'Extra Time': de nieuwe voetbaltalkshow van Canvas

dinsdag 28 juli 2009

Op vrijdag 31 juli gaat de nieuwe voetbalcompetitie van start. Het belooft een spannend voetbaljaar te worden, met slechts 16 ploegen in eerste klasse en voor het eerst een play off-systeem. Er zal dus weer heel wat te vertellen zijn over het voetbal, en dat komt goed uit, want op Canvas is er voortaan 'Extra Time', met Frank Raes en Filip Joos.

V


oor uitgebreide wedstrijdverslagen kan de voetballiefhebber op vrijdag, zaterdag en zondag terecht bij 'Studio 1' op En. Maar mag het iets meer zijn, dan is er natuurlijk Canvas. De titel 'Extra Time' verwijst uiteraard naar het voetbalbegrip, maar ook naar de verlenging van het voetbalweekend tot maandag en naar het surplus aan informatie van de gesprekken in het programma. En natuurlijk bevat de titel ook een knipoog naar het legendarische sportprogramma van de BRT in de jaren '80, die gloriejaren van het Belgische voetbal.

Tijd voor een goed gesprek
Aan de gesprekstafel in hun studio met live publiek ontvangen Frank en Filip wekelijks vier tot vijf gasten uit de hete voetbalactualiteit. Het kan gaan om spelers, trainers, analisten of al wie de voorbije tijd een opvallende rol heeft gespeeld in het (inter)nationale voetbal. De opnames gebeuren in de vooravond, zodat ook anderstalige gasten kunnen worden uitgenodigd en ondertiteld.

De sfeer en de authenticiteit van een voetbalstadion uit de jaren '80 stond centraal bij het ontwerp van het decor. Er zijn twee interviewsets:

Centraal in de studio staat tussen de tribunes de grote interviewtafel waar Frank en Filip samen wekelijks twee gesprekken hebben met telkens twee of drie gasten (vier of vijf in totaal). Een onderwerp aanraken tijdens een gesprek zal daarbij een heel nieuwe betekenis krijgen, want aan de centrale gesprekstafel is een belangrijke bijrol weggelegd voor een touchscreen dat in die tafel is verwerkt. In dat scherm worden wekelijks een massa beeldfragmenten gestopt: uit het rijke voetbalarchief van de VRT, maar vooral ook van de voorbije speeldag: opvallende spelfases, quotes, beklijvende momenten. Frank en Filip hebben op die manier heel wat illustratiemateriaal voor hun gesprek, en ze kunnen die beelden letterlijk eigenhandig starten wanneer de situatie erom vraagt. Zo hoeven ze de interviews niet te sturen langs beelden of fases waarvan de volgorde vooraf vastligt, maar krijgen ze een grote vrijheid om de gesprekken de richting te laten uitgaan waarin ze spontaan evolueren.

Tussen die twee 'tafelgesprekken' in is er ook nog een langer gesprek met n mystery guest. Die wordt aan het begin van het programma op speelse wijze al even voorgesteld aan de kijkers: in een fotocabine krijgt hij een aantal ja/neen-vragen voorgeschoteld. Na de laatste vraag wordt een foto genomen, waardoor de figuur in kwestie herkenbaar wordt (voor de kijkers die hem aan de hand van de vragen nog niet hadden ontmaskerd). Later in het programma volgt een gesprek met deze gast in de tweede interviewset: in de catacomben van de studio is namelijk ook nog een kleedkamer voorzien  die voor 'intiemere' interviews wordt gebruikt. Daar praten Frank of Filip met de mystery guest. Het kan gaan om belangrijke figuren uit het voetbal, maar even goed om een minder bekende voetballer met een uniek verhaal.

Extra
Naast de gesprekken bevat 'Extra Time' ook nog enkele extra rubrieken die wekelijks terugkomen:

Zo maakt 'Extra Time' wekelijks een bloemlezing van de Strafste beelden van het weekend. Daarbij gaat het niet alleen om wedstrijdbeelden, maar ook om overenthousiaste stadionomroepers, vreemde mascottes en andere opvallende verschijnselen in en om onze voetbalstadions. Er worden verbanden gelegd met de voorbije speeldagen maar ook met analoge verhalen uit het verre voetbalverleden.

Daarnaast gaat Chris Van den Abeele elke maandag op pad met een missie: hij zoekt de meest onfortuinlijke speler van het afgelopen weekend op om de betrokkene op zijn geheel eigen manier een hart onder de riem te steken.

'Extra Time', vanaf maandag 3 augustus wekelijks omstreeks 22.10 uur op Canvas.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Johny Voners als Xavier in 'F.C. De Kampioenen' (foto: Eén - © VRT 2020)

Carmen leest in haar 'vakliteratuur' dat heel wat mannen vreemd gaan tijdens de zwangerschap, en zij is er van overtuigd dat Marc tot dat verfoeilijk gezelschap behoort. Aangezien ze op hoongelach onthaald wordt met haar theorie, besluit ze zelf het bewijs te leveren. Ze bestookt Marc met erotische fanmail en intieme geschenken, zeer tot ongenoegen van haar doelwit. Wanneer Marc Pol bij de zaak betrekt om zijn 'grootste fan' te ontmoedigen, en Fernand ontdekt dat Carmen blijkbaar een relatie met Marc op het oog heeft, gaan de poppen echt aan het dansen. Maurice maakt zich zorgen dat hij en Pascale hun tijd niet goed genoeg gebruiken, en hij overtuigt haar om volgens een vast schema te gaan leven dat hun een maximum aan quality time zal verzekeren. Maar al gauw wordt het schema een doel, eerder dan een middel voor Maurice...

'F.C. De Kampioenen', om 19.45 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 02:15
  Journaallus
  08:00
  Radio 2 op n
 • 00:25
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 23:25
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 02:35
  Qmusic
  05:30
  Brandweerman Sam
 • 01:45
  Geen uitzending
  16:50
  Sturm der Liebe
 • 01:20
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 02:35
  Geen Uitzending
  03:40
  Onderbreking
 • 20:25
  TV krant VTMKIDS
  05:50
  Thomas de Trein
 • 00:45
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 01:45
  Geen uitzending
  08:00
  Nuances
 • 01:00
  Geen uitzending
  07:20
  Splitting up together
 • 01:45
  Stolen
  03:15
  Border Force USA: The Bridges
 • 01:05
  Zenderonderbreking
  07:35
  Hello Goodbye NL
 • 03:00
  KLAAR IN 20 minuten
  03:25
  Steffi 's Healthy Pleasures
 • 20:35
  Herhalingslus
  09:00
  Z-Extra Debat Zorgnet Icuro "Ziekenhuisfinanciering"
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 02:35
  Het zelfbouwhuis
  03:14
  Houten zonneterras 1
 • 03:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 03:00
  Europa League: Olympiakos - Arsenal
  04:47
  Wta 500
 • 02:20
  Peaky Blinders
  03:15
  The Last Kingdom
 • 02:55
  Storage Hunters
  06:00
  Laugh Out Loud
 • 02:45
  NOS Journaal
  05:55
  Nederland in beweging
 • 02:50
  Nieuwsuur
  07:10
  NOS Journaal
 • 01:47
  TekstTV
  06:50
  Tik Tak