Nieuwe vtm-fictie 'De Rodenburgs' voorgesteld

zondag 27 september 2009

Donderdag werd in Kortrijk de nieuwe vtm-serie 'De Rodenburgs' aan de pers voorgesteld. De serie, een familiesaga met onder anderen Mike Verdrengh, Gilda De Bal, Marie Vinck en Pieter Embrechts, zal vanaf woensdag 7 oktober worden uitgezonden. De commentaren na de visie van de eerste aflevering zijn alvast veelbelovend.

V


oor 'De Rodenburgs' werkt vtm nauw samen met Kortrijk. De stad investeerde 150.000 euro. De provincie West-Vlaanderen deed daar nog eens 50.000 euro bovenop. In de eerste aflevering komt Kortrijk alvast erg uitgebreid in beeld. Dat stemt CD&V-burgemeester Lieven Lybeer natuurlijk erg tevreden. Ongetwijfeld trok vtm lessen uit de kritiek van burgemeester Danil Termont op 'Code 37'. Gent kwam in deze reeks te weinig aan bod, vond hij. Tenslotte heeft ook Gent het fictieproject financieel gesteund. En voor wat hoort wat.

'De Rodenburgs' is een echt familie epos, een kroniek van twee families die worden samengebracht door huwelijksbanden en zakelijke belangen. Hoofdrollen zijn weggelegd voor vtm-vader Mike Verdrengh, Gilda De Bal, Hilde Heijnen en Mathias Sercu.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
'De Rodenburgs' nieuw bij vtm: het verhaal!
'De Rodenburgs' woensdag van start met topcast
'De Rodenburgs' in preview?

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers