UFC Praag zaterdag 23 februari live bij Veronica

vrijdag 22 februari 2019

Op zaterdag 23 februari aanstaande zendt Veronica UFC Praag vanaf 20.30 uur live uit op televisie. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse UFC-circus in TsjechiŽ neerstrijkt.

Het is ook meteen het eerste UFC-evenement in Europa van dit jaar. Het hoofdgevecht draait om de Poolse Jan Blachowicz en de Braziliaanse Thiago Santos. Nederland wordt vertegenwoordigd door Stefan Struve.


Stefan Struve
Met zijn 2 meter en 13 centimeter is de Nederlandse Stefan Struve de langste vechter uit de UFC. Stefan 'Skyscraper' Struve zal het gaan opnemen in de co-main event tegen de Braziliaanse Marcos Rogerio de Lima (rechts afgebeeld op de foto). Een belangrijk gevecht voor Struve want hij komt uit een slechte reeks van drie verliespartijen op rij, iets wat hem nooit eerder is overkomen.

Struve is een vechter met een verhaal; hij maakte zijn debuut in de UFC in 2009 en zit dus al bijna 10 jaar bij de organisatie. Als 21-jarige jongen kwam hij bij UFC terecht en dat is voor een zwaargewicht erg jong. Hij kende veel hoogte- en dieptepunten in zijn carrière. Zo heeft hij een winst op voormalig wereldkampioen Stipe Miocic behaald en wist hij een paar keer terug te komen in gevechten die hij leek te verliezen. Het is dus een vechter met karakter. Maar het zat hem ook tegen; hij kampte met een lekkende hartklep waardoor hij misschien nooit meer mocht vechten. Gelukkig kon hij met de juiste medicatie zijn carrière voortzetten maar hij heeft wel bijna twee jaar stil gezeten.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica. Terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin schrijft hij in ťťn nacht de code voor 'Facemash', een website waar gebruikers uit twee willekeurige studentes kunnen kiezen wie de aantrekkelijkste is. De site is zo populair bij de studenten dat de servers op de campus crashen. Zuckerberg wordt geschorst, maar de tweelingbroers Winklevoss, leden van een prestigieuze studentenclub, zoeken hem op om zijn revolutionaire idee uit te werken.

'The Social Network', film uit 2010 met oa. Justin Timberlake en Andrew Garfield, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers