20 jaar vtm: show en spelen...

vrijdag 30 januari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciŽle zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

W


alter Capiau was destijds een van de grote BRT-entertainers die het 'huis van vertrouwen' verliet voor het commerciŽle avontuur in Vilvoorde. Vanaf dag 1 was hij een sterkhouder van VTM. Hij presenteerde elke werkdag het immens populaire 'Rad van Fortuin', was elke zondag paraat voor de 'Kinderacademie' en op zaterdag was er de groots opgezette 'Walter's Verjaardagsshow'. Vlaanderen keek massaal.

We kijken nog even terug naar het openingsmoment van 'Walter's Verjaardagsshow'. Laat maar komen, Grietje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers