'Fata Morgana': Koksijde is 4-sterren gemeente

zondag 3 september 2006

Koksijde kreeg de eer om als laatste gemeente vijf sterren in de wacht te slepen voor het En-programma 'Fata Morgana'. Acteurs Kevin Janssens en Ludo Busschots daagden de gemeente uit om zich volledig te transformeren in een 'Windkracht 10'-decor. Het lukte de gemeente uiteindelijk om vier sterren binnen te halen en daarmee het 'Fata Morgana'-seizoen af te sluiten.

O


m de eerste ster binnen te halen moest er de grootste reanimatiecursus ooit georganiseerd worden. Niet makkelijk als je weet dat het officile record op 2121 leerlingen staat. Er moest ook een Ticker-Tape-Parade georganiseerd worden met minstens 100 mensen uit alle eerder uitgezonden afleveringen van 'Fata Morgana'. 500 kikvorsmannen die tegelijkertijd uit het water komen, konden voor een derde ster zorgen. Er moest voor een indrukwekkende, swingende demonstratie van hulpdiensen gezorgd worden. Hierbij moesten dus brandweer, politie, Rode Kruis en redders aanwezig zijn. Tot slot moest er met minstens 3000 mensen een levende boodschap in woorden op het zand gemaakt worden.

Koksijde kon toch vier sterren bemachtigen. Vooral de laatste was er een die meer dan verdiend was. Meer dan 3400 mensen vormden de boodschap 'Bedankt Fata Morgana' op het strand.

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers