Binnenkort nieuw op En: 'Umesh Pop-up Teevee'

donderdag 14 april 2016

Een jaar geleden viel televisiekijkend Vlaanderen nog massaal voor Haldis, de ietwat onhandige fixer uit de fictiereeks 'De biker boys'. Binnenkort maakt Umesh Vangaver baanbrekende televisie voor kijkend Vlaanderen.

Een dosis baanbrekende ideeën, een hoop spectaculaire opnames en de aanschaf van een minibusje later, is Umesh Vangaver vanaf dinsdag 26 april helemaal terug met een gloednieuw programma: 'Umesh Pop-up Teevee'.

In 'Umesh Pop-up Teevee' heeft de jonge tv-maker onverhoopt een eigen programma van Eén gekregen. Surfend op de pop-up hype trekt Umesh rond met slechts één doel: zo straf mogelijk uit de hoek komen zodat hij definitief de harten van zijn kijkers verovert.

Het resultaat van Umesh’ omzwervingen is een blits magazine, volgestouwd met eigenzinnige reportages, wijze leerlessen van gevestigde tv-waarden en opmerkelijke interpretaties van bestaande tv-formats. Of draait het toch net iets anders uit?
Umesh, de reporter

Goede televisie is maatschappelijk relevant en dat beseft Umesh als geen ander. In 'Umesh Pop-up Teevee' trekt hij om die reden de straat op om de kritische kijker te verwennen met enkele beklijvende reportages. Zo gaat Umesh bijvoorbeeld op zijn geheel eigen manier undercover om te onderzoeken of Antwerpen haar bijnaam van cocaïnehoofdstad echt verdient.

En sinds Goedele Liekens enkel nog de Britse kijker choqueert, probeert Umesh die leegte in het Vlaamse aanbod op te vullen door het lanceren van zijn eigen ‘sex’-enquête. Daarnaast test hij of het lukt om met een heuse crowdfunding-actie zijn programma te financieren en zo het voortbestaan van zijn tv-carrière veilig te stellen.
Umesh, de leerling

Umesh gaat elke aflevering in de leer bij één van zijn grote tv-helden. Zo wordt hij op sleeptouw genomen door Tom Waes, die een onwetende Umesh leert hoe je échte, avontuurlijke tv maakt. De vraag is maar of de jonge angsthaas alles zal durven wat de ervaren avonturier voor hem in petto heeft.

Verder demonstreert Bart De Pauw hoe je straatinterviews afneemt en verborgen camera–grappen uithaalt en stoomt Maaike Cafmeyer hem met een spoedcursus acteren klaar om auditie te doen voor een rol in een absolute kaskraker.
Umesh, de polyvalente tv-maker

Ten slotte test Umesh bestaande televisieprogramma’s uit, waarvan hij meteen zijn eigen versie maakt. Zo maakt hij een eigen auditietape voor een rolletje in Thuis en pakt hij na het succes van Radio gaga uit met Teevee gaga. In een rusthuis maakt hij ‘hyperlokale’ televisie, want wie is er nu niet benieuwd naar De slimste bejaarde ter wereld?

Na maanden hard zwoegen, boetseren en finetunen houdt niets 'Umesh Pop-up Teevee' nog tegen om het kleine scherm te veroveren. Of zoals de man het zelf onnavolgbaar formuleert:'Bibber en daver, hier komt Umesh Vangaver!'

Wie is Umesh Vangaver?
Met 'Umesh Pop-up Teevee' heeft Umesh Vangaver (31) zijn eerste, eigen televisieprogramma beet. Tot vorig jaar was Umesh nog een nobele onbekende voor het Vlaamse publiek, maar sinds hij de rol van fixer Haldis in 'De biker boys' speelde, groeide Haldis uit tot een cultfiguur en een ware hype op sociale media.

Voordien werkte hij als tv-maker achter de schermen. Als redacteur voor programma’s als 'Villa Vanthilt', 'Mijn job is top' en 'De 12de man', maar ook als brainstormer voor verschillende nieuwe formats.

Umesh: 'Ik was toch een beetje verrast toen Eén me die aanbieding van schermgezicht deed en ik ben heel blij dat ze mij in de familie willen opnemen. Zowel 'De biker boys' als 'Umesh Pop-up Teevee' waren voor mij een sprong in het diepe. Ik had geen acteerervaring en met mijn nieuwe programma zet ik mijn eerste stappen als presentator. Voor mij een unieke kans waar ik heel dankbaar voor ben.'

'Umesh Pop- up Teevee', vanaf dinsdag 26 april om 20.40 uur op Eén.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers