopvallende details, onverklaarbare verbanden, kleine, mooie momenten. En die dingen wil hij graag delen. Met humor, enthousiasme en verwondering. Zelden kreeg een rubriek in 'De Laatste Show' zo veel applaus.

De uitsmijter
Het is een gezonde traditie in 'De Laatste Show' dat het programma na het nummer van 'De Laatste Show'-band nog niet helemaal afgelopen is. Wie blijft kijken, wordt beloond met een korte, geestige afsluiter. Vorig jaar toonde 'De Laatste Show' dat bekende Vlamingen wel degelijk iets 'kunnen', dit jaar laat het zien dat ze bovendien een groot hart hebben. Elke dag zal een bekende mens iets veilen voor het goede doel. Dat doel wisselt week na week. Wat ze veilen, hangt volledig van hen zelf af, maar er hangt steevast een persoonlijk verhaal aan vast. Wie wil weten welk voorwerp ze kunnen kopen van Erik Van Looy, Koen Wauters of Evi Hanssen, zal met plezier blijven kijken tot de allerlaatste minuut.


'De Laatste Show', vanaf maandag 31 augustus, van maandag tot donderdag rond 22.00uur op En.


 


DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VTM GOLD

Lucas en Vic bezoeken wetsdokter Roos Missiaen en haar vriendin Anneke in de Ardennen om er te genieten van enkele dagen verdiende rust. Dit plan wordt brutaal verstoord door Nick, de vermoedelijke moordenaar van Hubert Rogiers en zijn dochter Delphine. Hij is kunnen ontsnappen en is naar de Ardennen getrokken. Meer zelfs, hij houdt Vic gegijzeld. In een telefoontje laat hij Lucas weten dat Vic pas wordt vrijgelaten als Frieda Rogiers haar beschuldiging intrekt. Hij houdt ook hardnekkig vol dat hij niets met de dubbele moord te maken heeft. Maar wie heeft het dan wel gedaan?

'Rupel', om 19.50 (3 afleveringen) op VTM GOLD.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Journaallus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 00:00
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 07:50
  De kleine Nicolas: Joepie, vakantie!
  08:05
  Trefbal Royale
 • 07:40
  Hallo K3
  08:25
  De buurtpolitie - Extra
 • 07:10
  Don't Tell the Bride
 • 01:20
  Onderbreking
  11:55
  The Kids Are Alright
 • 02:00
  Geen Uitzending
  11:30
  Le Petit Baigneur
 • 07:45
  De buurtpolitie - Extra
  08:00
  De Buurtpolitie - De Tunnel
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Zenderonderbreking
 • 07:40
  Feest van eigen bodem
  08:10
  Beach Barbecue
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:50
  FBI: Most Wanted
 • 06:00
  NRJ Night
  10:00
  LOOP Play6
 • 05:00
  Zenderonderbreking
  08:05
  In het spoor van de dader
 • 07:45
  Johan Segers - Tot op het bot: Het Varken
  08:00
  Toasted!
 • 19:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 06:00
  Nog even soezen
  08:00
  Goeiemorgen weekend
 • 07:33
  Bad wordt zetel
  07:53
  Je zwembad verwarmen
 • 07:30
  De Koepelzaal
  08:00
  Het Gesprek - Hilde Crevits
 • 07:00
  Midmid
  08:35
  Mauve.
 • 07:50
  Death in Paradise
  08:45
  Agatha Raisin
 • 07:45
  Last Man Standing
  08:05
  American Pickers
 • 07:02
  Youp
  08:05
  Dionne dichtbij
 • 07:26
  Zin in morgen
  07:59
  Petrus in het land
 • 07:45
  Apennoten
  07:58
  Sien van Sellingen