'Extra Time': de nieuwe voetbaltalkshow van Canvas

dinsdag 28 juli 2009

Op vrijdag 31 juli gaat de nieuwe voetbalcompetitie van start. Het belooft een spannend voetbaljaar te worden, met slechts 16 ploegen in eerste klasse en voor het eerst een play off-systeem. Er zal dus weer heel wat te vertellen zijn over het voetbal, en dat komt goed uit, want op Canvas is er voortaan 'Extra Time', met Frank Raes en Filip Joos.

V


oor uitgebreide wedstrijdverslagen kan de voetballiefhebber op vrijdag, zaterdag en zondag terecht bij 'Studio 1' op En. Maar mag het iets meer zijn, dan is er natuurlijk Canvas. De titel 'Extra Time' verwijst uiteraard naar het voetbalbegrip, maar ook naar de verlenging van het voetbalweekend tot maandag en naar het surplus aan informatie van de gesprekken in het programma. En natuurlijk bevat de titel ook een knipoog naar het legendarische sportprogramma van de BRT in de jaren '80, die gloriejaren van het Belgische voetbal.

Tijd voor een goed gesprek
Aan de gesprekstafel in hun studio met live publiek ontvangen Frank en Filip wekelijks vier tot vijf gasten uit de hete voetbalactualiteit. Het kan gaan om spelers, trainers, analisten of al wie de voorbije tijd een opvallende rol heeft gespeeld in het (inter)nationale voetbal. De opnames gebeuren in de vooravond, zodat ook anderstalige gasten kunnen worden uitgenodigd en ondertiteld.

De sfeer en de authenticiteit van een voetbalstadion uit de jaren '80 stond centraal bij het ontwerp van het decor. Er zijn twee interviewsets:

Centraal in de studio staat tussen de tribunes de grote interviewtafel waar Frank en Filip samen wekelijks twee gesprekken hebben met telkens twee of drie gasten (vier of vijf in totaal). Een onderwerp aanraken tijdens een gesprek zal daarbij een heel nieuwe betekenis krijgen, want aan de centrale gesprekstafel is een belangrijke bijrol weggelegd voor een touchscreen dat in die tafel is verwerkt. In dat scherm worden wekelijks een massa beeldfragmenten gestopt: uit het rijke voetbalarchief van de VRT, maar vooral ook van de voorbije speeldag: opvallende spelfases, quotes, beklijvende momenten. Frank en Filip hebben op die manier heel wat illustratiemateriaal voor hun gesprek, en ze kunnen die beelden letterlijk eigenhandig starten wanneer de situatie erom vraagt. Zo hoeven ze de interviews niet te sturen langs beelden of fases waarvan de volgorde vooraf vastligt, maar krijgen ze een grote vrijheid om de gesprekken de richting te laten uitgaan waarin ze spontaan evolueren.

Tussen die twee 'tafelgesprekken' in is er ook nog een langer gesprek met n mystery guest. Die wordt aan het begin van het programma op speelse wijze al even voorgesteld aan de kijkers: in een fotocabine krijgt hij een aantal ja/neen-vragen voorgeschoteld. Na de laatste vraag wordt een foto genomen, waardoor de figuur in kwestie herkenbaar wordt (voor de kijkers die hem aan de hand van de vragen nog niet hadden ontmaskerd). Later in het programma volgt een gesprek met deze gast in de tweede interviewset: in de catacomben van de studio is namelijk ook nog een kleedkamer voorzien  die voor 'intiemere' interviews wordt gebruikt. Daar praten Frank of Filip met de mystery guest. Het kan gaan om belangrijke figuren uit het voetbal, maar even goed om een minder bekende voetballer met een uniek verhaal.

Extra
Naast de gesprekken bevat 'Extra Time' ook nog enkele extra rubrieken die wekelijks terugkomen:

Zo maakt 'Extra Time' wekelijks een bloemlezing van de Strafste beelden van het weekend. Daarbij gaat het niet alleen om wedstrijdbeelden, maar ook om overenthousiaste stadionomroepers, vreemde mascottes en andere opvallende verschijnselen in en om onze voetbalstadions. Er worden verbanden gelegd met de voorbije speeldagen maar ook met analoge verhalen uit het verre voetbalverleden.

Daarnaast gaat Chris Van den Abeele elke maandag op pad met een missie: hij zoekt de meest onfortuinlijke speler van het afgelopen weekend op om de betrokkene op zijn geheel eigen manier een hart onder de riem te steken.

'Extra Time', vanaf maandag 3 augustus wekelijks omstreeks 22.10 uur op Canvas.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Carl Hamilton keert terug naar Stockholm na een geheim CIA-programma in de VS op het moment dat de stad geteisterd wordt door terrorisme. Kristin en Birger van de Zweedse geheime dienst SPO jagen op de terroristen. In Rusland wordt een man vermoord die zijn vriendin Elena nog net weet te vertellen dat ze in Zweden op zoek moet naar een man, Norling genaamd. In Stockholm krijgt Hamilton een speciale rol naast zijn functie bij de CIA. Vanaf nu is hij officieel dubbelagent.

'Hamilton', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:40
  Internal affairs
  01:30
  Iedereen beroemd
 • 00:10
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 22:30
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 00:25
  Private Practice
  01:10
  Geen Uitzending
 • 00:35
  Achter gesloten deuren
  01:25
  Geen uitzending
 • 00:50
  Onderbreking
  11:10
  The Bold Type
 • 00:40
  Geen Uitzending
  12:45
  Little Man
 • 20:30
  TV krant VTMKIDS
  05:35
  Brandweerman Sam
 • 00:25
  CAZ2 loop
  06:00
  Joe
 • 00:20
  Geen uitzending
  08:50
  De Wereld op je Bord
 • 00:30
  Masterchef USA
  01:20
  Geen uitzending
 • 00:55
  Night watch
  01:40
  A Nightmare on Elm Street
 • 00:55
  Winters grillen
  01:15
  Vlaanderen Kookt
 • 20:45
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 00:58
  Inox trappen
  01:06
  Badkamer opbouwen 1
 • 01:00
  De Koepelzaal
  18:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
 • 00:30
  Op1
  01:35
  NOS Journaal
 • 00:50
  Nieuwsuur
  08:00
  Blauw bloed
 • 00:15
  De Vooravond
  01:15
  Reizen Waes: Vlaanderen