Komt er een einde aan 'Home and Away'?

maandag 8 juli 2019
Foto: Vitaya - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Opschudding in AustraliŽ. Het gerucht doet er namelijk de ronde dat de langlopende soap 'Home and Away' zou ophouden te bestaan. Enkele acteurs hebben echter al laten weten dat het zeker niet zover komt.

Alles begon met een artikel op een Australische website met televisienieuws waarin werd gezegd dat zender Seven eraan dacht om 'Home and Away' naar een later tijdstip te verhuizen. Dit omdat het programma online erg goed scoort en ook gretig uitgesteld wordt bekeken.


Dat nieuws ging snel een eigen leven leiden in de roddelpers. Daar werd het feit aangedikt en werd onomwonden gesteld dat nu snel de stekker uit 'Home and Away' zou worden getrokken.

'Niets van aan' zegt onder meer actrice Lynne McGranger, die al jaar en dag de rol vertolkt van Irene Roberts in 'Home and Away'. 'Ik hoor dat verschillende verhalen de ronde doen over een mogelijk einde van de show, maar eerlijk gezegd weet ik zelf nergens van', zegt ze onder meer op Twitter als reactie op verontruste fans.

Het zat veel kijkers ook hoog dat zender Seven niet reageerde op de verontrustende berichtgeving. De zender kreeg daar zodanig veel kritiek op dat er uiteindelijk toch een tweet kwam waarin de omroep stelde 'verheugd te zijn' over de terugkeer van 'Home and Away'. De soap was namelijk op een korte break.

Dat het nieuws over een mogelijk einde van 'Home and Away' erg leeft bij de fans in thuisland Australië bewijzen onder meer de statistieken van Google. Daar was de zoekterm 'Home and Away axed' ('Home and Away' stopgezet) gedurende het weekend het tweede meest 'trending' onderwerp.

Bij ons wordt 'Home and Away' uitgezonden op Vitaya. Daar is de soap momenteel even op zomervakantie, maar in september is de serie weer te zien. 'Home and Away' vierde vorig jaar nog zijn dertigste verjaardag.

HomeandAway

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van AustraliŽ. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers