Zenuwslopende spelshow 'The Wall' terug met tweede seizoen

zaterdag 12 januari 2019
Foto: SBS6 - © Talpa TV 2019

De 12 meter hoge muur met onderaan uiteenlopende geldbedragen, groene en rode ballen die het verschil maken tussen winst of verlies, kennisvragen, een achtbaan van emoties en een koppel dat elkaar door-en-door denkt te kennen: 'BankGiro Loterij The Wall' keert terug bij SBS6 met een tweede seizoen.

Deelnemers proberen, onder leiding van presentator Winston Gerschtanowitz, met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en een flinke dosis geluk, geldbedragen bij elkaar te spelen waarmee ze kans maken om als miljonair de studio te verlaten.


Het eerste seizoen werd door televisiekijkend Nederland met open armen ontvangen en scoorde meer dan een miljoen kijkers. In het tweede seizoen strijden de kandidatenkoppels opnieuw voor zoveel mogelijk geld. De enorme bedragen, de snelheid en onvoorspelbaarheid van de vallende ballen drijft de kijker naar het puntje van zijn stoel.

Hoe het spel werkt? In de eerste ronde van het spel beantwoordt het koppel vijf vragen. Na het stellen van de vraag vallen drie witte ballen langs een twaalf meter hoge muur met pinnen omlaag. Beantwoordt het kandidatenkoppel de vraag correct voordat de ballen in de geldbedragen onderaan de muur zijn gevallen, dan worden de bedragen bij het prijzengeld opgeteld. Maar zijn ze te laat of is het antwoord fout, dan wordt het bedrag in mindering gebracht. Vanaf de tweede ronde gaat het koppel gescheiden verder. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten, beantwoordt de andere kandidaat in een aparte ruimte vragen. Na de laatste ronde komt de kandidaat uit deze afgesloten ruimte voor een enorm dilemma te staan. Kiest de kandidaat voor zekerheid door een contract met een gegarandeerd geldbedrag te tekenen, of kiest de kandidaat voor het bedrag dat zijn of haar partner op 'The Wall' bij elkaar heeft gespeeld? En hoe reageren beide spelers wanneer ze elkaar weer onder ogen komen en duidelijk wordt welke keuze is gemaakt?

'BankGiro Loterij The Wall' is een internationale megahit en is inmiddels in 45 landen te zien. In de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk is het uitgegroeid tot de absolute nummer één spelshow. 'BankGiro Loterij The Wall' wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland. In het spelprogramma is aandacht voor het werk van culturele partners van BankGiro Loterij, zo worden er vragen gesteld over cultuur en zijn er tijdens het programma prijsuitreikingen van de BankGiro Loterij te zien. Het publiek en de kandidatenkoppels bestaan uit BankGiro Loterij deelnemers.

'The Wall', wekelijks vanaf 13 januari om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers