Special van 'Jacobine op 2' met Edith Eger

vrijdag 23 oktober 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

Deze zaterdag voert Jacobine Geel een bijzonder en uitgebreid gesprek met de gevierde Amerikaanse psychotherapeut dr. Edith Eger.

Ze overleefde ternauwernood het vernietigingskamp Auschwitz, waar ze moest dansen voor de beruchte dokter Josef Mengele.


De inmiddels 93-jarige Edith Eva Eger schreef het indrukwekkende boek over haar oorlogsherinneringen De Keuze - Leven in vrijheid.  Onlangs verscheen haar nieuwe boek Het Geschenk - 12 lessen die je leven kunnen redden.

In een speciale aflevering praat Jacobine met Edith Eger over haar levensgeschiedenis en de inspirerende levenslessen die ze mee wil geven. Ruim dertig jaar had ze een eigen praktijk waar ze veel mensen vanuit haar eigen ervaringen begeleidde.

Eger moedigt aan om gedachten die ons gevangen houden en het destructieve gedrag dat ons belemmert te veranderen. Ze gaf zelf het voorbeeld hoe je kan kiezen voor de liefde in plaats van de haat.

Vorige week zond KRO-NCRV drie gesprekken uit waar Edith Eger al aan het woord kwam met een aantal levenslessen.

'Jacobine op 2', zaterdag 24 oktober om 17.35 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Zelfde Deur, 20 jaar Later' met Martin Heylen op Eén

Bij Rik uit Bree werd de eerste kunsthartklep in Belgi ingeplant. Martin kon ze horen tikken. Rik leefde er nadien zwaar op los en het wilde leven eiste zijn tol. Maar Rik en Ria zouden toch onmiddellijk herbeginnen. Nergens spijt van, niks laten liggen. Net als Marc, die vroeger tuinen ontwierp, maar nu een artiestenleven leidt. Of Dorine, die gelukkig is omdat alles bleef zoals het was in de stille polders van Eggewaartskapelle. Het is de laatste keer dat Martin oude bekenden verrast.

'Zelfde Deur, 20 Jaar Later', om 20.45 uur op En.

Dossiers