20 jaar vtm: show en spelen...

vrijdag 30 januari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciŽle zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

W


alter Capiau was destijds een van de grote BRT-entertainers die het 'huis van vertrouwen' verliet voor het commerciŽle avontuur in Vilvoorde. Vanaf dag 1 was hij een sterkhouder van VTM. Hij presenteerde elke werkdag het immens populaire 'Rad van Fortuin', was elke zondag paraat voor de 'Kinderacademie' en op zaterdag was er de groots opgezette 'Walter's Verjaardagsshow'. Vlaanderen keek massaal.

We kijken nog even terug naar het openingsmoment van 'Walter's Verjaardagsshow'. Laat maar komen, Grietje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Een voormalig rugbycoach schrijft een zelfhulpboek, dat op internet steeds meer bekendheid vergaart. De auteur weigert echter om uit zijn schuilplaats te komen en zich bekend te maken. Het inspireert een groep mensen waaronder een journalist, een voormalige gedetineerde, een acteur en een undercoveragent om na te denken over hun keuzes en beslissingen.

'Reach Me', film uit 2014 met oa. Sylvester Stallone, om 22.20 uur op CAZ.

Dossiers