Grote namen voor 'Blokken for Life'

woensdag 14 december 2011

Voor de laatste editie van 'Music for Life' trekt Ben Crabbé nog eens alle registers open. Van maandag 19 december tot en met vrijdag 23 december verwelkomt hij in 'Blokken' tien bekende Vlamingen die zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor Music for life. Yves Leterme, Bart De Wever, Niels Albert, Astrid Bryan, Sofie Lemaire, Louis Tobback, Paul Herygers, Tatyana Beloy, Bent Van Looy, en Linda De Win wagen hun kans in 'Blokken for Life' op Eén.

Vanaf maandag 19 december zamelen tien bekende Vlamingen zoveel mogelijk geld in voor het goede doel in 'Blokken for Life'. De winnaar van het eindspel neemt zijn geld namelijk niet mee naar huis, maar schenkt het aan de Studio Brussel-actie 'Music for Life'. Het is al de derde keer dat Ben Crabbé speciale gasten uitnodigt in 'Blokken for Life'.


De voorbije jaren kon Ben Crabbé in het Glazen Huis in totaal 25.000 euro overhandigen. Hij hoopt ook dit jaar een fors bedrag te kunnen schenken.

MAANDAG 19 DECEMBER - Sofie Lemaire vs. Louis Tobback
Op maandag 19 december begroeten Sofie Lemaire en Louis Tobback elkaar in de 'Blokken'-studio. Studio Brussel-presentatrice Sofie Lemaire zat maar liefst drie keer in het Glazen Huis. Louis Tobback had het genoegen om de eerste twee edities van 'Music for Life' in zijn Leuven te ontvangen. Op de dag dat het Glazen Huis dit jaar van Leuven naar Gent trekt , maakt hij graag tijd vrij om zijn kennis en kunde op het 'Blokken'-bord te bewijzen.

DINSDAG 20 DECEMBER - Paul Herygers vs. Niels Albert
Het crosseizoen draait op volle toeren en op dinsdag 20 december spelen twee wereldkampioenen veldrijden tegen elkaar. Paul Herygers werd wereldberoemd in Vlaanderen toen hij in 1994 de regenboogtrui in Koksijde veroverde. Zijn tegenspeler is de laatste Belgische wereldkampioen in het veld: Niels Albert. Door een handblessure had Niels veel tijd om zich uiterst grondig op deze quiz voor te bereiden. Hij hoopt dat dat voldoende is om Paul uit het wiel te rijden.

WOENSDAG 21 DECEMBER - Astrid Bryan vs. Bart De Wever
Op woensdag 21 december wordt er een Antwerpse derby uitgevochten. Mediafenomeen Astrid Bryan uit Merksem neemt het die dag op tegen de populairste politicus van Deurne: Bart De Wever. Voor Astrid is het haar quizdebuut. Ze is vereerd om tegen Bart De Wever te spelen omdat 'mama en papa allebei megafan zijn van den Bart'. Uitgerekend op zijn 41ste verjaardag hoopt De Wever zichzelf een klinkende overwinning cadeau te doen.

DONDERDAG 22 DECEMBER - Bent Van Looy vs. Tatyana Beloy
Bent Van Looy heeft een band met Blokken.    Hij    componeerde    de begingeneriek die sinds dit seizoen gebruikt wordt. Het is met veel plezier dat hij dat muziekje aanhoort van op zijn deelnemersstoel in het 'Blokken'-decor. Zijn tegenspeelster op donderdag 22 december is Tatyana Beloy. Zij is sinds ruim drie maanden aan de slag als reporter voor Vlaanderen vakantieland. Van het Meetjesland naar de Blokken-studio is voor Tatyana maar een kleine stap.

VRIJDAG 23 DECEMBER - Yves Leterme vs. Linda De Win
Voormalig premier Yves Leterme en Villa politica-presentatrice Linda De Win sluiten op vrijdag 23 december de speciale 'Blokken for Life'-week af. De voormalige winnares van 'De Slimste Mens' ter wereld heeft toch een klein beetje angst voor het gevreesde 'Blokken'-bord. Yves Leterme kwam even over en weer vanuit Parijs om zijn goed hart te tonen en voor één keer met heel veel plezier op lastige vragen te antwoorden.

Ook kijkers kunnen helpen
Ook de kijkers kunnen de actie van 'Blokken' steunen. Een sms'je voor het kijkersspel kost uitzonderlijk 1 euro. De opbrengst daarvan gaat naar 'Music for Life'.

'Blokken for Life', van maandag 19 december tot en met vrijdag 23 december om 18.30 uur op Eén.

DOSSIER: Music for Life 2011

volledig dossier
musicforlife

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers