'Leef' van André Hazes opnieuw op 1 in 'De Foute 528' van Qmusic

vrijdag 26 juni 2020
Foto: Qmusic - © DPG Media 2019

De Qmusic-luisteraars zijn 'Leef' van André Hazes nog lang niet moe, want ze stemden het nummer net zoals vorig jaar helemaal bovenaan in De Foute 528.

Dat maakten Qmusic-dj's Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe bekend. Het duo presenteerde vandaag van 6.00 tot 18.00 uur de finaledag van 'De Foute 528'. De top 3 werd aangevuld door Captain Jack met het gelijknamige nummer en 'Sweet Caroline' van Christoff. Die laatste is daarmee de hoogst genoteerde Belg in 'De Foute 528'. 2 Unlimited en Paul Severs moeten hun podiumplaats van vorig jaar dus afgeven.


ABBA is de absolute favoriet van de Qmusic-luisteraars, want ze staan maar liefst 12 keer in 'De Foute 528'. 'Dancing Queen' is hun hoogst genoteerde nummer op plaats 14. ABBA laat daarmee Milk Inc. ver achter zich, die met 9 nummers in de lijst op de tweede plaats staan. Dorothee Vegas & Like Maarten, de alter-ego's van Qmusic-dj's Maarten en Dorothee, staan twee keer in de lijst met hun remixen van 'Als Een Leeuw In Een Kooi' van Willy Sommers op nummer 9 en 'Atje Voor De Sfeer' op de 100ste plaats.

De top 10 van 'De Foute 528':

1. André Hazes - Leef
2. Captain Jack - Captain Jack
3. Christoff - Sweet Caroline
4. X-Session - On And On
5. Bart Kaëll - Zeil Je Voor Het Eerst
6. Aqua - Barbie Girl
7. Get Ready! - Diep
8. Steps - 5, 6, 7, 8
9. Willy Sommers feat. Dorothee Vegas & Like Maarten - Als Een Leeuw In Een Kooi
10. 2 Unlimited - Jump For Joy

Vlaanderen kleurt fout tijdens De Foute Party in Quarantaine
Dé apotheose van De Foute Maand van Qmusic is vrijdag 26 juni: 'De Foute Party in Quarantaine'. Niet alleen zijn er optredens van Willy Sommers, Sam Gooris, 2 Fabiola, Samson & Marie en Dorothee Vegas & Like Maarten. Ook de Qmusic-dj's draaien dj-sets vol foute muziek. Het foutste feest is vanavond vanaf 20.00 uur te volgen op de radio, op Qmusic.be, in de Q-app, op Kanaal 39 van Telenet, op de Facebook-pagina van Qmusic en op HLN.be. Om middernacht wordt een herhaling van De Foute Party in Quarantaine uitgezonden bij Q2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers