Najaar 2009: de gloednieuwe maandagavond

zondag 30 augustus 2009

Je kunt er niet naast kijken, het nieuwe televisienajaar start op maandag 31 augustus. Naar jaarlijkse gewoonte overlopen we dagelijks de nieuwe najaarsprogramma's. Vandaag bespreken we de maandagavond, waar naast de vertrouwde waarden ook een aantal splinternieuwe programma's van start gaan.

<


STRONG>En

De En-fans zitten al twee maanden te wachten op de terugkomst van hun vaste waarden. Zo komt 'Blokken' van Ben Crabb terug om 18.35 uur. Dat wil zeggen dat 'De Rode Loper' opnieuw verhuist naar 18.10 uur. Na 'Het Journaal' van 19.00 uur is ook 'Man Bijt Hond' (19.40 uur) helemaal terug. Ook 'Thuis' met hun nieuwe generiek is terug van weg geweest om 20.10 uur. De primetime ziet er als volgt uit.

20.40 uur: 'Een Simpel Plan', een gloednieuw achtdelig programma dat mensen met een bijzonder verhaal volgt.
21.30 uur: 'S1ngle' kenden we al van vorig seizoen. En start waar ze de vorige keer gestopt zijn, namelijk vanaf de dertiende aflevering van de tweede reeks.
21.55 uur: 'De Laatste Show' met niemand minder dan Michiel Devlieger.

vtm

Bij vtm is er vanaf 20.00 uur een oude waarde terug. Want dan start 'Familie' met zijn nieuw seizoen en bijhorende generiek. De vooravond van 17.55 uur tot 20.00 uur blijft vooralsnog ongewijzigd met 'The Force' en 'De Kotmadam', gevolgd door 'Het Nieuws' en 'Sketch Up'.

20.35 uur: 'Boer Zkt. Vrouw', het succesprogramma van de afgelopen jaren is terug. Dina gaat bij de boeren langs met hun brieven. Benieuwd wat dat oplevert.
21.50 uur: Iets voor tien uur gaat 'Code 37' in premire. Al is de serie eigenlijk al via IWatch een weekje geleden in premire gegaan. Gratis dan nog wel.
22.45 uur: 'McLeod's Daughters'

Canvas

Op Canvas verandert er voorlopig niet veel. 'De Canvascrack' blijft om 20.40 uur op post, gevolgd door 'Top Gear' om 21.10 uur en het nieuwe voetbalprogramma 'Extra Time' om 22.05 uur. 'Comedy Casino' sluit om 22.55 uur af. Het najaar start bij Canvas eigenlijk pas in oktober.

2BE

Ook bij 2BE weinig veranderingen op maandag. Na 'Ax Men' om 19.35 uur, dat een tijdje geleden al van start ging, zien we een dubbele aflevering van 'Bones' om 20.35 uur. Geen nieuwe afleveringen weliswaar. De nieuwe 'Bones' starten pas op maandag 14 september. 'Californication' is er ook op maandag, om 22.25 uur. Nieuwe afleveringen van deze laatste zijn er vanaf oktober.

VT4

Op VT4 ging het nieuwe najaar vorige week al van start. Hieronder nogmaals een overzicht:

19.30 uur: 'Huizenjacht', voortaan dagelijks met Cara en Veronique.
20.00 uur: 'Komen Eten', verhuist van VIJFtv naar grote broer VT4. Ook dagelijks.
20.40 uur: 'Lost', het nieuwe seizoen. Het voorlaatste van de reeks.
22.25 uur: Afsluiten doet de VT4-avond met 'CSI'.

VIJFtv

Ook op VIJFtv startte het nieuwe seizoen een tijdje geleden al. Al hebben we hier vooral te maken met herhalingen.

19.10 uur: 'E.R.' (herh.)
20.00 uur: 'Grey's Anatomy' (herh.)
20.50 uur: De film 'Girl Positive', onderdeel van de nieuwe reeks 'Waargebeurd Op Maandag'.
22.40 uur: Met 'Uitstel Van Executie' start ook VIJFtv met een nieuwe reeks op de eerste dag van het najaar.

Nieuwe Poll: Welke nieuwkomer is volgens jou de verrassing van het najaar?

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers