Najaar RTL 4: Smakelijke ervaringen in 'Lekker Weg Aan Tafel'
René Pluijm en presentatrice Evelyn Struik doen in een nieuw seizoen 'Lekker Weg Aan Tafel' inspiratie op in eigen land. Vanaf zondag 28 augustus gaan ze na wat er in een bepaalde provincie of regio te bezoeken en te beleven is. René Pluijm bereidt regionale specialiteiten en maakt daarbij gebruik van authentieke streekproducten. In de eerste aflevering wordt de Veluwe uitgebreid belicht.
In 'Lekker Weg Aan Tafel' staat het culinaire karakter van de regio centraal. Karakteristiek is de opgedekte tafel die telkens op een bijzondere plek in een regio of stad staat. Presentatrice Evelyn Struik onderneemt wekelijks samen met een familie drie activiteiten in de omgeving. Ondertussen gaat de gepassioneerde kok René Pluijm op zoek naar de beste streekingrediënten, speciaalzaken en lokale lekkernijen voor het diner dat hij ’s avonds verzorgt voor de familie.
In de tweede uitzending neemt René Pluijm een kijkje bij een biologische boerderij en bezoekt hij een imker om verse bijenhoning te kopen. De familie maakt onder andere kennis met het verscholen dorp in Vierhouten en gaat klimmen en klauteren in de Veluwse bossen. De tafel bevindt zich op een prachtige plek, bij boerderij ’t Molentje in Garderen. In de volgende afleveringen komen de Achterhoek, Noord-Holland, Noord-Limburg, Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen & Zuid-Beveland) en de omgeving van Utrecht uitgebreid aan bod.
'Lekker Weg Aan Tafel', vanaf zondag 28 augustus om 17.00 uur bij RTL 4.