Het zesde en laatste seizoen van 'The L-Word' bij VIJFtv

donderdag 13 augustus 2009

VIJFtv zendt vanaf woensdag 26 augustus het zesde en finale seizoen uit van 'The L-Word'. Dit najaar kan de kijker gelukkig nog genieten van een volledig seizoen van de Liefdes, Lusten en Levens van deze Leading Ladies. Hoewel genieten misschien niet meteen het geschikte woord is, want Jenny wordt in de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen dood aangetroffen.

D


e vriendinnengroep is niet alleen zwaar onder de indruk, ze beseffen allemaal dat de moordenaar een van hen kan zijn. Waarom en hoe werd Jenny vermoord? Flashbacks van de voorbije maanden moeten de puzzelstukken samen brengen. Opmerkelijke gastrollen worden dit laatste seizoen vertolkt door actrices Lucy Lawless, Elizabeth Berkley en Cybill Shepherd.
 
Bedenker en producer Ilene Chaiken over het 6e seizoen en laatste seizoen:
"Het is waar voorrecht geweest om deze serie te mogen maken en deze verhalen te vertellen. De personages hebben zolang een deel uitgemaakt van mijn leven en dat van de vele passionele fans van 'The L-Word'. Ik ben dan ook dankbaar om onze reis, die we samen gemaakt hebben, in schoonheid te beëindigen."

Programmaconcept:
Een groep lesbische vriendinnen in Los Angeles. Hun leven en liefdes, hun vreugde en plezier, hun pijn en verdriet. De bekende en inmiddels beruchte serie 'The L-word' brengt het verhaal van een groep lesbische vriendinnen die, net zoals hetero's en heterokoppels, te maken krijgt met ingewikkelde relaties, moeizame vriendschappen en wilde avontuurtjes. Maar het feit dat ze lesbisch zijn, maakt het geheel toch nét dat tikkeltje complexer. Welke impact heeft een kind op je relatie? Kan je vrienden blijven met je ex? En wat als je lief ook opeens op mannen valt? Maar ook minder ludieke aspecten als ziekte, faalangst en afscheid komen aan bod in deze spraakmakende serie.

Het vuurwerk tussen een professionele tennisster, een journaliste, een werkloze museumdirectrice, een schrijfster, een DJ, een kapster, een jonge moeder en een chef-kok in LA, spat van het scherm. Hun liefdes en levens kan je elke week volgen in 'The L-word'.

Cast:
Jennifer Beals (Bette Porter), Leisha Hailey (Alice Pieszecki), Laurel Holloman (Tina Kennard), Mia Kirshner (Jenny), Katherine Moennig (Shane McCutcheon), Pam Grier (Kit Porter), Erin Daniels (Dana Fairbanks),Rachel Shelley (Helena Peabody), Sarah Shahi (Carmen de la Pica Morales), Dallas Roberts (Angus Partridge), Eric Mabius (Tim)ea.

De eerste aflevering gaat verder waar de seizoensfinale van het 5e seizoen geëindigd is. Het spontane, onstuimige moment van Shane met Nikki zorgt voor een breuk met Jenny. Shane tracht zich te verontschuldigen bij Jenny die haar wil buitengooien. Jenny biecht op haar beurt ook iets belangrijk op dat verstrekkende gevolgen zal hebben. Bette en Tina worden erg zenuwachtig wanneer Angela plots hoge koorts heeft. Alice en Tasha weten niet goed of ze moeten samenblijven of uiteen gaan. Helena en Kit feesten als de nieuwe eigenaars van de club HIT! Iedereen is in schok wanneer Jenny vermoord wordt teruggevonden. De politie start meteen een onderzoek.

Het zesde en laatste seizoen van 'The L-Word', vanaf woensdag 26 augustus om 23.30 uur wekelijks op VIJFtv.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Beth Emhoff keert terug naar huis in Minneapolis na een zakenreis in Hongkong. Ze lijkt een stevige griep te hebben opgelopen en al snel wordt ook haar zesjarige zoontje Clark ziek. Enkele dagen later moet de doodzieke Beth worden opgenomen in het ziekenhuis, waar ze enkele uren later overlijdt. Ook Clark bezwijkt aan de ziekte. Al snel blijkt dat een onbekend en dodelijk virus is uitgebroken. Alle instanties slaan de handen in elkaar om de epidemie een halt toe te roepen.

'Contagion', film uit 2011 met oa. Gwyneth Paltrow en Matt Damon, om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:40
  Internal affairs
  01:30
  Iedereen beroemd
 • 23:25
  The Lawyer
  00:10
  Canvaslus
 • 22:30
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 23:35
  Chicago Med
  00:25
  Private Practice
 • 23:40
  SAS: Who Dares Wins Australia
  00:35
  Achter gesloten deuren
 • 22:15
  The House Bunny
  00:00
  Siren
 • 23:20
  American Horror Story
  00:15
  My Wife and Kids
 • 20:30
  TV krant VTMKIDS
  05:35
  Brandweerman Sam
 • 23:30
  Wat Nu Weer?
  00:00
  America's Funniest Home Video's
 • 23:40
  Geubels en de Belgen
  00:20
  Geen uitzending
 • 23:25
  Temptation Island: Love or Leave
  00:30
  Masterchef USA
 • 23:40
  Storage Wars
  00:05
  Elementary
 • 23:25
  De sterrenkaart
  23:55
  Bal National
 • 20:45
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 23:00
  al-1-maar-hits
  00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
 • 23:31
  Luxebadkamer bouwen 9
  23:51
  Mijn tuin
 • 23:00
  De Koepelzaal
  18:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
 • 22:50
  Op1
  23:50
  NOS Journaal
 • 23:35
  Poldark
  00:35
  De Nachtzoen
 • 23:40
  TreurTeeVee
  00:15
  De Vooravond