Hippe succesreeks 'Entourage' is terug bij 2BE

woensdag 19 augustus 2009

Sex, drugs en rock & roll. Exclusieve feestjes. Paparrazi. Drank. Geld. Bloedmooie vrouwen. Ieder heeft zo zijn eigen idee over Hollywood. Maar hoe zou het er echt aan toe gaan 'behind the scenes'? 'Entourage' durft het als enige serie aan om een kijkje te nemen achter de schermen van deze immense mediamolen. Dit lukt meer dan ooit in dit derde seizoen, waar Vince Chase (gespeeld door Adrian Grenier) pas écht doorbreekt in Hollywood dankzij zijn hoofdrol in de kaskraker 'Aquaman'.

V


ince's trouwe vriendenkring mag van geluk spreken, want Vince deelt zijn succes maar al te graag met hen. Tegelijkertijd brengt deze weelderige omgeving hen ook onzekerheden: kunnen ze wel voor altijd teren op Vince's succes?

Drama (Kevin Dillon) blijft de mediageile grote broer die alles uit de kast wil halen om een eigen acteercarrière uit te bouwen, maar uit de schaduw geraken van zijn jongere broer blijkt moeilijker dan gedacht. Dat Dillon deze rol neerzet met glans bewijzen de meerdere Emmy-nominaties op zijn naam. Eric (Kevin Connolly) blijft de trouwe en nuchtere jeugdvriend uit Queens die Vince steeds terug met zijn voeten op de grond brengt. Maar blijft Eric 'braaf' als hij met twee vrouwen tegelijkertijd in bed belandt? Of als hij in aanvaring komt met de stalker van een vriendin?

Vince's andere jeugdvriend Turtle (Jerry Ferrera) tracht door te breken als muziekagent van een opkomend hiphoptalent, maar gebrek aan ervaring kan hem wel eens zuur opbreken. Maar hij heeft nog altijd zijn zoektocht naar mooie vrouwen om hem af te leiden.

Ari (Jeremy Piven) is nog steeds de geniepige en hyperactieve manager van Vince, die hem allerlei filmopdrachten belooft. Maar zoals het een sluwe agent beaamt, is het vaak niet meer dan gebakken lucht dat hij verkoopt. In dit seizoen kan dit hem wel eens heel duur te komen staan. Dat Piven een voortreffelijke vertolking neerzet, blijkt uit de drie Emmy's en drie Golden Globes die hij reeds ontvangen heeft voor deze rol. Het zijn vooral de hilarische dialogen met zijn trouwe homofiele assistent Lloyd (Rex Lee) die de serie een sneer scherpe humor meegeven.

Producer Mark Wahlberg kende reeds grote successen met zijn gedurfde filmscenario's in 'Planet of the Apes' of ook 'The Italian Job'. Ook zijn debuut als serieproducer met 'Entourage' gaat niet onopgemerkt voorbij: sinds de start in 2004 ontving de serie meerdere nominaties voor de Emmy Awards en de Golden Globes en had ze in 2006 een BAFTA Award op zak als de beste internationale serie. Voor 2009 wordt de serie alweer gelauwerd, aangezien 'Entourage' opnieuw nominaties heeft verworven voor een Emmy en een Golden Globe.

Naast de vaste cast, zijn er allerlei celebs die met graagte hun opwachting maken in dit seizoen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Seth Green ('Rat Race', 'The Italian Job') als de gluiperige stalker van Sloane, de vriendin van Eric? Of Edward Burns ('The Holiday', '27 Dresses') als de perfectionistische producer die het in zijn hoofd haalt om alles te veranderen op het laatste moment, net als Drama er eindelijk in geslaagd is een rol in de wacht te slepen? Of ook Malin Akerman ('The Heartbreak Kid', '27 Dresses') als 'de blonde babe' die Erics hart sneller doet slaan tijdens een triootje? Of Will Sasso (gekend van gastrollen in o.a. 'CSI', 'The X Files', 'Family Guy') als de homoseksuele producer die enkel papieren van Ari wil tekenen na een intiem afspraakje met Lloyd? Net deze gastoptredens maken de band met de realiteit zo flinterdun.

'Entopurage', vanaf 23 augustus elke zondagavond late night bij 2BE.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Beth Emhoff keert terug naar huis in Minneapolis na een zakenreis in Hongkong. Ze lijkt een stevige griep te hebben opgelopen en al snel wordt ook haar zesjarige zoontje Clark ziek. Enkele dagen later moet de doodzieke Beth worden opgenomen in het ziekenhuis, waar ze enkele uren later overlijdt. Ook Clark bezwijkt aan de ziekte. Al snel blijkt dat een onbekend en dodelijk virus is uitgebroken. Alle instanties slaan de handen in elkaar om de epidemie een halt toe te roepen.

'Contagion', film uit 2011 met oa. Gwyneth Paltrow en Matt Damon, om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 22:40
  Keeping Faith
  23:37
  Keno
 • 23:25
  The Lawyer
  00:10
  Canvaslus
 • 22:30
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 22:40
  9-1-1
  23:35
  Chicago Med
 • 20:00
  UK Open Darts
  23:40
  SAS: Who Dares Wins Australia
 • 22:15
  The House Bunny
  00:00
  Siren
 • 23:20
  American Horror Story
  00:15
  My Wife and Kids
 • 20:30
  TV krant VTMKIDS
  05:35
  Brandweerman Sam
 • 23:05
  Bompa
  23:30
  Wat Nu Weer?
 • 22:40
  Big Brother
  23:40
  Geubels en de Belgen
 • 23:25
  Temptation Island: Love or Leave
  00:30
  Masterchef USA
 • 23:15
  Storage Wars
  00:05
  Elementary
 • 23:25
  De sterrenkaart
  23:55
  Bal National
 • 20:45
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 23:00
  al-1-maar-hits
  00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
 • 23:12
  Nooit meer rommel in de garage 1
  23:31
  Luxebadkamer bouwen 9
 • 23:00
  De Koepelzaal
  18:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
 • 22:50
  Op1
  23:50
  NOS Journaal
 • 22:30
  The Nest
  23:35
  Poldark
 • 22:20
  Yentl en de Boer in Concert
  23:40
  TreurTeeVee