Het najaar van Canvas: hete hangijzers, hartverwarmende cultuur en spraakmakende fictie

dinsdag 17 augustus 2021

Het najaar van Canvas ziet er veelbelovend uit. De zender pakt opnieuw uit met een onderscheidend aanbod voor kijkers die op zoek zijn naar nieuwe inzichten en zelfreflectie.

Canvas biedt hen compromisloze kwaliteit zonder toegevingen op het vlak van diepgang en scherpte. 'Vroeg of laat kijk je Canvas' blijft daarbij het devies. Het najaar brengt een mix van informatie en duiding, documentaires, film en fictie, humor en sport.


'Terzake' en 'De Afspraak' zijn er opnieuw op volle kracht vanaf maandag 30 augustus. Zij blijven het fundament van de Canvas-avond. Ook 'Extra time geeft die dag de aftrap voor een nieuw seizoen, met Frank Raes nog als anker tot het einde van het jaar. 'De Ideale Wereld'  is er terug vanaf dinsdag 7 september en 'De Afspraak op Vrijdag' vanaf 10 september (op 3 december is er de Memorial Van Damme). Daarnaast zijn er heel wat gloednieuwe titels en nieuwe reeksen van vaste waarden.

Canvas pakt relevante thema’s aan en schuwt de hete hangijzers niet. 'Kinderen van de Migratie' vertelt voor het eerst op televisie het volledige verhaal van de arbeidsmigratie naar ons land sinds de Tweede Wereldoorlog. In Het leven in kleur peilt Karine Claassen zonder taboes naar discriminatie en racisme in ons onderwijs, justitie, media, en in ons allemaal.

'Wat Houdt Ons Tegen?' is een reeks van Jill Peeters over de oorzaken van de klimaatverandering, wat we eraan kunnen doen en wat ons daarbij tegenhoudt. In 'Op Slot' onderzoekt Michael Van Droogenbroeck de gevolgen van de coronacrisis voor onze economie aan de hand van getuigenissen van ondernemers en beleidsmakers.

Op het kruispunt van sport en human interest reconstrueert 'Het Scheldepeloton' het soms hobbelige en kronkelige parcours van vijf jonge wielrenners die het wilden maken als prof. De prijs van de winnaar toont de keerzijde van het leven van topsporters en de impact van hun extreme inzet op hun mentale welzijn.

'Borderline' is een serie auteursdocumentaires over grenzen en wat die doen met landschappen, gemeenschappen en mensen. En 'Mademoiselle Andrée' vertelt het verhaal van de ‘Belgische Schindler’ Andrée Geulen.

Cultuur komt aan bod in een nieuwe reeksen van 'Alleen Elvis Blijft Bestaan' (met onder meer Stefaan Hertmans en Stephen Fry) en 'Winteruur' (onder andere Bent Van Looy en Dirk Brossé). Isolde Lasoen volgt in 'She's Lost' in music zes vrouwelijke artiesten van bij ons die hun weg zoeken in de nationale en internationale muziekscene. Er komt ook een nieuw seizoen van 'De Toots Sessies' waarin Canvas Vlaamse artiesten een podium geeft én een duwtje in de rug. Het wordt opnieuw een kleurrijke mix van stijlen en genres, zowel muziek als podiumkunsten.

Canvas heeft een neus voor spraakmakende fictie uit het buitenland. Ook dit najaar kunnen we weer uitkijken naar een aantal straffe reeksen, zowel van Amerikaanse makelij als Britse, Noorse, Deense en zelfs IJslandse. Zo is er de intrigerende en experimentele Amerikaanse ‘true crime’ reeks 'The Interrogation', de Britse misdaadreeks 'Vigil' (van de makers van 'Line of Duty' en 'Bodyguard') en de Noorse Sami-reeks 'Outlier'. Daarnaast ook vervolgreeksen van 'Killing Eve' (reeks 3), Exit (reeks 2) en 'The Handmaid’s Tale' (reeks 4).

Het filmaanbod van Canvas staat garant voor kwaliteit en verscheidenheid: topfilms van grote regisseurs met steracteurs, maar ook minder bekende pareltjes uit alle hoeken van de wereld. Van het Koreaanse prijsbeest 'Parasite' van Boon Joon Hoo (vier Oscars, de Gouden Palm en twee Bafta’s) tot de Ijslandse ecologische comedy 'Woman at War' van Benedikt Erlinsson.

Documentaires vormen een van de pijlers in het aanbod van Canvas. Naast de eigen producties brengt Canvas ook een selectie van de beste internationale documentaires. Begin september is er daarbij veel aandacht voor de 20ste verjaardag van 9/11. Daarnaast zijn er reeksen over onder meer het Joegoslavië-tribunaal ('A War on Trial') en de woelige geschiedenis van Afghanistan ('The Wounded Land'), en op zichzelf staande documentaires over allerhande onderwerpen, zoals de nieuwe HBO-documentaire over Tina Turner (in primeur voor Vlaanderen).


DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Tien Om Te Zien: De Zomer van 1991' (VTM)

'Tien Om Te Zien - De Zomer van 199X' brengt de zomers van Tien om te zien weer tot leven! Coryfeen van toen n sterren van nu (her)beleven de meest memorabele acts uit het iconische muziekprogramma. Deze week reizen we terug naar de zomer van 1991. En het wordt best spannend daar aan de King Beach in Blankenberge. Piraat Kid Coco gooit er zijn anker uit, Gorky lost er zijn Lieve Kleine Piranha en Marina Wally gooit haar hele wezen in de strijd. Deze zomer van Tien Om Te Zien is zelfs zo memorabel dat Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, er een nummer over schreef!

'Tien om te zien: De Zomer van 1991', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 06:00
  radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  09:00
  Lentebeelden
 • 07:30
  Ketnet Junior
  12:30
  Lentebeelden
 • 07:35
  Ziggy en de Zootram
  07:45
  Royals Next Door
 • 07:15
  K3 Roller Disco club
  07:45
  Echte Verhalen: De Buurtpolitie
 • 07:35
  Extreme Cake Makers
  08:00
  Geen uitzending
 • 00:40
  Geen uitzending
  11:35
  Sturm der Liebe
 • 01:10
  Geen uitzending
  14:20
  Vossenstreken
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 06:00
  Joe
  09:30
  Geen uitzending
 • 05:00
  Geen uitzending
  09:00
  BBQ Vanavond?!
 • 07:25
  Geen uitzending
  08:25
  Bones
 • 05:00
  Geen uitzending
  09:00
  NCIS: Los Angeles
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:40
  Nurses
 • 07:35
  KLAAR IN 20 minuten
  08:00
  Karola's Kitchen
 • 06:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 07:00
  Goeiemorgen Morgen
  08:00
  al-1-maar-hits!
 • 07:35
  Roger
  07:49
  Het zelfbouwhuis
 • 07:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  Brussel - Studio Commissie
 • 07:00
  Kantine
  07:55
  Tennis: Rome Internazionali BNL d'Italia 2023
 • 06:50
  Father Brown
  07:45
  Miss Scarlet and the Duke
 • 07:35
  Make You Laugh Out Loud
  07:50
  Shipping Wars
 • 07:38
  Goedemorgen Nederland
  08:00
  NOS Journaal
 • 07:38
  NOS Journaal
  08:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 07:39
  Bollie & Billie
  07:51
  Zin in Zappelin