Het najaar van En, Canvas en VRT NU: mix van uitdagende, ontspannende en verrassende programma's

dinsdag 17 augustus 2021

Vanaf 30 augustus luiden En en Canvas het najaar in. Beide netten blijven inzetten op de succesvolle mix van uitdagende, ontspannende en verrassende programma's. Daarnaast zoeken En en Canvas nog meer naar de ideale manier om hun content bij de gebruiker te brengen.

Alle programma’s zijn zowel lineair als via VRT NU on demand te bekijken. Dat online platform blijft de plek voor iedereen om zijn of haar favoriete verhalen te vinden, en zet dit najaar nog meer in op gebruiksgemak en extra content.


Eén brengt ook dit najaar verhalen van dichtbij die kijkers raken, doen nadenken en doen dromen. Ook nu is het net er voor alle Vlamingen. Opnieuw brengt Eén thema’s tot bij de kijker waar we vaak niet over durven spreken, met het langverwachte nieuwe seizoen van 'Taboe' met Philippe Geubels. We verkennen onbekend terrein in het nieuwe 'Het Hoogste Bod', dat een blik achter de schermen geeft bij veilinghuizen. Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham verleggen samen met de kijkers hun grenzen in 'De Tijd van ons Leven'. Wim Lybaert duwt de pauzeknop in met 'De Columbus'. Er is ook plaats voor feest met het tiende seizoen van 'Iedereen Beroemd'. En Eén doet iedereen op het puntje van zijn stoel zitten met de strafste Vlaamse fictie, zoals het nieuwe 'Onder Vuur' en 'Undercover'.

Lees ook: Dit zijn alle programma's op Eén voor dit najaar!

Canvas pakt dit najaar opnieuw uit met een onderscheidend aanbod voor kijkers die op zoek zijn naar nieuwe inzichten en zelfreflectie. Canvas biedt hen compromisloze kwaliteit zonder toegevingen op het vlak van diepgang en scherpte. Wie dit najaar naar Canvas kijkt, mag rekenen op de vertrouwde dagelijkse duiding en achtergrond, maar ook op reeksen over grote thema’s en hete hangijzers zoals de arbeidsmigratie ('Kinderen van de Migratie') en de klimaatverandering ('Wat Houdt Ons Tegen?'). Canvas brengt beklijvende human interest-verhalen uit de sportwereld ('Het Scheldepeloton' en 'De Prijs van de Winnaar'), maar ook kunst en cultuur van eigen bodem in 'De Toots Sessies' en een reeks over beloftevolle vrouwelijke artiesten. Er is spraakmakende internationale fictie, zoals de nieuwe series 'Vigil' en 'The Interrogation' en nieuwe seizoenen van 'Killing Eve' en 'The Handmaid’s Tale'. Eigen en buitenlandse documentaires bieden de kijkers een blik op de wereld.

Lees ook: Dit brengt Canvas dit najaar!

Lotte Vermeir, netmanager Eén en Canvas: 'Ik kijk ernaar uit om met de hele ploeg van Eén en Canvas het nieuwe TV-seizoen in te vliegen. We brengen dit najaar een mooie, complementaire mix van programma’s die zowel jong als oud bekoren. Ik ben heel tevreden met waar beide netten nu staan. Ik wil doorgaan op deze succesvolle weg, maar ook verder evolueren en van de uitdagingen die eraan komen, opportuniteiten maken. De lat hoog houden, sterke programma’s brengen waar je graag naar kijkt, en die ook een impact hebben. Blijven inzetten op een breed bereik bij jong en oud. En ons publiek ook digitaal bereiken. Daarom is VRT NU zo belangrijk: je kan er al onze programma’s op één plaats vinden en ze bekijken waar en wanneer je maar wil. Bovendien bieden we er ook extra content aan. VRT NU zet vanaf dit najaar extra in op meer gebruiksgemak en een uitgebreid aanbod. Daardoor wordt het voor de kijkers nog meer hét platform om van hun favoriete verhalen te genieten.'

VRT NU - nog gemakkelijker genieten van alle favoriete programma's
Eén en Canvas willen hun content op de beste manier tot bij de gebruiker brengen. Het lineair kijken blijft hoog, maar andere vormen nemen opvallend toe. Daar speelt VRT NU een belangrijke rol in: hét platform bij uitstek waar iedereen terecht kan voor zijn of haar favoriete verhalen. Steeds meer mensen vinden de weg naar VRT NU: na de mooie groei in 2020 zit het platform voor 2021 (cijfers tem juli) al aan 91 miljoen starts, dat is maar liefst 36% meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Het online platform blijft verder evolueren: dit najaar komt VRT NU met een first screen app, zodat het voor de gebruikers nog makkelijker wordt om van hun favoriete content te genieten. Deze first screen app zal in fases worden uitgerold. Vanaf september wordt de app geïmplementeerd op Android TV. In de loop van dit jaar en 2022 zal deze via de Telenet TV-box en Proximus TV-box beschikbaar zijn en kunnen ook Samsung TV- en Apple TV-gebruikers de first screen app van VRT NU gebruiken.

Daarnaast bundelt VRT NU binnenkort alle video- en audiocontent in één app. Het platform zal dus ook on demand audio brengen. Zo wordt VRT NU dé plek waar iedereen een hele dag terecht kan, van een podcast bij het opstaan tot een aflevering van de favoriete serie ‘s avonds. Verschillende programma’s versterken elkaar in beeld en audio – denk maar aan #weetikveel, waar de al succesvolle podcast een extra boost kreeg dankzij het Eén-programma. Het openbare omroep-algoritme van VRT NU blijft cruciaal voor de VRT. Dat algoritme schotelt de gebruikers een interessante en relevante mix voor van allerlei soorten programma’s, zodat ze verschillende genres ontdekken die bij hun interesses kunnen aansluiten. Nu al het video-en audioaanbod gebundeld wordt in VRT NU, kan de Vlaming nog makkelijker zijn weg vinden van het ene naar het andere en op basis van zijn kijk- en luistergedrag interessante en uitgebreidere aanbevelingen krijgen.

De netten bieden via VRT NU nieuwe web only programma’s en extra content aan bij de lineaire uitzendingen. De VRT zet hierbij extra in op content specifiek gericht op jongeren, die veel gebruik maken van VRT NU. Aansluitend op het Eén-programma 'Onverwacht' met Iluna Planckaert maken Eén en MNM samen de web only reeks 'Meer Onverwacht', een talkshow met Lotte Van Wezemael en Iluna die dieper ingaat op thema’s rond seksualiteit waar jongeren van wakker liggen. In de nieuwe web only reeks 'I aime who I am' komen jongeren met een uitgesproken uiterlijk aan het woord over body positivity. Ook fictie heeft zijn plaats: later dit najaar brengt VRT de humoristische reeks 'Match' op VRT NU, met in de hoofdrollen Rob Van Impe (Youtuber Average Rob), Clara Cleymans en Nico Sturm. Canvas biedt daarnaast verschillende reeksen meteen in boxset (integraal) aan via VRT NU. In het kader van de reeks 'Kinderen van de Migratie' brengt Canvas via VRT NU extra verhalen en getuigenissen van jongeren rond migratie. En wie zich wil voorbereiden op het nieuwe seizoen van 'The Handmaid's Tale' kan ook de eerdere seizoenen op VRT NU vinden.


DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Undercover' (foto: Eén - © VRT 2018)

Na een eerste succesje van Bob en Kim krijgt het undercoverteam inzage in de telefooncommunicatie van Ferry's bende. Kim krijgt Danielle zover om een dubbeldate te organiseren om de mannen te verzoenen, terwijl Ferry er alles aan doet om Bobs ware aard te achterhalen. Wanneer Jurgen in de problemen komt, ontstaat er chaos in het kamp van Ferry. Bob en Kim proberen hiervan te profiteren.

'Undercover', om 22.50 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:05
  Journaallus
  06:00
  radio2 op VRT 1: Sta op met Radio2
 • 01:15
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 02:05
  Geen uitzending
  06:05
  Kabouter Plop
 • 02:20
  Geen uitzending
  07:15
  Blind Getrouwd UK
 • 01:15
  Geen uitzending
  10:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:20
  Geen uitzending
  10:00
  Wordt aangekondigd
 • 03:25
  Dawson's Creek
 • 01:45
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 01:05
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 03:05
  Geen uitzending
  02:05
  Neighbours: A New Chapter
 • 04:00
  Geen uitzending
  07:30
  MacGyver
 • 02:40
  Geen uitzending
  02:10
  Sex and the City
 • 01:30
  Geen uitzending
  07:10
  Deadly Kin
 • 00:35
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 04:07
  Het appartement
  05:55
  Sixties To Six
 • 03:50
  Open Vuur
  02:10
  Snel, Makkelijk & Lekker
 • 03:55
  FIBA 3x3 Basketball World Tour
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 03:20
  Peaky Blinders
  02:15
  Scott & Bailey
 • 03:30
  Transplant
  02:25
  Flip This House
 • 03:20
  NOS Journaal
  05:55
  Nederland in Beweging
 • 00:55
  Geen uitzending
  07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 03:14
  Tekst-TV
  02:30
  NOS Jeugdjournaal met gebarentaal