Mediaminister Sven Gatz vraagt om Canvas krediet te geven

donderdag 24 september 2015

De laatste weken kan je er niet omheen. Het gaat niet goed met het 'nieuwe' Canvas. De zender haalt nog minder kijkers dan voor de vernieuwingsoperatie en de programma's slaan niet aan. Maar volgens de minister van Media is dat een kwestie van tijd.

Minister van Media Sven Gatz (Open VLD) werd donderdag in het Vlaams Parlement  ondervraagd over het Transformatieplan van de VRT. En daarbij werden natuurlijk ook vragen gesteld over het kwakkelende Canvas.


Volgens minister Gatz is er echter geen direct probleem met Canvas. Hij vindt niet dat Canvas moet worden afgerekend op kijkcijfers, wel op het kijkersprofiel. Het 'oude' Canvas bereikte vooral oudere kijkers. Het huidige Canvas 'moet een groter deel van de samenleving bereiken'.

'Als de omroep ons overtuigt om een bepaalde richting in te gaan, moeten we geduld hebben, om te kijken wat dit binnen zes of twaalf maanden geeft', besluit Sven Gatz.

Verder liet de minister ook duidelijk verstaan dat hij voor de VRT allerminst een afbouwscenario beoogt. Hij blijft ervan overtuigd dat de VRT zijn kernopdrachten zal kunnen blijven vervullen. Daarbij verwijst Gatz naar omroepen in de ons omringende landen, zoals bijvoorbeeld de Britse openbare omroep BBC. 'En wat daar gebeurt, is niet fundamenteel verschillend van bij ons', aldus minister Gatz.

Bron: demorgen.be


Lees ook:
Canvas en VIER slecht begonnen aan nieuw televisieseizoen

DOSSIER: Besparingen bij de VRT: omroep in crisis

volledig dossier
Canvastv

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers