Kijkcijfers: minder kijkers voor eerste exit 'Mijn Restaurant!'

zaterdag 2 mei 2009

Het eerste hoogtepunt in het vtm-programma 'Mijn Restaurant!' zorgde afgelopen donderdag voor een dipje in de kijkcijfers van het programma. Het mooie weer op de vooravond van het verlengd weekend zorgde ervoor dat de eerste exit minder goed bekeken werd dan normaal.

Gemi

ddeld zagen 860.000 kijkers hoe Ben en Dominique hun restaurant in Sint-Niklaas moesten sluiten. Dat cijfer valt tegen als je ze vergelijkt met de kijkcijfers van de voorbije afleveringen. Afgelopen dinsdag scoorde 'Mijn Restaurant!' nog 958.000 kijkers en n week geleden nam het populaire vtm-programma zelfs voor het eerst de kaap van n miljoen kijkers. Het mooie weer donderdagavond en het feit dat veel Vlamingen wellicht profiteerden van het lange weekend zijn een mogelijke verklaring voor de daling van het kijkcijfer.

Aan de spanning zal het niet gelegen hebben. Tot grote verbazing van velen moesten niet Chris en Wendy het programma verlaten, maar wel hun concurrenten uit Sint-Niklaas. In tegenstelling tot andere polls op het internet voorspelde onze poll wel dit resultaat. Bovendien dook TV-Visie voor de tweede keer dit seizoen op in 'Mijn Restaurant!'. Aan het begin van de aflevering surfte Wendy naar TV-Visie om onze poll te checken. Op het moment van de opname viel het resultaat nog tegen voor haar restaurant, maar sinds de aflevering van dinsdagavond keerde het tij en voorspelden onze lezers de exit van Ben en Dominique.

De andere kijkcijfers van donderdagavond, en die van het volledige weekend, krijgt u maandag in het analyse van onze kijkcijferman.

(Bron kijkcijfers: De Morgen)

Welke koppel moet volgende keer 'Mijn Restaurant!' verlaten?
Stem NU in onze TV-Visie Poll

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Ben & Dominique moeten hun restaurant sluiten
Exit Sint-Niklaas in 'Mijn Restaurant!'
Ann en Tom uit 'Mijn Restaurant!' lezen TV-Visie
'Mijn Restaurant' gemist? Herbekijk hier!

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers