Bart Peeters en Nora Gharib maken samen nieuw muzikaal programma voor En

woensdag 22 mei 2019
Foto: Eén - © VRT 2019

Bart Peeters en Nora Gharib werken samen aan een nieuw programma voor En: 'Merci voor de Muziek'. Muziek heeft een belangrijke plaats in het leven van Bart en Nora, maar ook in het leven van zoveel andere mensen.

Op alle grote emotionele momenten in ons leven, zoals een huwelijk of een begrafenis, is muziek aanwezig. Het kan heel wat losmaken bij de mensen, en het duo gebruikt het in hun nieuwe programma dan ook om Vlamingen te bedanken, troosten, verrassen, helpen, of gelukkig te maken. De ene keer zorgen ze zelf voor de muziek, maar geregeld schakelen ze daarvoor ook andere artiesten en muzikanten in.


Het is geen toeval dat Bart Peeters en Nora Gharib zich smijten op dit programma: beiden zijn bezeten van muziek. Die eerste naam behoeft eigenlijk geen voorstelling: naast presentator is Bart zanger, drummer en gitarist. Hij maakt al meer dan vier decennia muziek. Tijdens optredens zingt de hele zaal steevast luidkeels mee en ook nu nog spreekt hij nieuwe generaties aan. Nora is nog niet zo lang bezig als Bart, maar is even gek van muziek als hij. Dat ze kan zingen, bewees deze vlogster in K3 zoekt K3. Haar andere talenten toonde ze onder andere in de film 'Patser' en ze is later ook te zien in de nieuwe Eén-reeks 'Black-out'. Samen met Tom De Cock ging Nora in 2018 en ook dit jaar op zoek naar De strafste school voor MNM.

'Merci voor de Muziek' is de eerste samenwerking tussen Bart en Nora. Bart: 'We kenden elkaar nog niet, we hadden elkaar hiervoor eigenlijk nog maar één keer ontmoet. Maar het klikt!' Ook het wederzijds respect en de bewondering voor elkaars talenten is groot. In 'Merci voor de Muziek' delen deze twee generaties muziekliefhebbers, elk met een eigen stijl, met heel Vlaanderen wat muziek kan teweegbrengen.

Bart Peeters: 'Ik ben heel erg blij dat Nora en ik een programma kunnen maken waarbij muziek niet fungeert als competitiefactor, maar als een soort verbindend tovermiddel. Ongelofelijk hoe je mensen kan verbinden, troosten of bedanken met zoiets simpels als muziek.'

Ook Nora heeft er ontzettend veel zin in: 'Het is geweldig om aan een programma te mogen werken dat bestaat uit één grote mix: onbekenden, bekenden, alle soorten emoties, humor, echte verhalen en muziek! Alles wat ik graag doe, mag ik doen en kan ik doen. En dat samen met de supergetalenteerde Bart. Droomjob!'

De opnames voor dit programma zijn volop aan de gang. Het programma is ten vroegste dit najaar te zien op Eén.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers