20 jaar vtm: show en spelen...

vrijdag 30 januari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciële zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

Walter Capiau was destijds een van de grote BRT-entertainers die het 'huis van vertrouwen' verliet voor het commerciële avontuur in Vilvoorde. Vanaf dag 1 was hij een sterkhouder van VTM. Hij presenteerde elke werkdag het immens populaire 'Rad van Fortuin', was elke zondag paraat voor de 'Kinderacademie' en op zaterdag was er de groots opgezette 'Walter's Verjaardagsshow'. Vlaanderen keek massaal.


We kijken nog even terug naar het openingsmoment van 'Walter's Verjaardagsshow'. Laat maar komen, Grietje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Gekocht' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Het moment suprême is aangebroken voor Davina. Zij krijgt de sleutels van haar huis, maar voelt het ook echt als een thuis? Rob en Phylicia bespreken hun wish list met Bart en Béa. Béa gooit alvast alles in de strijd om een geschikte bungalow te vinden, maar wanneer het koppel plots van regio wil veranderen, moet ze helemaal van nul beginnen. Mila en Mathias wonen samen in een appartement in Aalter, maar dat blijkt al een tijdje te klein om met twee comfortabel in te leven. Ze zijn al twee jaar intensief op zoek naar de ideale woning, maar de huizen verdwijnen sneller van de markt dan zij durven beslissen. Bart en Béa krijgen 300.000 euro om deze eeuwige twijfelaars uit hun lijden te verlossen.

'Blind Gekocht', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers