'Extra Time': de nieuwe voetbaltalkshow van Canvas

dinsdag 28 juli 2009

Op vrijdag 31 juli gaat de nieuwe voetbalcompetitie van start. Het belooft een spannend voetbaljaar te worden, met slechts 16 ploegen in eerste klasse en voor het eerst een play off-systeem. Er zal dus weer heel wat te vertellen zijn over het voetbal, en dat komt goed uit, want op Canvas is er voortaan 'Extra Time', met Frank Raes en Filip Joos.

V


oor uitgebreide wedstrijdverslagen kan de voetballiefhebber op vrijdag, zaterdag en zondag terecht bij 'Studio 1' op Eén. Maar mag het iets meer zijn, dan is er natuurlijk Canvas. De titel 'Extra Time' verwijst uiteraard naar het voetbalbegrip, maar ook naar de verlenging van het voetbalweekend tot maandag en naar het surplus aan informatie van de gesprekken in het programma. En natuurlijk bevat de titel ook een knipoog naar het legendarische sportprogramma van de BRT in de jaren '80, die gloriejaren van het Belgische voetbal.

Tijd voor een goed gesprek
Aan de gesprekstafel in hun studio met live publiek ontvangen Frank en Filip wekelijks vier tot vijf gasten uit de hete voetbalactualiteit. Het kan gaan om spelers, trainers, analisten of al wie de voorbije tijd een opvallende rol heeft gespeeld in het (inter)nationale voetbal. De opnames gebeuren in de vooravond, zodat ook anderstalige gasten kunnen worden uitgenodigd en ondertiteld.

De sfeer en de authenticiteit van een voetbalstadion uit de jaren '80 stond centraal bij het ontwerp van het decor. Er zijn twee interviewsets:

Centraal in de studio staat tussen de tribunes de grote interviewtafel waar Frank en Filip samen wekelijks twee gesprekken hebben met telkens twee of drie gasten (vier of vijf in totaal). Een onderwerp aanraken tijdens een gesprek zal daarbij een heel nieuwe betekenis krijgen, want aan de centrale gesprekstafel is een belangrijke bijrol weggelegd voor een touchscreen dat in die tafel is verwerkt. In dat scherm worden wekelijks een massa beeldfragmenten gestopt: uit het rijke voetbalarchief van de VRT, maar vooral ook van de voorbije speeldag: opvallende spelfases, quotes, beklijvende momenten. Frank en Filip hebben op die manier heel wat illustratiemateriaal voor hun gesprek, en ze kunnen die beelden letterlijk eigenhandig starten wanneer de situatie erom vraagt. Zo hoeven ze de interviews niet te sturen langs beelden of fases waarvan de volgorde vooraf vastligt, maar krijgen ze een grote vrijheid om de gesprekken de richting te laten uitgaan waarin ze spontaan evolueren.

Tussen die twee 'tafelgesprekken' in is er ook nog een langer gesprek met één mystery guest. Die wordt aan het begin van het programma op speelse wijze al even voorgesteld aan de kijkers: in een fotocabine krijgt hij een aantal ja/neen-vragen voorgeschoteld. Na de laatste vraag wordt een foto genomen, waardoor de figuur in kwestie herkenbaar wordt (voor de kijkers die hem aan de hand van de vragen nog niet hadden ontmaskerd). Later in het programma volgt een gesprek met deze gast in de tweede interviewset: in de catacomben van de studio is namelijk ook nog een kleedkamer voorzien  die voor 'intiemere' interviews wordt gebruikt. Daar praten Frank of Filip met de mystery guest. Het kan gaan om belangrijke figuren uit het voetbal, maar even goed om een minder bekende voetballer met een uniek verhaal.

Extra
Naast de gesprekken bevat 'Extra Time' ook nog enkele extra rubrieken die wekelijks terugkomen:

Zo maakt 'Extra Time' wekelijks een bloemlezing van de Strafste beelden van het weekend. Daarbij gaat het niet alleen om wedstrijdbeelden, maar ook om overenthousiaste stadionomroepers, vreemde mascottes en andere opvallende verschijnselen in en om onze voetbalstadions. Er worden verbanden gelegd met de voorbije speeldagen maar ook met analoge verhalen uit het verre voetbalverleden.

Daarnaast gaat Chris Van den Abeele elke maandag op pad met een missie: hij zoekt de meest onfortuinlijke speler van het afgelopen weekend op om de betrokkene op zijn geheel eigen manier een hart onder de riem te steken.

'Extra Time', vanaf maandag 3 augustus wekelijks omstreeks 22.10 uur op Canvas.


DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VTM GOLD

Lucas en Vic bezoeken wetsdokter Roos Missiaen en haar vriendin Anneke in de Ardennen om er te genieten van enkele dagen verdiende rust. Dit plan wordt brutaal verstoord door Nick, de vermoedelijke moordenaar van Hubert Rogiers en zijn dochter Delphine. Hij is kunnen ontsnappen en is naar de Ardennen getrokken. Meer zelfs, hij houdt Vic gegijzeld. In een telefoontje laat hij Lucas weten dat Vic pas wordt vrijgelaten als Frieda Rogiers haar beschuldiging intrekt. Hij houdt ook hardnekkig vol dat hij niets met de dubbele moord te maken heeft. Maar wie heeft het dan wel gedaan?

'Rupel', om 19.50 (3 afleveringen) op VTM GOLD.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Journaallus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 00:00
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen Uitzending
  05:55
  Maya!
 • 02:50
  Geen uitzending
  07:10
  Don't Tell the Bride
 • 01:20
  Onderbreking
  11:55
  The Kids Are Alright
 • 02:00
  Geen Uitzending
  11:30
  Le Petit Baigneur
 • 20:00
  VTMKIDS nachtloop 2022
  06:10
  Littlest Pet Shop: A World of Our Own
 • 00:25
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 05:00
  Geen uitzending
  07:40
  Feest van eigen bodem
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:50
  FBI: Most Wanted
 • 03:55
  LOOP Play6
  06:00
  NRJ Night
 • 05:00
  Zenderonderbreking
  08:05
  In het spoor van de dader
 • 05:00
  Het weekmenu
  05:35
  Toasted on Wheels!
 • 19:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 01:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 05:24
  Het zelfbouwhuis
  05:45
  De ambachter
 • 05:00
  Het Gesprek - Hilde Crevits
  05:30
  De Koepelzaal
 • 05:25
  Kantine
  07:00
  Midmid
 • 04:45
  Hope Street
  05:30
  Ghosts
 • 05:10
  Family Guy
  05:50
  Laugh Out Loud
 • 02:58
  NOS Journaal (laat)
  06:00
  Droomhuis gezocht
 • 01:22
  Nieuwsuur
  06:56
  De kist
 • 04:31
  TekstTV
  05:33
  Bo Bear