'De Laatste Show' vanaf maandag terug op En

dinsdag 25 augustus 2009

'De Laatste Show' viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Tien jaar is het geleden dat 'De Laatste Show'-band voor het eerst ten dans speelde. Het was ongeveer tien uur 's avonds en Bruno Wyndaele ontving zijn eerste gasten. In een rode zetel. Die gasten waren Helmut Lotti, Nol Slangen en een Gentse flik. En in de rubriek Jo en Joke zette een zekere Joke Schauvliege haar eerste stappen in de politiek.

T


ien jaar later weten we dat Helmut Lotti die avond in 1999 een pruik droeg. Joke Schauvliege is intussen onze minister van Cultuur, en 'De Laatste Show' begint straks aan zijn elfde seizoen. Nog steeds op de tonen van 'De Laatste Show'-band. Maar wel met een gloednieuwe presentator: Michiel Devlieger.

Michiel Devlieger verscheen voor het eerst op televisie in 1994. Je zou het niet meer zeggen, maar hij had een krollenkapsel waar Marouane Fellaini jaloers op zou zijn. Gelukkig beschikte Michiel ook over een flinke dosis improvisatietalent. Wat van pas kwam in 'Onvoorziene Omstandigheden' met Mark Uytterhoeven.

Vijftien jaar later weten we dat Michiels kapsel in 'Onvoorziene Omstandigheden' verrassend genoeg gn pruik was. Sindsdien heeft Michiel aan tal van programma's meegewerkt, doorgaans van de soort waar een mens voor thuisblijft: 'Schalkse ruiters', 'De mol', 'De parelvissers' en 'Van vlees en bloed'.

Bij 'De Laatste Show' treedt Michiel in de voetsporen van Frieda Van Wijck, Mark Uytterhoeven en Bruno Wyndaele. Devlieger: "Ik werk graag veel en hard. Al moet ik zeggen dat 'De Laatste Show' wel een erg grote boterham is. Vier keer per week vijftig minuten tv, en dat veertien weken lang: dat is 2.800 minuten tv! Terwijl ik uit een ritme kom waarin we een kleine drie jaar gewerkt hebben aan 350 minuten tv! In je hoofd is dat iets compleet anders. Vergelijk het met iemand die eerst de marathon heeft gelopen en het nu eens wil proberen in de sprint. We zullen zien hoe dat afloopt."

Nieuw in het elfde seizoen!
Wat is er - behalve de presentator - ng nieuw in het elfde seizoen van 'De Laatste Show'?

Om te beginnen het decor. Vorig jaar stonden er zetels, het jaar voordien een tafel. Dit jaar zullen er zetels zijn n een tafel. En ook nog een aparte rubriekset. En het podium van 'De Laatste Show'-band. Dankzij die verschillende sets kan Michiel gasten interviewen waar ze het best tot hun recht komen, naargelang de toon of het thema van het gesprek. Het publiek zit in het midden en verhuist met stoel en al van de ene naar de andere set.

Maar er zijn ook drie nieuwe rubrieken in 'De Laatste Show'.

Niet Nieuw
Wat is er nit nieuw in het nieuwe seizoen van 'De Laatste Show'?

'De Laatste Show'-band
Onder het motto: never change a winning team. Niet weg te denken uit De laatste show: de hardstwerkende rock-'n-rollband op uw televisiescherm: de machtige 'Laatste Show'-band onder leiding van zilveren vos Patrick Riguelle. Zij zullen weer dag na dag tal van muzikanten uit de meest diverse genres op hun eigen en vooral oerdegelijke wijze begeleiden. Jonge belofte of gevestigde waarde: 'De Laatste Show'-band maakt geen onderscheid in rang of stand. Zij doen voor iedereen even hard hun best. En voor Carla Bruni nog net iets harder. En als er geen muzikale gast is, doen ze het zelf wel. Het resultaat is vaak minstens even verbluffend, zo niet ng beter.

Gasten
Geen 'Laatste Show' zonder een goedgevulde zetel. En in tien jaar zijn er wel wat grote namen de revue gepasseerd: van Soeur Emmanuelle tot Dita Von Teese. Van Cecilia Bartoli tot Dave Grohl. Maar ook Ccile de France, Carla Bruni, Simon Vinkenoog, Sharleen Spiteri, Mike Powell, Marianne Faithfull, Luka Bloom, Paul Verhoeven, Jos Manuel Barroso, MC Solaar, Bon Iver, Ray Cokes, Keziah Jones, Stephen Frears, Tyson Gay, Joanna Lumley, Maceo Parker, Ben Kingsley, Richard Virenque, Moby, Michel Fugain, Michael Franti, Chris Isaak, Randy Newman, George Hincapie, Morgan Freeman, Roger Moore, Ike Turner, Jane Birkin, Joe Cocker, Jools Holland & Sam Brown, Kim "This show is blowing my mind!" Cattrall, Julien Clerc, Coolio, Philippe Geluck, Benot Poelvoorde, Luc Besson, Lionel Richie, Tori Amos, Henri Salvador, Joseph Fiennes, Risn Murphy, The Pointer Sisters, Heather Nova, Justine Henin, Tom Jones, Bryan Ferry en Showbizz Bart. Allemaal waren ze ooit te gast in 'De Laatste Show'.

Wie er dit seizoen komt, weten we natuurlijk nog niet. Maar het wordt een boeiende combinatie van groten der aarde en nobele onbekenden.

'De Laatste Show', vanaf maandag 31 augustus, van maandag tot donderdag rond 22.00 uur op En.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

‘Dancing Dimi: Game On!’

Dimitri Van den Bergh is de grootste dartsbelofte van ons land. Tot een gescheurde kruisband roet in het eten strooit. Te midden van een overvolle dartsagenda gaat 'Dancing Dimi' onder het mes. Geraakt hij tijdig gerevalideerd om 24 dagen na zijn operatie terug op het hoogste niveau van de UK Open te staan?

'Dancing Dimi: Game On', om 20.15 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:05
  Het weer (avond)
  20:10
  Thuis
 • 20:00
  Terzake
  20:30
  Sporza: de Cup
 • 20:00
  Geen uitzending
  20:15
  Het journaal met VGT
 • 20:05
  Familie
  20:40
  Game of Talents
 • 17:40
  Croky Cup
  20:15
  Dancing Dimi: Game On
 • 19:45
  S.W.A.T.
  20:40
  The Interpreter
 • 19:45
  Anger Management
  20:10
  Flodder
 • 20:00
  Het Middelbaar
  20:10
  Wakandy
 • 19:25
  Sturm der Liebe
  20:15
  America's Funniest Home Video's
 • 19:50
  Dag dokter
  20:30
  De Bachelorette
 • 19:50
  Shopping Queens
  20:35
  Blended
 • 19:40
  Highway Thru Hell Canada
  20:35
  NCIS: Los Angeles
 • 19:45
  Het Weekmenu - reeks 2
  20:40
  KLAAR IN 20 minuten
 • 20:00
  Z-Nieuws
  20:25
  Z-Industry Factory of the future
 • 20:00
  In levende lijve
  21:00
  Zeg Dat Het Niet Waar Is
 • 19:51
  Bureau op schragen
  20:08
  Badkamer opbouwen 1
 • 20:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 20:00
  NOS Journaal
  20:35
  Nieuwe boeren
 • 19:55
  Per seconde wijzer
  20:30
  Erik Scherder Onderzoekt
 • 19:25
  First dates
  20:25
  Keuringsdienst van Waarde