'Tijd voor MAX' zet helden in het zonnetje

zondag 22 november 2020
Foto: Omroep MAX - © Janita Sassen 2020

Maandag 23 november ontvangt 'Tijd voor MAX' de helden die onlangs een prestigieuze onderscheiding hebben gekregen. De helden zijn gedecoreerd vanuit het Platform Heldenwaardering, bestaande uit de Kanselarij der Nederlandse Orden, het Carnegie Heldenfonds en de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

De helden en de voorzitters van de platformorganisaties zitten maandag 23 november aan tafel bij Martine van Os en Sybrand Niessen.


Elk jaar ontvangen tijdens de Nationale Heldendag verschillende helden een onderscheiding. Dit jaar is er, in verband met de coronamaatregelen, helaas geen officiële ceremonie, waarbij de helden de onderscheiding krijgen uitgereikt. 'Tijd voor MAX' en het Platform Heldenwaardering hebben echter besloten om de helden alsnog in het zonnetje te zetten. Juist in deze coronatijd is immers omkijken naar elkaar urgenter dan ooit. De onderscheiden helden zitten, evenals de voorzitters van de platformorganisaties, aan tafel in de studio bij Martine van Os en Sybrand Niessen. De helden delen hun verhaal en gaan terug naar de plek waar de heldendaad heeft plaatsgevonden.

Met de onderscheidingen worden mensen geëerd die op een bijzondere manier meehelpen om de samenleving veilig te houden. Door het jaar heen krijgen verschillende helden, die - vaak met gevaar voor eigen leven - het leven van een medeburger hebben gered, een onderscheiding. Elk jaar worden er indrukwekkende verhalen ingestuurd door bijvoorbeeld burgemeesters en getuigen of betrokkenen van een heldendaad. Een jury beslist vervolgens wie de penning krijgen.

Op het podium staat maandag 23 november Renee van Bavel. Zij zingt, speciaal voor de helden, een bijzonder lied.

'Tijd voor MAX', maandag 23 november om 17.10 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Een verwoestende woningbrand verscheurt de gemeenschap van een hecht Schots dorpje. Enkel het overgebleven puin kan het antwoord bieden op de vraag: was dit een tragisch ongeval of is er meer aan de hand?

'Deadwater Fell', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers