Nieuw seizoen van tv-hit 'Groeten uit de Rimboe'

Groeten uit de Rimboe , een van de meest besproken tv-programma's van het afgelopen seizoen, komt dit najaar terug bij SBS 6. Opnieuw beleven twee Nederlandse en een Belgische familie een onvergetelijk avontuur bij inheemse stammen.
D
e van oorsprong Amsterdamse familie De Jonge gaat naar de Suri in Ethiopië waar de vrouwen rondlopen met een lipschijf. De Belgische familie Laseure verblijft bij de indianenstam Huaorani in Ecuador waar naakt rondlopen gebruikelijk is. De Noord-Hollandse familie Bregman reist af naar de Hagahai in Papua Nieuw Guinea waar de vrouwen opdraaien voor al het zware werk. De gloednieuwe serie Groeten uit de Rimboe staat weer garant voor opmerkelijke televisie, grote cultuurverschillen en bijzondere vriendschappen. Groeten uit de Rimboe is vanaf zaterdag 21 oktober om 21.30 uur te zien bij SBS 6.
De vervolgserie van Groeten uit de Rimboe en Groeten Terug (waarin de stammen een wederbezoek brachten aan de Nederlandse gezinnen) belooft weer unieke televisie op te leveren. Beide programma's deden afgelopen seizoen veel stof opwaaien en de reacties over de vraag of dit format niet een grens overschreed waren verdeeld. Het programma trok steevast meer dan een miljoen kijkers en is inmiddels verkocht aan diverse Europese landen.
Ook in deze nieuwe serie komen de Nederlandse en Belgische gezinnen terecht bij de meest primitieve stammen die de westerlingen graag ontvangen. De stammen zullen echter absoluut geen concessies doen aan hun traditionele levenswijze en gebruiken.
De Vlaamse familie Laseure is opgegeven door de 15-jarige dochter Nikky. Samen met haar 19-jarige broer Jeffrey en ouders Rik en Karin zijn ze enkele weken te gast bij de Huaorani-indianen. Deze indianenstam leeft diep in het Amazonewoud in Ecuador. De Huaorani leven in grote hutten gemaakt van bladeren en slapen in zelfgemaakte hangmatten. Ze lopen naakt rond en de mannen binden hun penis op tegen hun buik. Het dagelijkse voedsel van de Huaorani bestaat uit pap dat ze maken van de Yuca-plant. De vrouwen stampen de plant plat en spuwen vervolgens in het goedje om er pap van te maken.
Familie De Jonge uit Limburg bestaat uit vader Ron, moeder Claudia en hun zoons Danny (12) en Jordy (10). Het oorspronkelijk Amsterdamse gezin brengt enkele weken door bij de Suri-stam in Ethiopië. Het eerste wat direct in het oog springt is dat de vrouwen rondlopen met een grote schijf in hun onderlip. De Suri besteden verder veel tijd aan het beschilderen van hun lichaam om indruk op elkaar te maken. De vrouw wordt gezien als bezit van de man en kan tegen vee worden geruild. De Suri eten alleen 's avonds. Om hun honger overdag te stillen, drinken ze de hele dag door een soort zelf gebrouwen bier. De mannen drinken daarnaast ook regelmatig bloed dat ze 'aftappen' van koeien.
Bij de Noord-Hollandse familie Bregman uit Hem is het vaak een drukke boel. Dat kan ook haast niet anders als je vijf meiden in huis rond hebt lopen. Vader Peter, moeder Clasien en dochters Rosa (18), Noortje (17), Sara (15), Maartje (13) en Dieuwertje (11) gingen naar de Hagahai-stam in Papua Nieuw Guinea. De Hagahai leven in hutten gemaakt van takken en bladeren. De vrouwen dragen alleen een rieten rok en de mannen een doek voor hun edele delen. Ook hier hebben de vrouwen niet zoveel te vertellen. Ze beheren de tuinen, zorgen voor het huishouden, de kinderen en de varkens. De mannen houden zich voornamelijk bezig met jagen op vogels, buideldieren en wilde zwijnen.
'Groeten uit de Rimboe', vanaf Zaterdag 21 oktober om 21.30 uur bij SBS 6.