Stella Bergsma, Ton Koopman, Iris Kensmil en Inés ten Berge in 'Kunststof' op NPO Radio 1

zondag 1 december 2019

Opiniemaker en schrijver Stella Bergsma schreef samen met columnist Sylvia Witteman het nieuwe boek: 'Van lichtekooi en zwiepkanarie, lexicon der onterecht vergeten woorden'.

Over de taal die verandert en alle woorden die daardoor verloren gaan. Bergsma schrijft ook columns en is vaste gast bij het praatprogramma 'Ladies Night'.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 3 december: Ton Koopman, dirigent
Dit jaar is een jubileumjaar voor dirigent Ton Koopman. In oktober werd hij 75 jaar oud, zijn Amsterdam Baroque Choir bestaat 35 jaar en zijn Amsterdam Baroque Orchestra 40 jaar. Om dat te vieren gaat Koopman op tournee door Europa met het Weihnachts Oratorium van Bach. In december staat hij twee keer in Nederland.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 4 december: Iris Kensmil, kunstenaar
Kunstenaar Iris Kensmil presenteert haar tentoonstelling: ‘Blues Before Sunrise’. Daarin laat ze het publiek kennismaken met de geschiedenis van de zwarte emancipatiebeweging. Van filosofen en auteurs tot activisten en verpleegkundigen komen voorbij in haar tekeningen en schilderijen.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 5 december: Inés ten Berge, programmamaker
Programmamaker Inés ten Berge komt met een nieuwe documentaire: ‘Heb je kinderen?’ In deze persoonlijke zoektocht vraagt ze zich af: hoe kan ik accepteren dat ik ongewenst kinderloos ben in een wereld waarin alles kan? Nu is ze 49 en is haar kinderwens niet verdwenen. Zal ze het nog één keer proberen?

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 2 t/m donderdag 5 december tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Eric Randall is een bekende schrijver van boeken over hoe je best single zou moeten blijven. Hij heeft het bovendien niet echt voor Kerstmis en alles wat er bij te kijken komt. Dit jaar moet hij op zijn neefje en nichtje passen wanneer hun ouders er niet zijn. Met de hulp van zijn buurvrouw April Stewart leert hij de liefde te vinden en in de kerstsfeer te komen.

'Christmas Next Door', film uit 2017 met oa. Jesse Metcalfe, om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers