'Fata Morgana': Koksijde is 4-sterren gemeente

zondag 3 september 2006

Koksijde kreeg de eer om als laatste gemeente vijf sterren in de wacht te slepen voor het En-programma 'Fata Morgana'. Acteurs Kevin Janssens en Ludo Busschots daagden de gemeente uit om zich volledig te transformeren in een 'Windkracht 10'-decor. Het lukte de gemeente uiteindelijk om vier sterren binnen te halen en daarmee het 'Fata Morgana'-seizoen af te sluiten.

O


m de eerste ster binnen te halen moest er de grootste reanimatiecursus ooit georganiseerd worden. Niet makkelijk als je weet dat het officile record op 2121 leerlingen staat. Er moest ook een Ticker-Tape-Parade georganiseerd worden met minstens 100 mensen uit alle eerder uitgezonden afleveringen van 'Fata Morgana'. 500 kikvorsmannen die tegelijkertijd uit het water komen, konden voor een derde ster zorgen. Er moest voor een indrukwekkende, swingende demonstratie van hulpdiensen gezorgd worden. Hierbij moesten dus brandweer, politie, Rode Kruis en redders aanwezig zijn. Tot slot moest er met minstens 3000 mensen een levende boodschap in woorden op het zand gemaakt worden.

Koksijde kon toch vier sterren bemachtigen. Vooral de laatste was er een die meer dan verdiend was. Meer dan 3400 mensen vormden de boodschap 'Bedankt Fata Morgana' op het strand.

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Vijftig jaar geleden leerden de bezielers van Abba elkaar kennen, veertig jaar geleden gaven ze hun laatste concert en twintig jaar geleden werd de musical 'Mamma Mia!' een wereldwijd fenomeen. De bandleden krijgen de kans om hun verhaal te vertellen, een verhaal dat begon nog voor Abba echt is ontstaan. Alle grote hits passeren de revue, afgewisseld met interviews met de vier bandleden en talloze andere artiesten en nooit eerder vertoond beeldmateriaal, onder meer van 'Mamma Mia!'.

'ABBA Forever: The Winner Takes It All', om 21.35 uur op En.

Dossiers