#hautekiettrapthetaf: Jan Hautekiet en Karolien Debecker trappen het af in stijl

maandag 14 mei 2018
Foto: Radio 1 - © VRT 2018

Met een ronde door Vlaanderen brengen Jan Hautekiet en Karolien Debecker eerbetoon aan de luisteraars die de voorbije jaren meewerkten aan 'Hautekiet'. Dit doen ze van 4 tot 8 juni met extralange radio-uitzendingen op bijzondere locaties.

Jan Hautekiet fietst bovendien elke dag met een peloton van enthousiaste luisteraars naar de volgende stad. Daar trakteert hij telkens om 17.00 op een concert door een onuitgegeven muzikale tandem. Klik op 'lees meer' om er alles over te weten te komen.


[aftrappen: trapte af, heeft afgetrapt.]
Hautekiet geeft de kick-off voor wat komt
Hautekiet fietst het land rond
Hautekiet vertrekt

Voorwaarts bij het afscheid
Het Radio 1-programma 'Hautekiet' zet van 4 tot 8 juni zijn laatste rechte lijn in, want Jan Hautekiet gaat eind dit jaar met pensioen. Hij trapt het dus figuurlijk af.

Maar ook letterlijk. Want Jan trapt met de fiets heel Vlaanderen af, van stad naar stad.

En hij  trapt ook een nieuw begin af, het nieuwe dagelijkse programma van Karolien Debecker, vanaf september op Radio 1.

Jan en Karolien brengen met deze ronde door Vlaanderen samen een eerbetoon aan de luisteraars die de voorbije jaren meewerkten aan 'Hautekiet'.

De hele week richten extralange radio-uitzendingen op bijzondere locaties de spots op projecten, ideeën, verhalen die onze samenleving inspireren om de grote uitdagingen van de toekomst aan te pakken.

Radio 1 verbindt de 5 Vlaamse steden met de fiets. Een ecologisch peloton trekt een spoor van stad naar stad, via fietsinfrastructuur die de toon zet voor de toekomstige mobiliteit in Vlaanderen. Onderweg ontmoet Jan luisteraars die de afgelopen 6 jaar een bijzonder verhaal hadden.

Het peloton wordt bij aankomst in de volgende stad getrakteerd op een concert. In een tandemsessie nodigt een bekendere naam een jong talent uit om samen op feestelijke manier met muziek 6 jaar 'Hautekiet' te vieren.

En tot slot dient dit project ook als een grote dank u wel voor alle Vlamingen die de afgelopen 6 jaar meegewerkt hebben aan 'Hautekiet', dat startte als een radioprogramma en vandaag een stevige community is geworden van betrokken burgers, experten, overheden.

1. DE TOEKOMST VANDAAG: RADIO ON TOUR
De toekomst begint vandaag. In 5 extralange uitzendingen bieden Karolien en Jan dagelijks in een andere stad op een bijzondere plek een forum aan initiatieven die perspectief bieden in Vlaanderen.

Innovatie van vandaag voor de wereld van morgen, in een mix van gevestigde waarden met het jonge talent van vandaag.

In Hasselt bezoeken Jan en Karolien PXL, een jonge dynamische hogeschool. PXL verwijst naar Professionals & Excellence. Ze willen jonge werkkrachten afleveren met een grote X-factor. Een school waar openheid, vertrouwen en initiatief centraal staan, en een plek die de nieuwste informatie- en communicatietechnologie gebruikt.

In Leuven gaat het naar Hal 5 in Kessel-Lo. Een plek die in het oog springt omwille van de tijdelijke herbestemming van de voormalige Centrale Werkplaatsen, waar stadsvernieuwing, gemeenschapsopbouw en duurzaam ondernemen hand in hand gaan.

In Antwerpen bezoekt Radio 1 PAKT, een hotspot én hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. Op het dak van PAKT kunnen stadsbewoners tuinieren, daarvan genieten, en het experiment niet schuwen.

In Gent landt  'Hautekiet' in de Stadshal, een grote, open luifelconstructie op het Emile Braunplein in het historische centrum van Gent. Een nieuwe ontmoetingsplek voor de Gentenaar. Er is plaats voor concerten, dansvoorstellingen en markten, inclusief Stadscafé en Stadsrestaurant.

In Kortrijk gaat Radio 1 naar Muziekcentrum Track, de plek waar Kortrijk zijn naam van Muziekstad waarmaakt, met het Conservatorium, de Schouwburg, de Stad, en Radio 2 als belangrijke partners.

2. DE ECOLOGISCHE KARAVAAN: OP DE PEDALEN
Na afloop van de uitzending fietst Jan ’s middags met  een groep enthousiaste luisteraars naar de volgende stad. Daar wordt het peloton rond 17.00 uur feestelijk verwelkomd door Karolien. Onderweg ontmoeten ze mensen die de afgelopen 6 jaar een bijzonder en/of inspirerend verhaal hebben gedeeld.

3. TANDEMSESSIE: MUZIEK IN DE STAD
Direct na aankomst van het peloton barst in de stad muziek los, met een tandem van een gevestigde waarde met jong talent. Dit is het volledige programma:

MAANDAG 4 JUNI
08.30-10.00 radioprogramma Hasselt PXL
10.00- 17.00 fietspendelen naar Leuven
17.00-18.30  tandemsessie Leuven (Grote Markt): Daan & Sennek

DINSDAG 5 JUNI
08.30-10.00 radioprogramma Leuven Hal 5
10.00- 17.00 fietspendelen naar Antwerpen
17.00-18.30  tandemsessie Antwerpen Grote Markt: Bart Peeters solo & Wally

WOENSDAG 6 JUNI
08.30-10.00 radioprogramma Antwerpen PAKT
10.00- 17.00 fietspendelen naar Gent
17.00-18.30  tandemsessie Gent Korenmarkt: Absynthe Minded & WWWater

DONDERDAG 7 JUNI
08.30-10.00 radioprogramma Gent Stadshal
10.00- 17.00 fietspendelen naar Kortrijk
17.00-18.30  tandemsessie Kortrijk Schouwburgplein: K’s Choice & JTOTHEC

VRIJDAG 8 JUNI
08.30-10.00 radioprogramma Kortrijk TRACK
10.00- 17.00 fietspendelen naar Brussel
17.00-18.30  tandemsessie Brussel VRT-omroepcentrum:  Flip Kowlier & Zwangere Guy

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hillary' (foto: Canvas/VRT - © hulu 2020)

In deze aflevering onderzoeken de documentairemakers hoe de Democratische kandidate van het establishment in 2016, Hillary Clinton, haar nationale debuut maakte in de jaren 90 en hoe ze een uitdagende transformatie onderging tot First Lady van de Verenigde Staten.

'Hillary: Becoming a Lady', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers