'K2 Zoekt K3' in 6 afleveringen naar de live finale

maandag 17 augustus 2009

De populairste meidengroep van de Lage Landen mist – na het vertrek van Kathleen - één zangeres. Karen en Kristel gaan samen met een vakjury op zoek naar een toffe meid uit Vlaanderen of Nederland die alles met hen zal delen... Optredens in beide landen, opnames, stress, succes, overrompelende aandacht van massa's fans,... : het nieuwe K3'tje moet alles in huis hebben voor een kant-en-klare carrière.

U


it meer dan 4000 kandidates zal de uitverkorene geselecteerd worden. Nog nooit was de inzet zo hoog bij een talentenwedstrijd! Vanaf 23 augustus brengt vtm wekelijks een aflevering van dit nieuwe programma: elke zondag om 20.00 uur. Zeven weken lang nemen we de kijker mee in deze entertainende en spannende zoektocht met Vlaamse en Nederlandse kandidates.

We beginnen met een terugblik van de voorbije jaren tot het recente afscheid van Kathleen. Deze talentenjacht is duidelijk anders dan alle andere talentenjachten. Net na de laatste aflevering verschijnt een nieuwe single en start een nieuwe concertreeks. Het nieuwe groepslid zal dus vanaf dag één op het hoogste trapje van de Vlaamse en Nederlandse showbizz staan en een idool zijn voor duizenden fans.

De winnares moet uiteraard kunnen zingen, dansen en acteren maar belangrijk is ook de persoonlijke relatie met Karen en Kristel: zij zijn niet enkel op zoek naar een nieuw groepslid maar ook naar een nieuwe vriendin. Iedereen ouder dan 18 is welkom op de preselecties. In de eerste twee afleveringen zien we een bloemlezing van de kandidaten: huisvrouwen, kleuterjuffen, professionele zangeressen, oma's maar ook opa's, studenten,... Iedereen kent en koestert K3 en duizenden meisjes en vrouwen wagen dan ook een kans om hun droom waar te maken: deel uitmaken van K3 en vriendin worden van Karen en Kristel.

Na de derde aflevering, op zondagavond 6 september 2009, kent Vlaanderen de 8 meiden die kans maken op die unieke plaats naast Kristel en Karen. Zij volgen een intensieve opleiding. In de drie volgende reality-afleveringen ziet Vlaanderen hoe ze dit ervaren. De 8 finalistes worden klaargestoomd voor de live finale op zaterdag 3 oktober. Maar die wordt slechts gespeeld met 3 uitverkorenen...

De eerste aflevering van 'K2 Zoekt K3' begint met de reden van dit programma. Kathleen Aerts, beter bekend als 'de blonde van K3' stapt uit de meidengroep. Na tien jaar van grote hits, films, musicals en een eigen televisieprogramma, houdt Kathleen het voor bekeken.

Karen en Kristel geven in de eerste aflevering meteen een krachtig signaal: K3 houdt niet op met bestaan, K3 gaat door. En die doorstart begint met de immense zoektocht naar een derde groepslid waarvoor meer dan 4.000 kandidaten zich inschrijven. Gert Verhulst, baas van Studio 100, legt uit wat van de dames wordt verwacht: de winnares zal op korte tijd worden klaargestoomd om de week na de finale mee op tour te vertrekken met het 'vernieuwde K3'. Ze zal een tournee van ongeveer 80 uitverkochte concerten moeten afwerken, er staat haar een nieuwe single en full-album te wachten, een nieuwe film, videoclips,... Ontelbare fans staan klaar om het nieuwe meisje van K3 in hun hart te sluiten.

Gert Verhulst zal in eerste instantie niet alle audities zelf volgen. Daar heeft hij een professionele vakjury voor. Die jury bestaat uit: Patty Brard, die beroemd werd met Luv en dus expertise genoeg heeft als het over meidenbands gaat. Marc Forno, internationaal topchoreograaf en gehaaid jurylid uit 'So you wanna be a popstar', en 'Sterren dansen op het ijs'. Derde jurylid is de Vlaamse Axana Ceulemans die begin jaren negentig bekend raakte met de dansformatie Def Dames Dope en al van in het prille begin alle choreografieën voor K3 bedenkt en aanleert. En tenslotte juryvoorzitter Miguel Wiels, de bekende pianist, componist en producer van alle K3-nummers.

Karen en Kristel volgen zoveel mogelijk audities en proberen de kandidaten te leren kennen. Het zijn tenslotte zij die op het einde van de rit véél tijd zullen moeten doorbrengen met de winnares. Zij waken dus zelf over die magische klik die nodig is om van K3 een blijvend succes te maken. De eerste aflevering is een verslag van de audities die zowel in Nederland (Ahoy) gehouden werden, als in Vlaanderen (Lotto Arena). We krijgen goeie audities te zien... en minder goeie. We krijgen opgedirkte dames te zien, mét twee staartjes, maar net zo goed enkele jongens die ervan overtuigd zijn dat zij de ideale aanvulling bij Karen en Kristel zouden zijn. Of de vakjury en K2 er precies zo over denkt, is maar de vraag...

De tweede aflevering op 30 augustus is het tweede luik van het verslag van de eerste selectieronde. Nieuwe kandidaten dienen zich in Antwerpen en Rotterdam aan en wachten bang het oordeel van de voor de jury af. Aan het einde van deze aflevering kennen we de 36 kandidaten die naar de volgende ronde mogen.

In aflevering 3 worden de 8 definitieve finalisten gekozen. Eerst beoordeelt de jury technisch een nieuw K3-criterium: functioneren en samenwerken in groep. Zij selecteren 15 kandidaten die hun absolute voorkeur genieten, rekening houdend met alle criteria die de voorbije drie weken aan bod kwamen. Het laatste woord is aan Karen en Kristel, Zij kiezen na rijp beraad 8 kandidaten die ze op basis van hun persoonlijkheid mee willen nemen naar de K3-opleiding voor het vervolg van de wedstrijd.

'K2 Zoekt K3', vanaf zondag 23 augustus 2009 om 20.00 uur op vtm.


DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:50
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:55
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:25
    Geen uitzending
    05:55
    Plop & de Peppers
  • 02:25
    Geen uitzending
    01:35
    American Ninja Warrior
  • 01:10
    Geen uitzending
    01:05
    Impeachment: American Crime Story
  • 00:55
    Geen uitzending
    15:40
    All New Traffic Cops
  • 02:35
    JAG
    02:10
    Baywatch
  • 00:35
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:25
    Geen uitzending
    02:20
    Sports Late Night
  • 02:00
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 02:15
    Sydney Harbour Force
    02:25
    Two and a Half Men
  • 01:55
    Geen uitzending
    05:35
    The Block NZ
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Hailey Dean Mystery: A Will to Kill
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 02:38
    Publireportage
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 02:40
    De Garde van Gert
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 02:10
    MotoGP
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 02:35
    Dickensian
    02:45
    Midsomer Murders
  • 02:21
    NOS Journaal met gebarentaal
    01:42
    Liefde voor het landgoed
  • 02:38
    Nieuwsuur
    08:03
    Petrus in het land
  • 01:51
    3voor12 presenteert..
    02:21
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal