Najaar JIM: elke maandag, dinsdag en woensdag Vlaamse formats

vrijdag 28 augustus 2009

Van maandag t.e.m. dinsdag kijk je bij JIM, telkens om 20.30uur , naar originele formats van eigen bodem. Op maandag brengt JIM het nieuwe avontuurlijke programma '2015 De Andere Kant Van de Wereld' en op dinsdag volgen we de 10 finalisten van 'JIM Kot Deluxe' in de strijd naar het luxekot. Elke woensdag kloppen we dan weeraan bij Regi voor een blik in 'Regi's World'.

<


STRONG>Maandag: '2015 De Andere Kant van de Wereld'

Met '2015 De Andere Kant van de Wereld' brengt JIM vanaf maandag 31 augustus een programma vol avontuur vergezeld van sterke verhalen. VJ's Ilse, Karoline en Niko trekken op verkenning in de wijde wereld. Ze doorkruisen respectievelijk Ecuador, Uganda en Vietnam, op zoek naar jongeren die werken aan een betere wereld.

Het programma '2015 de Andere Kant' van de Wereld vertrekt vanuit een aantal vastgeroeste clichés over ontwikkelingslanden. Iets wat bij jongeren sterk leeft. 3 presentatoren van JIM reizen af naar enkele van deze 'probleemlanden' en gaan er een tocht aan die zowel avontuurlijk, leerrijk als ontnuchterend is. In Ecuador, Vietnam en Uganda gaan Ilse, Karoline en Niko op zoek naar jongeren van een zelfde leeftijd die niet vies zijn van de woorden 'initiatief nemen'. De 3 VJ's mengen zich in de locale cultuur en ontdekken hoe deze jongeren op een positieve en originele manier omgaan met de problemen in hun land... en hoe verandering van spijs (letterlijk!) wel eens slecht kan bekomen.

In elk van de 3 landen komen er een aantal thema's aan bod die in verband staan met met de Milleniumdoelstellingen. Opgesmukt met wandelschoenen en een trekkerszak, gaan Ilse, Karoline en Niko op pad met lokale jongeren die durven afwijken van het heersende clichébeeld. Jonge mensen die het heft in handen nemen, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen.

In Ecuador zal de genderproblematiek een grote rol spelen, alsook het concept 'fair trade'. In dit land heerst er een machocultuur. Ilse maakt echter kennis met enkele jongemannen die homo zijn en die optredens organiseren, waarbij ze de rokjes uit de kast halen en de schmink uit hun handtas. In Uganda krijgt Karoline drinkwater aangeboden dat niet altijd even helder is. Niko bezoekt in Vietnam onder andere een seksshop, maar ontdekt dat er meer voorbehoedsmiddelen verkocht worden dan wat anders.

'2015 de Andere Kant van de Wereld' is een programma waarin JIM een beeld wil scheppen van de sociale omstandigheden in een ontwikkelingsland, maar met de nodige luchtigheid. Zonder te negeren dat er problemen aanwezig zijn, willen Ilse, Karoline en Niko juist de positieve kant bekijken. '2015' is een mix van avontuur en sterke, soms ontroerende verhalen. Bekijk de andere kant van de wereld vanaf 31 augustus bij JIM.

'2015 de Andere Kant van de Wereld', maandag 31 augustus om 20.30 uur op JIM.

Dinsdag: 'JIM Kot Deluxe'

Vanaf dinsdag 1 september barst de strijd om 'JIM Kot Deluxe' écht los. 10 finalisten strijden in Antwerpen voor een super-de-luxe-loft en krijgen elke week een nieuwe opdracht van presentatrice An Lemmens. Alleen de strafste student maakt kans op het strafste kot van 't Stad! Eén ding is zeker…dit jaar is alles mogelijk! Hoe creatief de kandidaten zijn en hoe goed ze Antwerpen en JIM kennen, dit werd tijdens de selectiedagen getest. Nu is het tijd voor het echte werk! De 10 finalisten staan in de startblokken om het tegen elkaar op te nemen voor het kot van hun dromen. Elke opdracht dichter bij de finale, betekent voor één van hen het einde.

Bloed, zweet en tranen zullen dus niet achterwege blijven. An Lemmens neemt dit jaar de presentatie voor haar rekening. Zelf is ze nooit op kot geweest, maar naar eigen zeggen is ze toch jaloers op de 10 finalisten die binnenkort in weelde baden.

Tot voor kort haalde Antwerpen haar faam bij de Antwerpse Handjes, Brabo en De Meir, nu heeft deze stad het JIM Kot Deluxe als nieuwe trots. Dit jaar gaat het niet zomaar om een luxekot, maar wel om een luxeloft! Opnieuw zal het pand bol staan van de multimediasnufjes, designmeubels en allerlei coole cadeaus. Een pareltje!

'JIM Kot Deluxe', dinsdag 1 september om 20.30 uur op JIM.

Woensdag: 'Regi's World'

Woensdag bij JIM is van Regi! Dat het leven van deze muzikale duizendpoot drukbezetter is dan Mekka in tijden van bedevaart, kan je zelf ondervinden in 'Regi's World'. Vanaf woensdag 2 september start JIM met het 5e en gloednieuwe seizoen van deze reality-reeks. Opnieuw vullen de cameramannen elk voetspoor dat Regi achterlaat en zelfs nu weet hij nog te verbazen.

JIM zit ondertussen aan jaargang 5 van 'Regi's World', maar we zijn de man nog lang niet beu! Vriendin Elke bespeelt nog steeds de huiselijke noot van Regi en kijkt er op toe dat het niet al 'party' is wat de klok slaat. Ze gaat onder andere met hem shoppen voor zijn allereerste maatpak en geeft hem de opdracht nagellak te brengen voor haar fotoshoot. Laten we hopen dat dit niet nefast is voor zijn imago als rock 'n roll-man van de dance!

Verder brengt seizoen vijf de avonturen van Milk Inc op Rock Werchter, Regi's nachtelijke DJ-sets – waaronder op I Love The 90's – een nieuwe single en veel parties! Je kan eveneens elke week de aanloop volgen naar een nieuwe reeks concerten in het Sportpaleis. 'Regi's World' seizoen 5 start op woensdag 2 september om 20.30 uur.

'Regi's World', woensdag 2 september om 20.30 uur op JIM.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Johny Voners als Xavier in 'F.C. De Kampioenen' (foto: Eén - © VRT 2020)

Carmen leest in haar 'vakliteratuur' dat heel wat mannen vreemd gaan tijdens de zwangerschap, en zij is er van overtuigd dat Marc tot dat verfoeilijk gezelschap behoort. Aangezien ze op hoongelach onthaald wordt met haar theorie, besluit ze zelf het bewijs te leveren. Ze bestookt Marc met erotische fanmail en intieme geschenken, zeer tot ongenoegen van haar doelwit. Wanneer Marc Pol bij de zaak betrekt om zijn 'grootste fan' te ontmoedigen, en Fernand ontdekt dat Carmen blijkbaar een relatie met Marc op het oog heeft, gaan de poppen echt aan het dansen. Maurice maakt zich zorgen dat hij en Pascale hun tijd niet goed genoeg gebruiken, en hij overtuigt haar om volgens een vast schema te gaan leven dat hun een maximum aan quality time zal verzekeren. Maar al gauw wordt het schema een doel, eerder dan een middel voor Maurice...

'F.C. De Kampioenen', om 19.45 uur op Eén.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:45
  Villa Politica Extra
  02:15
  Journaallus
 • 00:25
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 23:25
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:05
  Private Practice
  02:05
  Geen Uitzending
 • 00:50
  Embarrassing Bodies
  01:45
  Geen uitzending
 • 01:20
  Onderbreking
  10:55
  The Catch
 • 01:10
  Snowfall
  02:05
  My Wife and Kids
 • 20:25
  TV krant VTMKIDS
  05:50
  Thomas de Trein
 • 00:45
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 00:50
  Huizenjagers
  01:45
  Geen uitzending
 • 01:00
  Geen uitzending
  07:35
  Without a Trace
 • 01:00
  Blindspot
  01:45
  Stolen
 • 01:05
  Zenderonderbreking
  07:05
  Dr. Phil
 • 01:15
  DIY (do it yourself)
  01:45
  A la carte
 • 20:35
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 01:13
  Mijn tuin
  01:38
  Tooldokter
 • 01:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 01:15
  Europa League: Lille - Ajax
  03:00
  Europa League: Olympiakos - Arsenal
 • 01:30
  Broadchurch
  02:20
  Peaky Blinders
 • 01:30
  Last Man Standing
  01:50
  Storage Hunters
 • 01:25
  EenVandaag
  01:50
  NOS Journaal
 • 00:55
  Op zoek naar de Israëlische keuken
  01:45
  De Nachtzoen
 • 01:20
  NOS Jeugdjournaal
  01:48
  TekstTV