Christophe Stienlet vervoegt 'Foute Vrienden' in derde seizoen op 2BE - VIDEO

zaterdag 12 september 2015

De 'Foute Vrienden' zijn vanaf zondag 13 september fouter dan ooit terug bij 2BE met een gloednieuw derde seizoen. Na twee seizoenen vol gênante grappen, beschamende straffen én een gesmaakte passage op het witte doek, introduceren Begijn Le Bleu, Jeron Dewulf en Thomas Smith in dit derde seizoen hun nieuwste 'Foute Vriend': nieuwkomer Christophe – ook wel gekend als Bartje van 'Schuif Af' – Stienlet.

Christophe kon zich in de Foute Vrienden-film al bewijzen en wordt dit seizoen met veel leedvermaak en pijnlijk gênante momenten opgenomen in de groep. Of hij nog spijt zal krijgen van zijn rol als 'Foute Vriend', zal nog moeten blijken…


Ook in het derde seizoen blijft de vertrouwde formule van 'Foute Vrienden' ongewijzigd. Om de beurt worden de Vrienden het veld ingestuurd en moeten ze niets anders doen dan gehoorzamen aan de bevelen van de anderen. Wie het minste lef toont, wordt genadeloos gestraft.

Geen plek in Vlaanderen is nog veilig voor de vier Vrienden in dit nieuwe seizoen: ze worden ingezet als militairen in La Roche, verkopen pralines in Brussel, staan in voor de verhuur van kajaks in Durbuy en worden bloemenverkopers in het Nederlandse Tilburg. En hoe zou het intussen met de vader van Begijn zijn, die al eens opdook in het tweede seizoen?

Het nieuwe seizoen van 'Foute Vrienden' start op zondag 13 september om 20.30 uur. Iedere donderdag om 20.35 uur herhaalt 2BE de aflevering van zondag. Het nieuwe seizoen van 'Foute Vrienden' wordt diezelfde zondag 13 september om 21.05 uur opgevolgd met dubbelafleveringen van het derde seizoen van de dramareeks Vikings.

Jan Willems, regisseur bij productiehuis BlazHoffski: 'Voor dit derde seizoen hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gekeken waar we de lat der schaamte nóg hoger konden leggen, of moeten we zeggen, lager? Vooral de straffen zijn ronduit genadeloos en hier en daar ook enorm pijnlijk. En voor sommige van de 'Foute Vrienden' zullen ze nog héél lang blijven nazinderen...'

'De Foute Vrienden'

Christophe Stienlet
'Kunnen jullie dan nu eindelijk stoppen met mij Bartje te noemen?'
In 'Foute Vrienden' toont Christophe opvallend veel moed en lef. Wil hij koste wat het kost van zijn imago als Bartje af, of durft hij écht zoveel? Dat Christophe het als nieuwkomer in dit nieuwe seizoen vaak zal moeten ontgelden, wordt al snel duidelijk. Maar ook Christophe is niet van plan zijn 'Foute Vrienden' te sparen.

Christophe Stienlet kreeg bij 'Foute Vrienden' dit voorjaar meteen zijn vuurdoop in de bioscoopfilm. Bij het grote publiek is Christophe vooral bekend om zijn rol van Bartje in de jongerenreeks 'Schuif Af'. Doorheen de jaren speelde hij al in heel wat televisiereeksen mee, waaronder 'Familie', 'Wittekerke', 'Spoed' en 'Ella'. Naast zijn televisiewerk is Christophe – net als 'Foute Vriend' Jeron – actief in het improvisatiewezen met de groep 'De Improfeten', die al op diverse podia in België en Europa stond.

Bekijk meer video's van Foute Vrienden op


Begijn Le Bleu
'Die gêne, dat went nooit.'
Als 'Foute Vriend' was Begijn de vorige seizoenen vaak de minste durfal. Dat leverde hem dan ook enkele onvergetelijke straffen op. De inmiddels legendarische auditie bij 'So You Think You Can Dance', naakt poseren – met een cactus als enige attribuut – of zijn vader betrappen met een minnares: Begijn werd tot nu toe allesbehalve gespaard door zijn 'Foute Vrienden'.

Begijn Le Bleu zette pas in 2005, op zijn dertigste, zijn eerste stappen in de comedywereld. Vandaag staat Begijn bij het grote publiek vooral bekend om zijn specifieke typetjes met een scherp randje. Hij tourde onder meer met 'Flamingo's In De Polder', zijn eigen avondvullende show 'Een Beschaafde Jongen' en dit seizoen met de nieuwe show 'Speciaal Voor U!'. Begijn presenteerde het afgelopen televisieseizoen ook het VTMKZOOM-programma 'Taarten van Begijn'.

Jeron Dewulf
'Zelfs van de ultiemste vernederingen zien we de humor in. Dat maakt ons échte vrienden.'
'Foute Vriend' Jeron geniet ervan om zijn kompanen in de meest gênante situaties te brengen. Dat hij zelf ook af en toe de pineut is, zal dan ook niemand verbazen. Jeron is een echte levensgenieter en daar maakten zijn 'Foute Vrienden' maar al te graag misbruik van. Veel te pikante hapjes of de Zweedse delicatesse Surströmming met rottende vis? Jerons moed en volharding werden al meermaals op de proef gesteld. Benieuwd hoe hij in dit nieuwe seizoen revanche zal nemen.

Jeron Dewulf is van heel wat markten thuis: hij acteerde in verschillende televisiereeksen zoals 'Familie', 'Danni Lowinski' of 'ROX' en werkte mee aan diverse theaterstukken. Naast acteren, theaterwerk en stand-up comedy is Jeron – net als 'Foute Vriend' Christophe – actief in het improvisatiewezen met de groep 'De Improfeten'. Jeron won zelfs de gouden medaille Impro op het WK Impro in Berlijn in 2006.

Thomas Smith
'Bij 'Foute Vrienden' is alles mogelijk, zolang we er geen blijvende letsels aan overhouden.'
'Foute Vriend' Thomas neemt zelden een blad voor de mond. Verbaal is hij zonder enige twijfel de sterkste en dat hebben ook zijn 'Foute Vrienden' gemerkt. Een gênante speech als voedingscoach in een aula vol mensen met obesitas? Beschamende bekentenissen bij nietsvermoedende voorbijgangers? In 'Foute Vrienden' kennen we Thomas als diegene die het meeste durft: zijn schaamtegevoel zet hij met plezier opzij, om toch maar niet de straf te moeten ondergaan.

Thomas Smith is een stand-up comedian met Britse roots, maar is vooral actief in Vlaanderen en Nederland. Thomas begon zijn carrière in 2000 als finalist van de Humo's Comedy Cup en speelt zowel in zijn moedertaal Engels als in het Nederlands. Naast stand-up comedy en theater was hij ook al te zien in tv-programma's als 'Zonde van de Zendtijd', 'Neveneffecten' en 'Mag
ik U Kussen?'

Aflevering 1
Begijn, Jeron en Thomas hebben er met Christophe een nieuwe 'Foute Vriend' bij, en die krijgt al meteen de volle lading in de eerste aflevering. Eerst nemen de vier Vrienden plaats in een taxi. Terwijl ze via een oortje instructies krijgen van hun Foute Vrienden, moeten ze beurtelings enkele willekeurige klanten op hun bestemming brengen. Alhoewel, willekeurig?

Daarna trekken de 'Foute Vrienden' naar de supermarkt met de absurdste opdrachten op hun
boodschappenlijst. Terwijl één van hen op pad wordt gestuurd, bepalen de anderen wanneer de
opdrachten uitgevoerd moeten worden. Eén ding is duidelijk: voor sommige klanten zal winkelen in de supermarkt na de passage van de vier Vrienden nooit nog hetzelfde zijn.

Wanneer de vier tot slot naar Brugge trekken om er de Grote Markt op stelten te zetten, hebben Begijn, Jeron en Thomas wel iets heel speciaals in petto voor nieuweling Christophe.

Ook in dit nieuwe seizoen krijgt de grootste angsthaas van de aflevering een pijnlijk gênante straf te verduren. Wie het minste lef toont, krijgt zo in deze eerste aflevering al meteen een straf om U tegen te zeggen...

'Foute Vrienden', vanaf zondag 13 september wekelijks om 20.30 uur op 2BE.


DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 03:25
  Sporza: basketbal
  05:25
  Herhaling late Journaal
 • 00:20
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 22:50
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 02:40
  Geen Uitzending
  06:35
  Draken: Reddingsrijders
 • 02:30
  Geen uitzending
  07:40
  Border Security: Australia
 • 01:40
  Onderbreking
  11:15
  Sturm der Liebe
 • 01:05
  Geen Uitzending
  13:20
  Romancing The Stone
 • 20:45
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:45
  Aya
 • 01:00
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 23:10
  The Commuter
  04:50
  Geen uitzending
 • 01:20
  Geen uitzending
  08:10
  E.R. - Emergency Room
 • 04:00
  The Blacklist
  04:40
  LOOP Play6
 • 01:45
  Geen uitzending
  07:20
  Dr. Phil
 • 03:45
  Het weekmenu
  04:30
  BBQ vanavond?!
 • 21:00
  Herhalingslus
  09:00
  Z-Extra Connected
 • 02:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 04:12
  Waterbestendig laminaat
  04:31
  Spanplafond plaatsen
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 03:55
  Mauve.
  04:30
  Kantine
 • 04:15
  Agatha Raisin
  05:10
  Jonathan Creek
 • 03:55
  The X-Files
  06:00
  American Pickers
 • 02:58
  NOS Journaal (laat)
  05:30
  WK Wielrennen Weg mannen
 • 02:08
  Nieuwsuur
  06:11
  Tijd voor MAX
 • 03:49
  NOS Studio Sport
  04:44
  TekstTV