Michiel Devlieger volgt Frieda Van Wijck op in 'De Laatste Show'

dinsdag 9 juni 2009

Michiel Devlieger zal vanaf 31 augustus het nieuwe seizoen van 'De Laatste Show' presenteren. Daarmee treedt hij in de sporen van Frieda Van Wijck, die drie seizoenen gastvrouw was in de laatavondklassieker van En. Vanaf 31 augustus neemt Michiel Devlieger de fakkel over.

M


ichiel Devlieger verscheen voor het eerst op tv in 1994, in 'Onvoorziene Omstandigheden' met Mark Uytterhoeven. Sindsdien heeft hij aan tal van programma's meegewerkt: onlangs nog Voor eens en voor altijd op Canvas en de succesvolle fictiereeks 'Van Vlees en Bloed' op En. Daarvoor werkte hij onder andere mee aan 'Schalkse Ruiters' ('Red Michiel'), 'De Parelvissers', 'Napels Zien', 'Mannen op de Rand van een Zenuwinzinking' en natuurlijk 'De Mol'. Hij is sinds Hij is sinds de start van Woestijnvis bij het productiehuis betrokken.

Devlieger: 'In de vijftien jaar dat ik tv maak, ben ik erin geslaagd telkens om de paar jaar ander werk te hebben, en dat vind ik bijzonder verfrissend.' En nu is er dus 'De Laatste Show', waar hij in de voetsporen treedt van Frieda Van Wijck, Mark Uytterhoeven en Bruno Wyndaele. Devlieger: 'Toen ik door Woestijnvis gevraagd werd om 'De Laatste Show' te presenteren, wilde ik daar natuurlijk even over nadenken, omdat een dagelijkse talkshow je leven ingrijpend verandert. Maar uiteindelijk heeft de goesting het gewonnen van mijn gezond verstand. Want we hebben het hier wel over 'De Laatste Show'. En dan moet een mens zich inhouden of hij gebruikt de woorden 'grote eer' en 'nieuwe uitdaging' in dezelfde zin.' 'De Laatste Show' begint op 31 augustus aan zijn elfde seizoen.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers