Najaar En: midweekfictie met 'De Vijfhoek'

dinsdag 21 augustus 2012

Op dinsdag 4 september gaat de nieuwe dertiendelige fictiereeks 'De Vijfhoek' van start op Eén, met Marieke Dilles, Jeroen Van Dyck en Jenne Decleir in de hoofdrollen.

'De Vijfhoek' vertelt het verhaal van de bewoners van de fictieve Brusselse wijk De Kattenberg. Wanneer die bedreigd wordt door een grootschalig bouwproject, slaan ze de handen in elkaar om hun thuis te redden.


De nieuwe, dertiendelige fictiereeks 'De Vijfhoek' vertelt het verhaal van de bewoners van een karakteristieke Brusselse wijk. De reeks speelt zich af op en rond De Kattenberg, een fictief pleintje in hartje Brussel dat bedreigd wordt door een groot bouwproject. Aanvankelijk zijn de bewoners te druk bezig met hun eigen levens om er aandacht aan te schenken, maar naarmate de dreiging concreter wordt, groeit het besef dat hun huis, hun thuis en hun toekomst op het spel staan. Ze besluiten samen de strijd aan te gaan, want enkel als groep maken ze een kans tegen de machtige bouwpromotor.

'De Vijfhoek' is een hedendaagse versie van het verhaal van David en Goliath. De gewone man neemt het in de reeks op tegen een machtige en invloedrijke bouwpromotor, met solidariteit als centraal thema.

'De Vijfhoek' kan rekenen op een knappe cast met Marieke Dilles, Jeroen Van Dyck, Jenne Decleir, Rik Van Uffelen, Elke Dom, Dirk Tuypens, Michel Van Dousselaere, Saïd Jaafari, Tom Van Bauwel en Mourade Zeguendi in de hoofdrollen. Marieke Dilles kruipt in de huid van het centrale personage Ellen, die zes jaar in de wijk op kot zat en net haar advocatenstage heeft afgerond. Nu zoekt ze een baan als journaliste, tot ongenoegen van haar vader, die haar liever advocate ziet worden in zijn advocatenkantoor. Ellen beslist om in de wijk te blijven wonen, want ze voelt zich ondertussen een Brusselse in hart en nieren. Maar net dan komt het bericht dat bouwfirma LBC de wijk wil opkopen en platgooien om er een moderne zakenbuurt van te maken...

De makers
'De Vijfhoek' is een programma van Kanakna Productions voor Eén. Koen Van Sande en Roel Mondelaers kwamen met het idee voor de reeks en Nathalie Haspeslagh, Sanne Nuyens en Christian Vervaet verwerkten dat idee tot een scenario. De dramaturgie is in handen van Ed Vanderweyden en Christian Vervaet en Pieter Van Huyck zijn de executive producers.

Locatie
'De Vijfhoek' wordt op locatie opgenomen in Brussel, met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

'De Vijfhoek', vanaf dinsdag 4 september om 20.40 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers