20 jaar vtm: show en spelen...

vrijdag 30 januari 2009

Op 1 februari 1989 ging de eerste commerciŽle zender in Vlaanderen van start: VTM. De zender was een instant-succes en haalde de Vlaamse kijker massaal weg bij de Nederlandse televisie. Het dal waarin de openbare omroep, toen nog BRT, verzeilde, was nog nooit zo diep.

W


alter Capiau was destijds een van de grote BRT-entertainers die het 'huis van vertrouwen' verliet voor het commerciŽle avontuur in Vilvoorde. Vanaf dag 1 was hij een sterkhouder van VTM. Hij presenteerde elke werkdag het immens populaire 'Rad van Fortuin', was elke zondag paraat voor de 'Kinderacademie' en op zaterdag was er de groots opgezette 'Walter's Verjaardagsshow'. Vlaanderen keek massaal.

We kijken nog even terug naar het openingsmoment van 'Walter's Verjaardagsshow'. Laat maar komen, Grietje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over Water' fictie op Eťn

John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.

'Over Water', om 20.50 uur op Eťn.

Dossiers