Mathias Sercu wint scenarioprijs voor En-reeks 'Marsman'

vrijdag 27 maart 2015

De Scenaristengilde heeft opnieuw de beste scenaristen bekroond. De allereerste scenarioprijs voor beste televisieserie ging naar Mathias Sercu voor zijn En-reeks 'Marsman', een reeks van Sultan Sushi.

Eerder won 'Marsman' al een Prix Italia in de categorie Drama. De reeks is ook genomineerd voor een Vlaamse Televisie Ster in de categorieën beste drama en beste scenario.

Over de reeks
'Marsman' vertelt het verhaal van Nico Marsman, een veertiger die zijn moeder verliest en sindsdien de zorg voor zijn autistische broer op zich neemt. Wanneer hij ook zijn job verliest en zijn vrouw Vera een adempauze inlast in hun huwelijk, komt Nico er min of meer alleen voor te staan.

'Marsman' werd in het voorjaar van 2014 uitgezonden op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers