Najaar op En: intrigerende verhalen en aangrijpende reportages

donderdag 10 augustus 2017

En brengt aangrijpende reportages met sterke en persoonlijke verhalen. De docureeks 'Het Gezin' geeft ons een inkijk in het leven van enkele Vlaamse gezinnen die op een belangrijk punt in hun leven staan.

In 'Bargoens' volgt Eén enkele intrigerende personages die een ding gemeen hebben: ze vechten allemaal voor erkenning en tegen vooroordelen. In 'Die Huis' trekt Eric Goens naar Zuid-Afrika om een unieke blik in het leven en de ziel te krijgen van zijn gasten. Het succesvolle 'Spoed 24/7' is terug met een nieuw seizoen om de kijker een blik te gunnen op de spoeddienst van het UZ Leuven. Cath Luyten trekt in een nieuw seizoen van 'Buurman, wat doet u nu?' naar onze noorderburen net over de grens. En er is ook de documentaire 'Diana' over de prinses van Wales, naar aanleiding van de twintigste verjaardag van haar overlijden.


NIEUW - 'Bargoens'
Vechten voor je leven en voor begrip

Alain vecht voor zijn poolbasis. Peter moet leven met vreselijke clusterhoofdpijn. Stijn en Sven zitten een zware straf uit in de gevangenis. Een greep uit de fascinerende mix van hoofdpersonages uit de nieuwe docureeks 'Bargoens'. Intrigerende figuren met een uniek verhaal. Uit totaal verschillende werelden bovendien, maar tegelijk delen ze een gemeenschappelijke inzet: ze vechten. Tegen vooroordelen, tegen zichzelf, tegen een ogenschijnlijk onoverwinnelijke vijand. Ze spreken een taal die niemand begrijpt, of wil begrijpen, maar bovenal zijn ze vast van plan om vooral niet op te geven.

'Bargoens' is een achtdelige docuserie, een rollercoaster aan levensverhalen die je van de eerste tot de laatste seconde naar de keel grijpen.

'Bargoens': vanaf 29 augustus elke dinsdag om 20.35 uur op Eén.

NIEUW - 'Het Gezin'
Een unieke blik in het leven van Vlaams gezinnen in een bijzondere periode

Voor de docureeks 'Het Gezin' laten acht Vlaamse gezinnen ons meekijken in hun leven en huis. Het zijn stuk voor stuk gewone families, maar voor elk van hen breekt er een bijzondere periode aan. Zo strijden Danielle en haar puberdochter Noémi samen vol overgave en met humor tegen Noémi’s ongeneeslijke longziekte. Sanne en Tom kijken na een lang traject van vruchtbaarheidsbehandelingen reikhalzend uit naar de geboorte van hun tweeling. En Jef, een 94-jarige ex-koloniale arts, doet er met de steun van zijn jonge dochters alles aan om alleen te kunnen blijven wonen.

Een speciaal ontwikkeld camerasysteem in hun woning en auto legde maandenlang de kleine en grote momenten vast, zonder dat hun dagelijkse leven erdoor beïnvloed werd. 'Het Gezin' zit op die manier vol met ontroerende en authentieke beelden, soms absurd en grappig, maar altijd oprecht en respectvol.

'Het Gezin': later dit najaar op Eén.

NIEUW - 'Die Huis'
Eerlijk en zonder maskers

Ergens in Zuid-Afrika ontvangt rasinterviewer Eric Goens opnieuw een interessante landgenoot. Het bekende comfort van 'Het Huis' is weg, en Eric en zijn gasten gaan dit keer nog een stap verder. Ze verblijven op een nieuwe plek, betoverend en paradijselijk mooi, maar opnieuw het grote onbekende, zonder reddingsboeien, en nog veel verder weg van de bewoonde wereld.

Zo wordt 'Die Huis' voor de gast meer dan ooit een confrontatie met zichzelf, soms keihard of verbijsterend, soms ontroerend of verhelderend. Maar altijd één op één, eerlijk, zonder maskers en zonder omwegen. Kris Peeters, Sabine Hagedoren, Steven Van Herreweghe, Nafi Thiam,.. In 'Die Huis' leer je hen kennen zoals ze zich nooit eerder hebben laten kennen.

'Die Huis': later dit najaar op Eén.

NIEUW SEIZOEN - 'Spoed 24/7'
Duik terug mee in de wereld van de grootste spoedgevallendienst van ons land

Na twee succesvolle reeksen draaien de 60 vaste camera’s van 'Spoed 24/7' opnieuw op volle toeren in de spoedgevallendienst van het UZ Leuven. Zes weken lang, zeven dagen op zeven, 24 uur op 24 uur volgen ze de verhalen van dokters, verpleegkundigen, patiënten, hun familie en vrienden.

Vanop de eerste rij maak je zo mee wat er zich afspeelt in de behandelkamers, de shockrooms en de operatiezalen, en leef je mee met de verhalen van mensen die op een van de moeilijkste en meest emotionele momenten in hun leven geholpen worden door een team van bijzonder gedreven artsen en verpleegkundigen.

'Spoed 24/7': later dit najaar op Eén.

NIEUW SEIZOEN - 'Buurman, wat doet u nu?'
Cath op de koffie bij onze Noorderburen

Cath Luyten krijgt maar niet genoeg van onze noorderburen: in een nieuw seizoen van 'Buurman, wat doet u nu?' gaat ze terug op visite bij enkele intrigerende, rasechte Nederlanders.

Onder andere Henny Vrienten, de zanger en bassist van Doe maar, zet de deur van zijn leven voor Cath open. En aangezien Tatjana Simic de legendarische uitspraak 'Buurman, wat doet u nu?' deed in de film 'Flodder', kan ook een bezoek aan de actrice niet ontbreken.

'Buurman, wat doet u nu?', vanaf 25 september elke maandag om 21.25 uur op Eén.

SPECIAL - 'Diana'
Like a candle in the wind

Twintig jaar geleden sloeg het nieuws over de dood van de prinses van Wales in als een bom. In deze unieke BBC-documentaire praten haar zonen William en Harry voor het eerst over haar tragische dood. Ze delen persoonlijke herinneringen over hun moeder en vertellen open over hun leven samen, vaak in de schijnwerpers van de pers. Ook Tony Blair en andere dichte vrienden en familie van Diana brengen hun verhaal.

'Diana', dinsdag 29 en woensdag 30 augustus rond 22.15 uur op Eén.


DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In 1956 zet de nieuwe Sojvetleider Nikita Chroesjtsjov een punt achter het Stalin-tijdperk. Hij wil de Sovjet-Unie opnieuw openstellen aan de wereld en brengt zelfs een bezoek aan de Verenigde Staten. De relatie tussen hem en president Kennedy verzuurt echter en de situatie tussen de twee wereldmachten escaleert. Een kernoorlog lijkt niet veraf te zijn. Op 26 juni 1963 spreekt Kennedy in Berlijn zijn beroemde woorden 'Ich bin ein Berliner' uit.

'Apocalypse: Guerre des Mondes', om 21.15 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:25
  Het Weer (middag)
  13:30
  Thuis (namiddag)
 • 10:00
  Ketnet Junior
  18:55
  Rolkrant
 • 13:20
  Zig & Sharko
  13:30
  Sturmtroopers: compilatie
 • 13:25
  Het weer
  13:35
  Familie (namiddag)
 • 10:35
  Geen uitzending
  13:40
  Seven Year Switch USA
 • 12:15
  Onderbreking
  14:30
  King Arthur
 • 01:40
  Geen Uitzending
  13:30
  The A-Team
 • 13:20
  De Avonturen van De Gelaarsde Kat
  13:40
  Spirit: Samen vrij
 • 11:00
  Joe
  15:10
  Geen uitzending
 • 11:15
  Geen uitzending
  14:20
  De smaaktoerist
 • 12:35
  Love Island
  13:30
  Geen uitzending
 • 13:10
  Live PD: Police Patrol
  13:55
  MacGyver
 • 13:05
  The Doctors
  13:50
  Sun, Sand & Romance
 • 13:20
  Panklaar
  13:30
  Urban Barbecue
 • 08:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 13:00
  Dit Zijn De Hits Van Zomer 2022
  14:00
  al-1-maar-hits
 • 13:17
  Lounge chair
  13:38
  De tip
 • 13:00
  Leefmilieu en Omgeving - Studio Commissie
  17:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 12:55
  Midmid
  14:05
  Stamnummer 1
 • 13:05
  Shakespeare & Hathaway - Private Investigators
  13:55
  Downton Abbey
 • 13:20
  Storage Wars
  13:45
  Sell This House: Extreme
 • 13:22
  Kook mee met MAX
  13:38
  NOS Journaal (middag)
 • 13:21
  NOS Studio Voetbal
  14:18
  Het geheim van de meester: De Nachtwacht
 • 13:16
  Bollie & Billie
  13:28
  Mike de ridder