Stella Bergsma, Ton Koopman, Iris Kensmil en Inés ten Berge in 'Kunststof' op NPO Radio 1

zondag 1 december 2019

Opiniemaker en schrijver Stella Bergsma schreef samen met columnist Sylvia Witteman het nieuwe boek: 'Van lichtekooi en zwiepkanarie, lexicon der onterecht vergeten woorden'.

Over de taal die verandert en alle woorden die daardoor verloren gaan. Bergsma schrijft ook columns en is vaste gast bij het praatprogramma 'Ladies Night'.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 3 december: Ton Koopman, dirigent
Dit jaar is een jubileumjaar voor dirigent Ton Koopman. In oktober werd hij 75 jaar oud, zijn Amsterdam Baroque Choir bestaat 35 jaar en zijn Amsterdam Baroque Orchestra 40 jaar. Om dat te vieren gaat Koopman op tournee door Europa met het Weihnachts Oratorium van Bach. In december staat hij twee keer in Nederland.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 4 december: Iris Kensmil, kunstenaar
Kunstenaar Iris Kensmil presenteert haar tentoonstelling: ‘Blues Before Sunrise’. Daarin laat ze het publiek kennismaken met de geschiedenis van de zwarte emancipatiebeweging. Van filosofen en auteurs tot activisten en verpleegkundigen komen voorbij in haar tekeningen en schilderijen.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 5 december: Inés ten Berge, programmamaker
Programmamaker Inés ten Berge komt met een nieuwe documentaire: ‘Heb je kinderen?’ In deze persoonlijke zoektocht vraagt ze zich af: hoe kan ik accepteren dat ik ongewenst kinderloos ben in een wereld waarin alles kan? Nu is ze 49 en is haar kinderwens niet verdwenen. Zal ze het nog één keer proberen?

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 2 t/m donderdag 5 december tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De marginale familie Flodder woont al jaren op een gifbelt, maar kan dankzij de tussenkomst van sociaal werker Sjakie verhuizen naar een leegstaande villa in een residentiële wijk. De drie zonen hebben heel wat op hun kerfstok en dochter Kees neemt het niet zo nauw met de goede zeden. Het zal ma Flodder worst wezen, zolang ze maar illegaal jenever kan stoken in haar kelder. Kees brengt het hoofd van de buurman op hol, terwijl Johnny een verhouding begint met een buurtbewoonster. Haar echtgenoot, een keiharde commandant van een tankbataljon, laat het hier niet bij en begint zijn eigen oorlog tegen de nietsvermoedende Flodders...

'Flodder', om 20.35 uur op Q2.

Dossiers