Martin Koolhoven terug met nieuw seizoen 'De Kijk van Koolhoven'

donderdag 20 februari 2020

'De kijk van Koolhoven', het enige filmprogramma op de Nederlandse televisie, krijgt een vervolg met zes nieuwe afleveringen.

Filmmaker Martin Koolhoven, bekend van onder meer 'Brimstone' en 'Oorlogswinter', bespreekt zijn favoriete films op de van hem bekende onnavolgbare wijze: hartstochtelijk en inzichtelijk.


Martin Koolhoven bespreekt de huidige hausse van remakes en sequels, selecteerde in Europa de beste misdaadfilms, kijkt naar hoe buitenaardse wezens in speelfilms worden neergezet, gaat in liefst twee uitzendingen dieper in op het fenomeen 'American Gangster' en kijkt tot slot naar tijdreisfilms.

In de zes weelderig vormgegeven uitzendingen maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van 'The Godfather' tot 'Back to the Future', van 'Ben Hur' tot 'Spider-man: Into The Spider-Verse', van 'Un Prophète' tot 'Once Upon a Time in America': iedere filmenthousiasteling kan andermaal zijn hart ophalen.

De eerste serie 'De Kijk van Koolhoven' uit 2018 kan bogen op lovende recensies in de pers en enthousiaste reacties van het kijkerspubliek. De nieuwe reeks hanteert dezelfde formule.

'De Kijk van Koolhoven', zes nieuwe afleveringen vanaf vrijdag 21 februari om 20.25 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

De danscrew van Jay behaalt de finale van het Britse kampioenschap, maar dan stopt Jay plots met zijn passie en moet Carly het van hem overnemen. Tot overmaat van ramp raken ze hun oefenruimte kwijt en worden ze gedwongen om samen te werken met de balletdansers van de Royal Dance School in ruil voor oefenruimte.

'StreetDance 3D', film uit 2010 met oa. Nichola Burley, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers