'De Laatste Show' vanaf maandag terug op En

dinsdag 25 augustus 2009

'De Laatste Show' viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Tien jaar is het geleden dat 'De Laatste Show'-band voor het eerst ten dans speelde. Het was ongeveer tien uur 's avonds en Bruno Wyndaele ontving zijn eerste gasten. In een rode zetel. Die gasten waren Helmut Lotti, Nol Slangen en een Gentse flik. En in de rubriek Jo en Joke zette een zekere Joke Schauvliege haar eerste stappen in de politiek.

T


ien jaar later weten we dat Helmut Lotti die avond in 1999 een pruik droeg. Joke Schauvliege is intussen onze minister van Cultuur, en 'De Laatste Show' begint straks aan zijn elfde seizoen. Nog steeds op de tonen van 'De Laatste Show'-band. Maar wel met een gloednieuwe presentator: Michiel Devlieger.

Michiel Devlieger verscheen voor het eerst op televisie in 1994. Je zou het niet meer zeggen, maar hij had een krollenkapsel waar Marouane Fellaini jaloers op zou zijn. Gelukkig beschikte Michiel ook over een flinke dosis improvisatietalent. Wat van pas kwam in 'Onvoorziene Omstandigheden' met Mark Uytterhoeven.

Vijftien jaar later weten we dat Michiels kapsel in 'Onvoorziene Omstandigheden' verrassend genoeg gn pruik was. Sindsdien heeft Michiel aan tal van programma's meegewerkt, doorgaans van de soort waar een mens voor thuisblijft: 'Schalkse ruiters', 'De mol', 'De parelvissers' en 'Van vlees en bloed'.

Bij 'De Laatste Show' treedt Michiel in de voetsporen van Frieda Van Wijck, Mark Uytterhoeven en Bruno Wyndaele. Devlieger: "Ik werk graag veel en hard. Al moet ik zeggen dat 'De Laatste Show' wel een erg grote boterham is. Vier keer per week vijftig minuten tv, en dat veertien weken lang: dat is 2.800 minuten tv! Terwijl ik uit een ritme kom waarin we een kleine drie jaar gewerkt hebben aan 350 minuten tv! In je hoofd is dat iets compleet anders. Vergelijk het met iemand die eerst de marathon heeft gelopen en het nu eens wil proberen in de sprint. We zullen zien hoe dat afloopt."

Nieuw in het elfde seizoen!
Wat is er - behalve de presentator - ng nieuw in het elfde seizoen van 'De Laatste Show'?

Om te beginnen het decor. Vorig jaar stonden er zetels, het jaar voordien een tafel. Dit jaar zullen er zetels zijn n een tafel. En ook nog een aparte rubriekset. En het podium van 'De Laatste Show'-band. Dankzij die verschillende sets kan Michiel gasten interviewen waar ze het best tot hun recht komen, naargelang de toon of het thema van het gesprek. Het publiek zit in het midden en verhuist met stoel en al van de ene naar de andere set.

Maar er zijn ook drie nieuwe rubrieken in 'De Laatste Show'.

Niet Nieuw
Wat is er nit nieuw in het nieuwe seizoen van 'De Laatste Show'?

'De Laatste Show'-band
Onder het motto: never change a winning team. Niet weg te denken uit De laatste show: de hardstwerkende rock-'n-rollband op uw televisiescherm: de machtige 'Laatste Show'-band onder leiding van zilveren vos Patrick Riguelle. Zij zullen weer dag na dag tal van muzikanten uit de meest diverse genres op hun eigen en vooral oerdegelijke wijze begeleiden. Jonge belofte of gevestigde waarde: 'De Laatste Show'-band maakt geen onderscheid in rang of stand. Zij doen voor iedereen even hard hun best. En voor Carla Bruni nog net iets harder. En als er geen muzikale gast is, doen ze het zelf wel. Het resultaat is vaak minstens even verbluffend, zo niet ng beter.

Gasten
Geen 'Laatste Show' zonder een goedgevulde zetel. En in tien jaar zijn er wel wat grote namen de revue gepasseerd: van Soeur Emmanuelle tot Dita Von Teese. Van Cecilia Bartoli tot Dave Grohl. Maar ook Ccile de France, Carla Bruni, Simon Vinkenoog, Sharleen Spiteri, Mike Powell, Marianne Faithfull, Luka Bloom, Paul Verhoeven, Jos Manuel Barroso, MC Solaar, Bon Iver, Ray Cokes, Keziah Jones, Stephen Frears, Tyson Gay, Joanna Lumley, Maceo Parker, Ben Kingsley, Richard Virenque, Moby, Michel Fugain, Michael Franti, Chris Isaak, Randy Newman, George Hincapie, Morgan Freeman, Roger Moore, Ike Turner, Jane Birkin, Joe Cocker, Jools Holland & Sam Brown, Kim "This show is blowing my mind!" Cattrall, Julien Clerc, Coolio, Philippe Geluck, Benot Poelvoorde, Luc Besson, Lionel Richie, Tori Amos, Henri Salvador, Joseph Fiennes, Risn Murphy, The Pointer Sisters, Heather Nova, Justine Henin, Tom Jones, Bryan Ferry en Showbizz Bart. Allemaal waren ze ooit te gast in 'De Laatste Show'.

Wie er dit seizoen komt, weten we natuurlijk nog niet. Maar het wordt een boeiende combinatie van groten der aarde en nobele onbekenden.

'De Laatste Show', vanaf maandag 31 augustus, van maandag tot donderdag rond 22.00 uur op En.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Johny Voners als Xavier in 'F.C. De Kampioenen' (foto: Eén - © VRT 2020)

Carmen leest in haar 'vakliteratuur' dat heel wat mannen vreemd gaan tijdens de zwangerschap, en zij is er van overtuigd dat Marc tot dat verfoeilijk gezelschap behoort. Aangezien ze op hoongelach onthaald wordt met haar theorie, besluit ze zelf het bewijs te leveren. Ze bestookt Marc met erotische fanmail en intieme geschenken, zeer tot ongenoegen van haar doelwit. Wanneer Marc Pol bij de zaak betrekt om zijn 'grootste fan' te ontmoedigen, en Fernand ontdekt dat Carmen blijkbaar een relatie met Marc op het oog heeft, gaan de poppen echt aan het dansen. Maurice maakt zich zorgen dat hij en Pascale hun tijd niet goed genoeg gebruiken, en hij overtuigt haar om volgens een vast schema te gaan leven dat hun een maximum aan quality time zal verzekeren. Maar al gauw wordt het schema een doel, eerder dan een middel voor Maurice...

'F.C. De Kampioenen', om 19.45 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 02:15
  Journaallus
  08:00
  Radio 2 op n
 • 00:25
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 23:25
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 02:35
  Qmusic
  05:30
  Brandweerman Sam
 • 01:45
  Geen uitzending
  07:15
  Models in Paris
 • 01:20
  Onderbreking
  10:55
  The Catch
 • 02:35
  Geen Uitzending
  10:50
  Xena, The Warrior Princess
 • 20:25
  TV krant VTMKIDS
  05:50
  Thomas de Trein
 • 00:45
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 01:45
  Geen uitzending
  08:00
  Nuances
 • 01:00
  Geen uitzending
  07:20
  Splitting up together
 • 01:45
  Stolen
  03:15
  Border Force USA: The Bridges
 • 01:05
  Zenderonderbreking
  07:35
  Hello Goodbye NL
 • 02:35
  Feest van eigen bodem
  03:00
  KLAAR IN 20 minuten
 • 20:35
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Summer Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 02:35
  Het zelfbouwhuis
  03:14
  Houten zonneterras 1
 • 02:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 01:15
  Europa League: Lille - Ajax
  03:00
  Europa League: Olympiakos - Arsenal
 • 02:20
  Peaky Blinders
  03:15
  The Last Kingdom
 • 02:30
  Storage Hunters
  06:00
  Laugh Out Loud
 • 02:25
  NOS Journaal
  05:55
  Nederland in beweging
 • 02:00
  Nieuwsuur
  07:00
  Uitgepreekt
 • 01:47
  TekstTV
  06:30
  Pingu