Fictiereeks 'De Twaalf' wereldwijd verkocht

maandag 14 oktober 2019
Foto: Eén - © Thomas Nolf - VRT - Eyeworks 2019

In Cannes is zopas MIPCOM, de grootste televisiebeurs wereldwijd, van start gegaan. Internationale distributeur Federation Entertainment zet er 'De Twaalf', de nieuwe fictiereeks van En en Eyeworks, in de etalage, maar ondertussen zijn de uitzendrechten al wereldwijd uitverkocht.

Zo zal de reeks onder andere te zien zijn in Australië, Nieuw-Zeeland, Spanje en Frankrijk.


Vorige week tijdens CONNeXT in Gent kondigde het fictieplatform 'Walter Presents UK' (een samenwerking met het Britse Channel 4) ook al aan dat ze de rechten op 'De Twaalf' hadden verworven voor het Verenigd Koninkrijk.

Het is uniek dat een reeks verkocht wordt aan diverse platformen en omroepen in verschillende regio's wereldwijd, in plaats van aan slechts één partij voor wereldwijde vertoning. En dat voor er nog maar 1 minuut van de reeks is uitgezonden.

Olivier Goris, netmanager Eén: 'Super dat 'De Twaalf' wereldwijd is uitverkocht. De internationale interesse voor de reeks is vooral te danken aan de unieke invalshoek en de hoge kwaliteitsstandaard. Hierin slagen we enkel door samen te werken met andere Vlaamse mediabedrijven, omroepen en productiehuizen én door de steun van het VAF/Mediafonds, de taxshelter-regeling of buitenlandse investeerders. De laatste jaren heeft fictie in ons land door deze inspanningen een enorme stimulans gekregen. Kwalitatief leveren onze merken elke keer opnieuw echte pareltjes af. Dat is voor de Eén-reeks 'De Twaalf' niet anders.'

'De Twaalf' is eerst te zien op Eén, vanaf zondagavond 3 november. Dinsdag 15 oktober gaat de reeks in Belgische première op Film Fest Gent.

Straffe fictiereeks rond ophefmakend assisenproces
'De Twaalf' is een hedendaagse karakterreeks die draait rond een volksjury in een Belgisch assisenproces. Twaalf burgers worden opgeroepen als juryleden van een ophefmakende moordzaak. Ze moeten beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van de beschuldigde. Ook het leven van de juryleden neemt een hele nieuwe wending.

'De Twaalf' kan rekenen op een cast met grote namen zoals Josse De Pauw, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen en Maaike Cafmeyer, die de beschuldigde schooldirectrice speelt. Maaike Neuville, Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Zouzou Ben Chikha, Piet De Praitere en Peter Gorissen kruipen in de huid van de juryleden.

Het scenario is geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, die eerder al voor 'Beau Séjour' zorgden. De regie is in handen van Wouter Bouvijn. De reeks werd geproduceerd door Eyeworks voor Eén, met de steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax Shelter in samenwerking met Scio Productions.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers