Kijkcijfers: minder kijkers voor eerste exit 'Mijn Restaurant!'

zaterdag 2 mei 2009

Het eerste hoogtepunt in het vtm-programma 'Mijn Restaurant!' zorgde afgelopen donderdag voor een dipje in de kijkcijfers van het programma. Het mooie weer op de vooravond van het verlengd weekend zorgde ervoor dat de eerste exit minder goed bekeken werd dan normaal.

Gemi

ddeld zagen 860.000 kijkers hoe Ben en Dominique hun restaurant in Sint-Niklaas moesten sluiten. Dat cijfer valt tegen als je ze vergelijkt met de kijkcijfers van de voorbije afleveringen. Afgelopen dinsdag scoorde 'Mijn Restaurant!' nog 958.000 kijkers en n week geleden nam het populaire vtm-programma zelfs voor het eerst de kaap van n miljoen kijkers. Het mooie weer donderdagavond en het feit dat veel Vlamingen wellicht profiteerden van het lange weekend zijn een mogelijke verklaring voor de daling van het kijkcijfer.

Aan de spanning zal het niet gelegen hebben. Tot grote verbazing van velen moesten niet Chris en Wendy het programma verlaten, maar wel hun concurrenten uit Sint-Niklaas. In tegenstelling tot andere polls op het internet voorspelde onze poll wel dit resultaat. Bovendien dook TV-Visie voor de tweede keer dit seizoen op in 'Mijn Restaurant!'. Aan het begin van de aflevering surfte Wendy naar TV-Visie om onze poll te checken. Op het moment van de opname viel het resultaat nog tegen voor haar restaurant, maar sinds de aflevering van dinsdagavond keerde het tij en voorspelden onze lezers de exit van Ben en Dominique.

De andere kijkcijfers van donderdagavond, en die van het volledige weekend, krijgt u maandag in het analyse van onze kijkcijferman.

(Bron kijkcijfers: De Morgen)

Welke koppel moet volgende keer 'Mijn Restaurant!' verlaten?
Stem NU in onze TV-Visie Poll

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Ben & Dominique moeten hun restaurant sluiten
Exit Sint-Niklaas in 'Mijn Restaurant!'
Ann en Tom uit 'Mijn Restaurant!' lezen TV-Visie
'Mijn Restaurant' gemist? Herbekijk hier!

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers