Het jaaroverzicht van TV-Visie: september 2006

donderdag 28 december 2006

Het televisiejaar 2006 zit er bijna op. Terwijl overal in het land de laatste voorbereidingen getroffen worden voor de feestdagen, graait TV-Visie in zijn rijkgevuld archief op zoek naar de belangrijkste gebeurtenissen in ons klein televisielandje. Vandaag: september 2006!

Sept

ember is traditioneel een spannende maand voor iedereen die iets te maken heeft met televisie. In 2006 was dat niet anders. VTM was alvast tevreden over de eerste kijkcijfers. En ook KANAALTWEE ging het meteen voor de wind. Het scoorde vooral met 'Prison Break' op zondag.

Bij En was het meteen duidelijk dat 'Steracteur Sterartiest' het goed zou doen dit najaar. 'Man bijt hond' viert zijn tiende verjaardag. Onze eigen TV-Visie criticus stelde zich echter toch wat vragen bij het nieuwe VTM-spelletje '1&70'. Nog bij VTM is men erg verheugd over de evolutie van Het Nieuws. Najaar 2006 kan al niet meer stuk.

In augustus al raakte bekend dat de nieuwe reeks van de En-reeks 'Flikken' eerst tegen betaling werd aangeboden bij Belgacom TV. Dat schoot bij Mediaminister Geert Bourgeois in het verkeerde keelgat. Het conflict ontaardde in een heuse ruzie die vooral in de media werd uitgevochten. De Vlaamse Regering had het wel gehad met Tony Mary en eiste het ontslag van de VRT-baas. Daarop dagvaardde de CEO de Vlaamse Regering.

Mary werd eerst geschorst, maar later de laan uitgestuurd mt een ontslagvergoeding erbovenop. Piet Van Roe, voormalig televisiedirecteur en reeds gepensioneerd, volgde Mary op als interim-gedelegeerd bestuurder.

Ook bij de RTBF is er ophef rond de nieuwe beheersovereenkomst van de omroep. Enkele politici hebben hun bedenkingen.

In september was er ook weer beweging in het Vlaamse digitale landschap. Telenet lanceert met PRIME la carte een Europese primeur. VTMzomer sluit na een succesvol parcours de deuren en de eerste Vlaamse (en digitale) cultuurzender wordt boven de doopvont gehouden. TV Vlaanderen, dat digitale tv via satelliet aanbiedt, lanceert een nieuwe decoder en Belgacom TV gaat een keur kortfilms aanbieden. Telenet grijpt ondertussen naast het Waalse kabelnetwerk en gaat procederen. Wordt vervolgd...

Op 18 september start S. televisie de uitzendingen. De zender wil vooral gebruik maken van de digitale mogelijkheden bij de diverse aanbieders. En voor En starten de opnames van een nieuwe reeks 'Kinderen van Dewindt'. Nog in september stelt Bart De Pauw zijn nieuwe tv-programma 'Willy's en Marjetten' voor.

VTM scoort al direct erg goed met de zoveelste vernieuwing van oersoap 'Familie' en concurrent 'Thuis' haalt een aantal nieuwe personages binnen.

Tot slot nog enkele feiten op een rij. Productiehuis Woestijnvis weert zich in de heisa rond het verdwijnen van Kris en Yves uit 'Man bijt hond'. VTM maakt het presentatieduo van de nieuwe show 'Just The Two Of Us' bekend en  de hele Vlaamse media maakt zich op voor de verslaggeving van de 0110-concerten voor verdraagzaamheid. VT4 kreeg het in september even moeilijk door een felbesproken spuitje in 'De Hondenfluisteraar'.

Wordt vervolgd morgen de belangrijkste televisienieuwtjes van oktober 2006.

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' - Will Halstead (foto: VTM - © DPG Media 2020)

April is gewond geraakt bij een schietpartij voor de ingang van het ziekenhuis. Natalie moet een keizersnede uitvoeren op een pas overleden vrouw. Will keert terug naar Chicago. Connor en Ava wonen samen een gala-avond bij om de opening van het nieuwe operatiekwartier te vieren.

'Chicago Med', om 22.30 uur op VTM.

Dossiers